Bakgården
Gå til

Bakgårdsheltene - et maskineri av ildsjeler

Hvert år er mellom 250-300 personer i sving når et av regionene største arrangementer skal gjennomføres i Harstad.

Er man frivillig på Bakgårdsfestivalen er man del av et helt unikt fellesskap. Opplevelsen og gleden av å skape noe sammen med andre, er ofte den sterkeste drivkraften til at så mange frivillige er med år etter år. Å få være med å bidra til folkefest gir garantert minner for livet!  

3 dagers musikkfestival kan kun realiseres ved at så mange frivillige er med. Til Bakgårdshelga 19-21.august, skal Norge være i fase 4 og en vaksinedose eller grønn hurtigtest gir innslipp -og meteren er borte. Men likevel krever det enda mer i år for å gjennomføre på en trygg måte, derfor trenger vi flere frivillige. 

Å være frivillig er en unik måte å få med seg hele festivalen på.  

Kanskje er det akkurat i år du skal melde deg?

Meld deg som frivillig her!


Eirin Gabrielsen (49), Harstad/Kveøya

Jeg er veldig glad i musikk, og tenkte at dette var en golden opportunity til få med meg mye. I tillegg hadde jeg flere venner som var frivillige allerede, så det var enkelt for meg å bli med. 

Det første året jobbet jeg med sikkerhet inne på festivalområdet, noe som var kjempegøy. Året etter meldte jeg meg til å jobbe i baren, og det er der jeg har vært frivillig siden. I år skal jeg også stå i baren, og det er ekstra stas at kjæresten min, Rune Kvernan, også skal være med. Vi har det utrolig artig bak bardisken, jeg elsker den humoren og sjargongen som oppstår der.  

Du får god opplæring og du er aldri usikker på hva du skal gjøre. Det er en proff gjeng som styrer festivalen. Og når jeg i tillegg får flirt så mye som jeg gjør i løpet av de tre dagene Bakgården pågår, pluss at jeg får med meg masse musikk– ja, da er det klar jeg skal være frivillig i år også!


 

Oddne Rasmussen (50), Harstad

Jeg har jobbet med frivillig arbeid i mange år i fotballen, og tenkte at jeg hadde lyst til å være med å bidra til noe stort i Harstad. Jeg har vært frivillig i Bakgården siden 2017, og gleder meg til å være med igjen i år etter fjorårets koronapause.  

Det er veldig mange artige folk å jobbe med under Bakgården. Det verste som kan skje er at du blir kjent med nye folk, og det er jo ikke så gærent.  

Jeg har jobbet med transport og vært sjåfør alle årene. Da kjører jeg alt mellom himmel og jord, alt fra øl og stoler til artister og bandutstyr. Jeg har vært med på mye rart; jeg har hatt halve Raga Rockers med på omvisning på Trondenes og tatt Åge Sten Nilsen med på shopping på Marios Musikk. Man er litt overalt, og det passer meg godt. 


© Lise Marie Mathisen 

Karl Høijer (35), Hammerfest/Falkenberg

Selv om jeg flyttet til Hammerfest i høst, kommer jeg tilbake til Harstad i august for å jobbe som frivillig i Bakgården. Jeg liker å hjelpe til og det skal bli gøy å treffe folk igjen etter at så mye har vært nedstengt.  

Dette blir mitt fjerde år som frivillig. Til hverdags jobber jeg som sjåfør og vakt på et utested, og under Bakgården skal jeg være scenevakt.  Det er skikkelig gøy å være en del av frivilliggjengen.  

Å være frivillig passer for alle, for det er så mange ulike oppgaver det trengs frivillige til. Det er alltid en post for noen. 


©Veronika Sund 

 

Noe for alle

Bakgården har mange ulike arbeidsoppgaver du kan velge mellom som frivillig:

 • Billettservice/akkreditering/informasjon
 • Rigging
 • Dekor
 • Artistvert
 • Scenehjelper
 • Bar og mat
 • Interncatering
 • Markedet
 • Salg/miljøpatrulje
 • Sikkerhet
 • Transport

@ Renate Jensen  Foto: @Renate Jensen

 

Dette får du:

Alle som jobber tre vakter á 8 timer, får selvfølgelig noen goder.

 • Gratis adgang til festivalen.
 • Mat og drikke når dere jobber.
 • Hettejakke med BAKGÅRDSHELT, som viser at du er en av oss.
 • Tilgang til god musikk, god stemning og muligheten til å treffe nye og gamle venner. Og ikke minst gleden ved å skape et unikt kulturarrangement for Harstad og regionen.
 • Du er selvfølgelig forsikret under festivalen.
 • Og når det hele er over, er det vår tur til å ta oss en fest. Sett allerede nå av datoen fredag 3. september 2021!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.