Bakgården
Gå til

NYTT FESTIVALOMRÅDE: Kartet viser hvordan flyten på det nye festivalområdet vil være.  

Slik blir Bakgården 2021

Hurtigtesting og sjekk av koronapass før innslipp skal gjøre Bakgården til en trygg og fin opplevelse for alle!

Når Kari Bremnes åpner årets festival torsdag 19. august er det foran et publikum og frivillige som alle har et grønt koronapass i lomma.

Annerledes

– Vi sjekker alle, også våre egne frivillige, før de får lov til å komme inn på det nye festivalområdet i Havnegata. Det betyr at publikum og frivillige enten er vaksinerte eller har en ny, negativ hurtigtest som gjør at koronapasset lyser grønt. Når vi i tillegg vet at det ikke er rapportert om et eneste smitteutbrudd i etterkant av noen av festivalene som er gått av stabelen i sommer, så er vi rimelig sikre på at også Bakgården blir et trygt arrangement for vårt fantastiske publikum, sier produsent Børge Hoseth i Bakgården.

Årets festival blir annerledes også på andre måter. Publikum vil bli delt inn i kohorter á 500 personer med egne toalettområder og egne barer.

Disse kohortene vil bli fylt opp etter «førstemann-til-mølla-prinsippet». Det betyr at skal du være i samme kohort som dine venner, må du komme samtidig. Og kommer du sist, ja da må du oppholde deg i den bakerste kohorten. Når du går inn i en kohort skal du scanne en QR-kode og registrere deg, slik at det blir lettere å drive smittesporing dersom det blir nødvendig.

Kohorter

Det blir bordservering under årets festival. Det betyr at publikum må holde seg på sine plasser, bestille mat og drikke via en QR-kode, som du gjør på restauranter, og så kommer en av våre fantastiske Bakgårdshelter til bordet med din bestilling.

Kravet om kohorter er årsaken til at Bakgården i år har flyttet festivalområde.

Vi stod for det meste av servering, organisering og rigg av området da det store Glød-arrangementet, som samlet 12.000 publikummere, ble gjennomført, så vi kjenner området. Men mye er likevel nytt for oss. Vi håper derfor at publikum vil være med på å gjøre disse dagene til en fest som vi vil huske lenge.

Vi ber deg derfor om følgende:

  • Kom tidlig og kom sammen med dem du ønsker å tilbringe kvelden sammen med.
  • Hold deg i din kohort, hold avstand og bruk håndsprit.
  • Ta godt vare på de frivillige - de jobber dugnad for at du skal kunne gå på festival. De fortjener et stort smil og en stor takk!
  • Følg vaktenes anvisninger - de er der for å ivareta din sikkerhet.

Og som vanlig: Er du syk - hold deg hjemme.

Slik gjør du det

Slik gjør du det når du skal inn på festivalen:

Sørg for at du har grønt lys i koronasertifikatet.

Grønt sertifikat får du dersom: 

  • Du har gjennomgått covid-19 sykdom siste 6 mnd.
  • Du har tatt første koronavaksine for minst tre uker siden, eller er fullvaksinert.
  • Du har tatt en negativ hurtigtest som er maks 24 timer gammel.

Dersom du må hurtigteste deg for å komme inn på festivalen, kan du gjøre dette gratis. I samarbeid med Avonova Helse setter Bakgården opp en teststasjon ved Torget.

Du må forhåndsbestille time. Informasjon og lenke til denne timebestillinga vil billettkjøperne våre få i en epost.

Åpningstider teststasjon:

  • Torsdag: 10.00 - 18.00
  • Fredag: 10.00 - 18.00
  • Lørdag: 10.00 - 18.00

PS: Det tar bare noen sekunder å ta selve testen og du trenger ikke å vente ved teststasjonen på svaret. Resultatet finner du Helsenorge-appen etter maksimalt én time.

Koronasertifikatet finner du i Helsenorge-appen.

FamilieBakgården

Vi gjør oppmerksom på at det ikke kreves hurtigtest eller forevisning av koronapass til vårt publikum som skal inn på FamilieBakgården lørdag formiddag.

I stedet for å hurtigteste de minste, reduserer vi heller antallet som slipper inn på festivalområdet vårt. Det betyr at kohortene fylles med 200 store og små publikummere i stedet for 500. Også her gjelder først til mølla-prinsippet når det gjelder å fylle opp de ulike kohortene. Kom derfor tidlig og kom sammen med dem du ønsker å tilbringe tiden sammen med.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.