Hurra for 30 år med Harstad Kulturhus!

Lørdag 17. desember inviteres alle til ei storstilt feiring med jubileumskonsert, underholdning, kakebord, ungdomskonsert, og flere overraskelser underveis.

KULTURHUSET: Storsalen med sine 1000 sitteplasser er Nord-Norges største konsertsal, her fra en utsolgt konsert med Brit Floyd. Foto: Steve Nilsen
Annonsørinnhold produsert av Eksternt byrå

Det er klart det skal feires når Harstad Kulturhus fyller 30 år!

Helt siden åpningen i 1992 har dette vært regionens egen storstue. Kulturhuset lever i lykkelig samboerskap med Harstad bibliotek og Hotel Arcticus, og til sammen har de hatt rundt 4,5 millioner besøkende i husets levetid.

Nord-Norges største kulturhus

Forberedelsene er allerede godt i gang og direktør Peter Krarup er i full planlegging, sammen med markedsansvarlig Karianne Koi og prosjektprodusent Simon Dankertsen.

– Sammen med vår trofaste generalsponsor Sparebank 68° Nord gleder vi oss til å ønske alle velkommen til jubileet, og håper at så mange som mulig blir med på festen. Det vil bli konserter, overraskelser, og selvfølgelig kake, lover Peter.

Det var en stor og visjonær satsing, da det ble bestemt at Harstad kulturhus skulle bygges på Hamneset, med Nord-Norges største konsertsal med hele 1000 sitteplasser.

Tanken var at dette skulle bli hele regionens storstue og en god grunn til å besøke byen, for å la seg overraske og begeistre. Siden den gang har en hel bydel vokst frem rundt det stolte bygget.

Kulturhuskonseptet hviler på sambruk av bygningsmassen, med hotell, bibliotek, og øvingslokaler for Hærens Musikkorps. I tillegg administrerer huset også Harstad kino og Galleri Nord-Norge.

– Harstad Kulturhus er resultatet av et behov fra byens borgere om en møteplass for små og store anledninger, og et sted for kulturopplevelser som er med på å gi livet farge og mening. Takket være publikum kan vi fortsette å skape innhold og mening gjennom de aktivitetene vi tilbyr, sier Karianne.

– Bli med på den store festen, oppfordrer Simon Dankertsen, Peter Krarup og Karianne Koi. Jubileumsplakaten er laget av Prøvetrykk.

Artister, omvisning og overraskelser

Jubileumsfesten starter kl. 11 med åpent hus og kakebord i foajeen. Der blir det tale og underholdning, før en kreativ omvisning på kulturhuset.

Her får vi lære mer om hva som skjer bak sceneteppet med overraskelser underveis.

Kl. 17:00 starter ungdomskonserten i Lillesalen, som er omgjort til klubbscene for anledningen. Her får vi oppleve neste generasjons stjerner. Det hele avsluttes med en festforestilling i Storsalen, med både kjente og nye fjes, dansing og annen underholdning.

– Vi holder det nært ved å kun ha lokale aktører på scenen, og da vi spurte om de kunne stille opp fikk vi utrolig god respons. Flere av disse har spilt i Harstad Kulturhus mange ganger, og kjenner hverandre og det lokale publikummet godt. I tillegg til oppsatt program vil det også bli noen overraskelser på scenen, kan Simon avsløre.

STORT KAKEBORD: Det legendariske kakebordet til Hotel Arcticus skal gjenskapes i anledning 30-årsjubileet, og hele byen er invitert. Husk påmelding dersom du ønsker å bidra med din favorittkake eller søtsak. Foto: Arkivfoto

Bli med på kakekonkurransen

Flere husker kanskje det legendariske kakebordet på Hotel Arcticus?

Nå skal dette gjenskapes til gangs, og alle er invitert med på festen. Harstad kulturhus arrangerer derfor en kakekonkurranse hvor alle som baker sin favorittkake eller søtsak til kakebordet er med i trekningen om flotte premier.

– Alle som baker en kake til oss får to billetter til jubileumskonserten, og er i tillegg med i trekningen om flotte premier fra Harstad kulturhus og Clarion Collection Hotel Arcticus. Det handler ikke om å lage den beste eller fineste kaken, vi trekker en tilfeldig vinner blant alle bidragene. Husk å melde deg på, oppfordrer Karianne.

Meld deg på kakekonkurransen her og vinn flotte premier.

Sparebank 68° Nord