Kreftforeningen
Gå til

STØTTESTPILLERE: Celine er selv initiativtaker til å delta på Stafett for livet, med blant annet pappa Niel og stemor Renate som viktige støttespillere. 

Celine (15) går for mamma

Da Celine var 11 år døde mammaen hennes av kreft. I dag gjør tenåringen det hun kan for å støtte kreftsaken gjennom Stafett for livet.

- «Carpe diem», grip dagen, var liksom mottoet til mamma. Hun levde livet sitt etter det, og hadde flere skilt og andre pynteting hjemme med de ordene på. Hun var opptatt av å leve i nuet og ikke tenke så mye på hva som skjer neste dag, forteller Celine Kristiansen Welch.

I dag står ordene «Carpe diem» på gravstøtta til Eirill Kristiansen på Fredly kirkegård i Kanebogen. Hun døde av kreft 15. juni 2017, og etterlot seg døtrene Celine og Adele.

MINNET LEVER VIDERE: Selv om Eirill Kristiansen ikke lenger er blant oss, lever minnene videre gjennom døtrene.  Foto: Privat

Eirill fikk påvist brystkreft i 2012, etter at hun selv oppdaget en kul i det ene brystet. Etter halvannet år med behandling ble hun erklært kreftfri, men på en etterkontroll i 2016 viste det seg at kreften var tilbake. Også denne gangen gjennomgikk hun omfattende behandling, men til slutt sto ikke livet til å redde.


Slik blir du medlem i Kreftforeningen.

Samlet inn 10.000 kroner på ett døgn

Bare et steinkast unna morens siste hvilested har Celine sammen med venninner og familie to år på rad deltatt på Kreftforeningens «Stafett for livet» på Stangnesbanen. I løpet av 24 timer har de gått så mange runder de har klart rundt banen for å samle inn penger til kreftsaken. Sist greide Celines lag, «Carpe diem», å gå over 550 runder og samle inn nesten 10.000 kroner.

VIL HA MED FLERE: Celine Kristiansen Welch har samlet inn nærmere 10.000 kroner til Kreftforeningen. Nå vil hun ha med flere til å bidra under høstens Stafett for livet. 

 

Når Kreftforeningen igjen arrangerer «Stafett for livet» denne høsten, etter ett års koronapause, skal Celine stille opp på nytt. Denne gangen er målet å samle inn enda mer penger enn sist.

- Det var veldig gøy å være med på «Stafett for livet». Venninnene mine og jeg hadde satt opp telt på gressmatta ved banen, men det ble bare et par timers søvn, smiler Celine.

Vil du delta på Stafett for livet i Harstad? Les mer her!

Gjennom hele det døgnet «Stafett for livet» varer er det en rekke aktiviteter på idrettsbanen. Høydepunktet for mange er lysseremonien. Da tennes flere hundre lyslykter til minne om de som er berørt av kreft – både overlevende og de som har gått bort.

- Det er veldig godt å være med på et slikt arrangement. Det gir et sterkt samhold og man får møtt mange folk som er i samme situasjon. Det føles meningsfullt og fint å være med på, og det er langt fra bare trist, selv om bakteppet er alvorlig, sier Renate Amundsen Welch (44).

STOLTE: Pappa Niel og stemor Renate er veldig stolte av hva Celine har gjort for å hedre sin avdøde mor.  

 

Hun er Celines stemor, og bor sammen på Borkenes med Celine, sin datter Ylva Hoel Amundsen (16), Celines pappa Niel Welch (48) og Celines søster Adele Kristiansen Welch (17). Med i familien er også Hanna Amundsen (20), Celines stestoresøster.


Sterkt samhold i familien

Selv om Celines foreldre skilte lag i 2008, er samholdet i familien fortsatt svært sterkt. Når familien skal feire bursdager, leier pappa Niel lokale på skolen i Borkenes, sånn at alle fra alle familiene, både Welch, Kristiansen og Amundsen, skal få plass.

HYGGELIG, VARM OG GODHJERTA: I gangen hjemme henger et bilde av mamma Eirill, som venninnene hennes lagde til familien etter at hun gikk bort. På bildet står mange beskrivende ord om Eirill - ord som mange også bruker for å beskrive dattera Celine.  

At familien står sterkt sammen betydde mye da Celines mamma ble syk og etter at hun gikk bort.

- Jeg var bare 11 år da og husker ikke så mye fra den tida. Det gikk veldig fort, under en uke, fra vi fikk beskjed om at hun ikke hadde så lenge igjen til hun døde. Vi var på sykehuset hos henne hver eneste dag den uka, forteller Celine, og fortsetter:

- Det var nok en lettelse for mamma at vi hadde Renate, og at vi ikke ble helt uten en mamma her på Borkenes.


Mobiliserer til ny stafett

Om tre måneder arrangeres «Stafett for livet» igjen. Da skal Celine være med i arrangørstaben og lage i stand et eget ungdomsarrangement i arrangementet. I tillegg stiller hun med eget lag.

15 år, altså, og medarrangør og pådriver for eget lag som samler inn tusenvis av kroner. Full av initiativ, livsglede og pågangsmot – Celine sammenlignes ofte med slik mamma Eirill var.

- Ja, jeg har fått høre en del at jeg er ganske lik henne på mange måter. Det er fint å tenke på, smiler Celine.

Vil du vite mer om Kreftforeningens tilbud i Harstad? Les mer her!


Trenger sponsorer

Målet med å stille eget lag til «Stafett for livet» er å samle inn over 10.000 kroner. Til det trenger Celine sponsorer, gjerne lokale bedrifter, som vil bidra med et valgfritt beløp for hver runde Celine og laget gjennomfører under stafetten.

- Det er mye arbeid med å få tak i sponsorer, så i år håper vi å få litt drahjelp fra flere Harstad-bedrifter, sier pappa Niel.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.