SmartDok
Gå til

– Du blir hekta på naturen

– Vi har fjord, fjell, vidde, sjø og hav. Det er utrolig vakkert her, sier Synnøve Kristoffersen (45) - vel vitende om at hun er hylende inhabil som innfødt altaværing.

Synnøve bodde en periode som barn i ei mindre bygd noen mil utenfor Alta. Utover det har hun vært i Alta hele livet, tatt utdanning her, giftet seg og har både barn og barnebarn som også bor her. Hun jobber som selger i SmartDok, en jobb hun har hatt i ett år. Før det arbeidet hun også i IT-bransjen, men det er økonomi som er hennes fagbakgrunn.

Vil du jobbe for SmartDok? Les mer her!

Bankende hjerte for byen

IT er et gedigent fagfelt. Jeg har også tidligere arbeidet med smartteknologi innenfor helse. SmartDok har også som mål å forenkle hverdagen og arbeidsoppgavene for ansatte i bygg- og annleggsbransjen.

Synnøve regner seg som ekte altaværing med et bankende hjerte for byen, og spesielt den svært varierte naturen som inviterer til både avslapping og tøffere aktiviteter.

ELSKER ALTA: Synnøve har et bankende hjerte for Alta, og for naturen rundt byen. 

Du trenger ikke være friluftsinteressert for å bo i Alta. Men du skal være oppmerksom på smittefaren. Den er like stor som naturen, og alle mulighetene naturen byr på.

Synnøve poengterer at det har skjedd en stor utvikling på friluftslivsfronten med årene, likt det som kanskje skjer alle steder i Norge med en oppblomstring av uteliv og aktiviteter. Aktiviteten har økt og det er lagt ned store ressurser i tilrettelegging av løyper for både gående, skiløpere og syklister.

Spesiell interesse for terrengsykling

– Interessen har virkelig økt. Det er ikke mange år siden terrengsykling var forbeholdt noen få barskinger, nå sykler «alle» i de mange flotte løypene vi har fått for terrengsykling, sier Synnøve som selv er bitt av basillen.

Hun har flere ganger deltatt på terrengsykkelrittet Offroad Finnmark, og hun kjøpte mannen en fatbike for å få en treningskompis.

SYKKELRITT: Synnøve ble utfordret av en venninne til å delta på sykkelrittet Offorad Finnmark 300 kilometer.  

 

Jeg ble utfordret av ei venninne for fire år siden om å være hennes makker på Offroad Finnmark 300 kilometer. Mange reagerte nok på at vi bestemte oss i januar for deltakelsen i august. Men det gikk supert. Vi trente etter en plan, og vi kom i mål i god tid før fristen på 42 timer.

Sykler om natta

Offroad Finnmark er virkelig sykkelrittet for de som liker utfordringer og elsker variert terreng. Distansene 150, 300 eller 700 kilometer foregår over vidder og fjell i flere Finnmarkskommuner. Deltakerne sykler i par, og de sykler dag og natt til de er i mål.

Noen kaller Finnmark et flatt landskap, men det kan du bare glemme! Det går opp og ned, vi sykler gjennom sandbanker på vidda, i myr, langs og over elver og gjør mange høydemetre. Det spesielle med Offroad Finnmark er også at vi sykler om natta, og det kan være tøft, så det måtte vi også trene på før start.

SmartDok søker Teknisk tester/Quality assurer (QA). Les mer her!

Glad mosjonist

Synnøve elsker utelivet, og er en glad mosjonist med noen ekstra gir når det gjelder å utfordre seg selv. Mens det før var ski og fjellturer, kom terrengsykling inn som en ny åpenbaring for noen år siden.

FRILUFTSLIV: Synnøve setter pris på både fjellturer, skiturer og sykkelturer i terrenget.  

 

Første gang i terrenget var en opplevelse. Du kommer deg langt av gårde, og får mange gode naturopplevelser. Siden har det blitt mange fine tråkk, forteller hun.

Nysgjerrig på livet i Alta? Her finner du masse informasjon!

Bedre tid av å bo i Alta

En av de bemerkelsesverdige tingene ved Alta er nærheten til naturen. Her kan du faktisk starte turen fra dørstokken hjemme, enten du spaserer, løper, går på ski eller sykler. Synnøve og mannen starter ofte turene på sykkel hjemmefra, og det tar ikke mange minutter før de er i terrenget.

KORT VEI: Det tar bare minutter fra Synnøve forlater hjemmet, til hun er ute i terrenget. Hun elsker nærheten til naturen.  

 

Jeg er vokst opp her, og har kanskje ikke tenkt så mye på hvor nært alt er. Innflyttere legger imidlertid vekt på det, og poengterer at man får mer tid når alt er nært og avstanden mellom bosted, barnehage, skole og jobb er kort.  Det er en stor verdi ved å bo her. Det er avslappende å bo i Alta, ler Synnøve, som slett ikke skal slappe av med tanke på drømmen om å stille til start i Off Road Finnmark 700 kilometer.

– Det ligger masse arbeid foran meg for å klare det. Men det er helt klart en drøm.

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.