Kreftforeningen
Gå til

MENINGSFULL FRITID: Brita Bergli Kristensen (til venstre) og Emma Minge er begge frivillige i Kreftforeningen i Harstad, noe de mener er med på å gi litt ekstra mening til tilværelsen. 

Emma (22) og Brita (50) jobber frivillig for Kreftforeningen: Vil ha deg med på laget

Litt mindre tid til TV-serier og en enorm følelse av å gjøre en forskjell. Sånn oppsummerer Emma Minge og Brita Bergli Kristensen det å være frivillig for Kreftforeningen.

 - Jo mer jeg har å gjøre, jo bedre har jeg det med meg selv – det har vært en fellesnevner for meg gjennom hele livet. Som frivillig i Kreftforeningen opplever jeg masse mestring, sier Emma Minge.

Hun kommer opprinnelig fra Sarpsborg, og flyttet til Harstad høsten 2019 for å studere. Etter kun kort tid i byen ble samfunnet nedstengt på grunn av pandemirestriksjonene, og den sosiale 22-åringen ble nødt til å tilbringe mye tid alene på hybelen. Litt for mye tid.

HOPPET I DET: Å være frivillig i Kreftforningen har skaffet Emma Minge et stort nettverk i Harstad. Som tilflytter var det kjærkomment midt under pandeminedstenginga. 

 

- Jeg trengte noe som ga meg mening i den tida. Jeg satt alene på hybelen døgnet rundt og jobbet og gjorde skolearbeid. Jeg bet tenna sammen og håpet at det skulle gå over etter et par måneder, men det gjorde jo ikke det, denne koronaen. Jeg kjente jeg ble tappet for energi, det var ingenting som engasjerte eller inspirerte meg, oppsummerer Emma.

Tar ansvar

Da samfunnet omsider åpnet litt opp igjen, og Emma fikk komme tilbake til arbeidsplassen på Serit Hålogaland var det en samtale med en kollega som ga sarpingen ny giv.

- «Emma, deg er det mye krutt i. Vi trenger deg til å være med å arrangere Kreftforeningens Stafett for livet!», og som sagt, så gjort, ler Emma.

Hun er ikke fremmed for å ta på seg ekstra ansvar, og veien var kort fra å melde seg som frivillig til at hun i dag både sitter som leder for sponsorgruppa og er økonomiansvarlig for hele arrangementet.

- Jeg kjenner virkelig at mørket har snudd, det er sol, pent vær – og på alle måter går det nå mot lysere tider.

Viktig innsats

I Kreftforeningen i Harstad møtes jevnlig en rekke frivillige for å gjøre en innsats. Det er disse som står bak gjennomføringa av de fleste aktivitetene og tilbudene Kreftforeninga står for i byen i et normalår.

NATURLIG ENGASJEMENT: Brita Bergli Kristensen har opplevd kreft tett på livet, da flere slektninger har fått sykdommen. Det gjorde at det var naturlig for henne å engasjere seg som frivillig. 

 

Akkurat nå er det «Stafett for livet» som har fullt fokus. Her er harstadværingen Brita Bergli Kristensen stafettleder. Hun har vært aktiv frivillig i Kreftforeningen siden høsten 2014, og er som veteran å regne.

- Jeg bruker mye av fritida mi på dette, det er dette som gir meg energi. Det å se at det kommer kreftrammede som bruker tilbudene våre og gir oss tilbakemelding på at vi gjør noe for dem som de setter pris på, det gir meg mye, sier Brita.

Vil du delta på Stafett for livet i Harstad? Les mer her!

Mange muligheter

Som frivillig i Kreftforeningen bidrar man med det man kan. Om man har interesse for økonomi og planlegging finnes det en plass for deg her, og om du heller vil bidra med praktiske gjøremål er det mange muligheter for det også. Akkurat nå trenger Kreftforeningen flere frivillige til å gjennomføre «Stafett for livet» i høst.

VIKTIG INNSATS: Da "Stafett for livet" ble gjennomført sist, i 2019, var mange frivillige i sving. Minst like mange trengs i år.  Foto: Linda Mathisen

 

- Vi trenger folk til alt mulig. Vi trenger alle slags typer mennesker, alt fra noen som kan steike vafler og sy nye øyner til bamser på bamsesykehuset, til parkeringsvakter og sjauere. Unge som gamle, alle kan delta – vi har oppgaver til deg uansett om du er 8 eller 80 år, sier Brita.

Sosialt arbeid

Som frivillig i Kreftforeningen bestemmer du selv hvor mye eller lite tid du vil bruke.

- Så lenge du har et ønske om å bidra, er dette noe for deg. Det er bare å sende en melding eller ringe, så tar vi en prat og finner noe som passer for deg, sier Brita.

- Dette er noe for alle, også ungdommer. Det er en kjempemulighet til å være sosial og å være en del av noe større – særlig nå etter over et år med koronahverdag. Og ikke minst – det ser kjempepent ut på en CV, sier Emma.


Slik blir du medlem i Kreftforeningen.

BRIKKENE FALLER PÅ PLASS: Her, i området rundt universitetet, skal mye av årets Stafett for livet foregå. Brita og Emma er godt i gang med forberedelsene, men trenger ennå hjelp fra flere frivillige. 

Kan du kanskje bidra med noe av dette?

  • Henge opp søppelposer
  • Steike vafler
  • Servere mat
  • Underholdning
  • Parkeringsvakt
  • Trafikkvakt
  • Bæring

Kontakt arrangementsansvarlig Brita om du vil være frivillig!
stafettleder.harstad@kreftforeningen.no eller telefon 941 99 239

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.