Elumni elektro
Gå til

SMÅTT OG STORT: Elumni elektro gjør alt fra store til små oppdrag i Harstad og omegn.  Foto: Øivind Arvola

26 år med elektrikertjenester i Harstad: Vil gi deg enda mer spenning i hverdagen

Elumni elektro har solid erfaring fra elektrikerarbeid gjennom 26 år i byen. Nå vil de hjelpe enda flere harstadværinger med å lage smarte hjem for framtida.

- Man trenger ikke ha et helt nytt hus for at det skal bli et smarthjem. Med relativt enkle grep kan de fleste boliger oppgraderes med smarte løsninger som gjør hverdagen både enklere og tryggere, sier Terje Nilsen.

Han er daglig leder i Elumni elektro, elektrobedriften som for mange har vært kjent under navnet El. entreprenør Arne H. Johansen. Sammen med sine 21 ansatte, flesteparten elektrikere, løses små og store elektrikeroppdrag i hele Hålogaland.

SMARTE HJEM: En kraftig trend i tiden er interessen for å gjøre hjemmene sine smarte, med elektriske løsninger som gjør hverdagen både enklere og tryggere.  Foto: Øivind Arvola

 

Til nå har størstedelen av oppdragene vært basert på prosjekter, anlegg og rammeavtaler, men nå ønsker Nilsen og gjengen flere oppdrag i privatmarkedet.


Stadig nye løsninger

- Det utvikles mange nye produkter, og der er særlig innen privatmarkedet at de mest spennende produktene kommer. Noen vil kanskje kalle det «fancy», men i dag har mange av disse løsningene blitt en selvfølge. For eksempel er et styringsanlegg hjemme nå et must – alle velger smarte løsninger, sier Terje Nilsen.

Det meste elektrisk i et hus kan styres via egne smarte styringssystemer; lys, varme, brann og adgang m.m.

- Mange av disse løsningene er heller ikke særlig kostbare, fordi det er mange aktører på markedet som er med på å presse ned prisene. Det er en kjempefordel for kundene, sier han.

- For eksempel kan du via telefonen din følge med på huset ditt mens du er på ferie. Fra hvor som helst kan du f.eks. styre både lys og varme, sier kontorleder Arild Ness Andreassen.


Tar ansvar

Bortimot 90% av alle elektrikerne i Elumni elektro startet i bedriften som lærlinger. I dag har bedriften tre lærlinger, og når skoleåret er ferdig i juni kommer ytterligere to nye lærlinger til bedriften.


- Det er en viktig satsning å lære opp nye folk i faget. Det jeg kalte EDB-maskiner som ung, er dagens unge født med i hendene. Det er viktig å få bygd videre på den kompetansen de allerede sitter på, og samtidig utvikle bedriften med deres kunnskap. Det er en fordel for både lærlingene og oss, sier Terje Nilsen, og legger til:

- Lærlinger er veien til vekst. I hele landet ser man en stor etterspørsel etter elektrofagfolk, fordi det bygges mye over alt. Da har både vi og alle andre elektrobedrifter et ansvar for å utdanne ny arbeidskraft. Og ikke minst – tar ikke vi imot lærlinger, er det ikke en selvfølge at det kan undervises i elektro på den videregående skolen på Stangnes lengre. Vi har alle et ansvar for framtida.Elumni Elektro AS

  • Harstadbasert elektrikerbedrift, medlem av Elfag-kjeden.
  • Tilbyr elektriske installasjoner av alle kategorier i Harstad og omegn. Prosjektering og installasjon i nybygg, ombygging, enøk-tiltak, alarmanlegg, solcelleanlegg, svakstrøm og fiber.
  • 21 ansatte, hvorav tre i administrasjonen, tre lærlinger og 15 elektrikere
  • Holder til i Margrethe Jørgensens vei 12 i Harstad

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.