ANNONSØRINNHOLD

Bygger sterk lokal kompetanse på dette ikoniske hjørnet i byen

Midt i byen troner det staselige bygget Rikard Kaarbøs plass 2. Innenfor disse veggene bygger lokale patrioter sterk lokal kompetanse innen viktige bransjer. Målet? Jo, det er å skape en livskraftig og attraktiv by.

Den karakteristiske hjørnegården midt i sentrum – Rikard Kaarbøs plass 2 – er kåret til Harstads vakreste bygg.

I dag huser bygget lokalbanken Sparebank 68° Nord, EIE eiendomsmegling og Castello Festivalsenter med blant annet publikumsfavoritten Bakgården.

– Alle som er i dette bygget jobber hver dag hardt med ett mål for øye: å skape et levende lokalsamfunn for oss som bor her i Harstad, sier lokalbanksjef Frank Kulseng i Sparebank 68° Nord.

HISTORISK BYGÅRD: Rikard Kaarbøs plass 2

Sky, Cloud, Building, Window, Snow, Clock, Neighbourhood, House

Viktig å handle lokalt

Lokalbanken Sparebank 68° Nord er tuftet på verdien av å bygge sterke lokalsamfunn, og banksjefen opplever at stadig flere engasjerer seg i oppdraget med å bygge levende lokalsamfunn.

– Det går en sentraliseringsvind over Norge, men det er også mange som er oppmerksom på at vi må ha levende lokalsamfunn også uten om de store byene. Når du handler lokalt, er du med å støtte et livskraftig næringsliv. Noen av disse pengene går også tilbake til lokale lag og organisasjoner, sier Kulseng.

Glasses, Sleeve

Han oppfordrer deg til å bruke din forbrukermakt og ta bevisste valg.

– Når du handler lokalt, er du med på å gjøre Harstad-regionen mer attraktiv. Du må stille deg spørsmålet om du skal kjøpe fra et lager på Gardermoen eller den lokale butikken. Det lokale næringslivet må selvfølgelig levere høy kvalitet, men hvis du er lokalpatriot – hvorfor ikke bruke den lokale banken, strømleverandøren eller butikken?

EIENDOMSMEGLER: Daglig leder Michael Knutsen i EIE Harstad.

Ny eiendomsmegler i Harstad

Høsten 2023 startet Michael Knutsen, Vetle Larsen og Runar Bjørkelund opp et nytt eiendomsmeglerbyrå i byen – EIE Harstad. Sparebank 68° Nord er også med på eiersiden.

– Vi trives veldig godt i det yrket vi er i, og ønsket å skape noe eget. Eierskapet vårt er 100 prosent lokalt i Harstad, sier daglig leder og eiendomsmegler Michael Knutsen.

Knutsen forteller at EIE Harstad og lokalbankens verdier er de samme.

– Vi ønsker begge å skape mer verdi lokalt, og for vår del håper vi at vi klarer å skape noen flere arbeidsplasser, sier eiendomsmegleren og forteller at de er tatt godt imot – både i markedet og av andre bedrifter i sentrum.

– Det er gøy å være med å skape liv i ei gate som ikke så mange tenker over, bare 40-50 meter fra torget!

Selv om EIE Harstad er et nyoppstartet selskap, har eierne og de ansatte rundt 50 års erfaring fra eiendomsbransjen og kjenner Harstad godt.

– Vi er et lag med lang fartstid som virkelig brenner for jobben vi gjør og kundene våre.

SAMLER FOLK: Castello Festivalsenter representert med Jan Santocono, Linn Karoliussen Hvattum; Ole Jonny Korsgaard og Børge Hoseth. Anders Ericsson og Knut Erik Sundquist var ikke tilstede da bildet ble tatt.

FESTIVALSJEF: Jan Santocono

Vision care, Forehead, Glasses, Smile, Eyewear

Festivaler skaper liv

I samme bygg finner vi også Castello Festivalsenter – som er en samlokalisering av festivalene Bakgården, Contrasto, Ilios og Amiff.

– Det er utrolig flott å være samlet under ett tak, og det gir utveksling av erfaringer og ideer, og skaper synergier, sier festivalsjef Jan Santocono i Bakgården. Festivalen samler rundt 20.000 mennesker i Harstad hver august, men arrangerer konserter, større og mindre arrangementer året rundt.

– Festivalene i Harstad betyr også mye for næringslivet. Når det kommer mange mennesker til Harstad er det også en oppside for lokale butikker, restauranter og hoteller.

Han er takknemlig overfor Sparebank 68° Nord som har oppgradert lokalene slik at festivalsenteret har gode fasiliteter.

– Vi har blant annet fått et kjøkken som er godkjent av Mattilsynet. Dermed kan vi lage mat til både gjester og frivillige, sier Santocono.

Økt aktivitet

Rikard Kaarbøs plass 2 et sted hvor man kan skilte med stor kompetanse fra mange ulike bransjer.

– Vi har store forhåpninger om ringvirkninger. Når vi deler erfaringer og ideer og lærer av hverandre, kan vi bli enda bedre. Til sammen er dette sterke fagmiljøer som skal sikre at Harstad er en attraktiv by, sier banksjef Frank Kulseng.

LOKALBANK: Frank Kulseng og kollega Monica Skoglund Sørensen.

Flash photography, Water, Sky, Outerwear, Photograph, Coat, Mountain, Human, Lake, Happy

Om innholdsmarkedsføring

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av innholdsprodusenter i mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnhold skal merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media