Nordic-gruppen
Gå til

SLIK SKAL DET BLI: Når området står ferdig, vil det bli tilnærmet likt illustrasjonen fra arkitektkontoret. 

Nå starter bygginga på Larsneset

Om kun få uker kan du sikre deg en av de første leilighetene på Arena Larsneset. Maken til utsikt og fasiliteter finner du ingen andre steder i Harstad.

Om to år skal første trinn i Arena Larsneset stå ferdigbygget, ytterst på kaikanten. Her blir utsikt mot fjellene og innseilinga i nord et stadig skiftende veggmaleri, og nærmeste nabo blir butikker, spisesteder, opplevelser og urbant byliv.

- Den store styrken med å bo på Larsneset er at her blir du ikke bygd inne. Vi starter med to punkthus, som kommer til å bli de to ytterste byggene mot nord, og så vil vi fylle på med flere bygg langs sidene etter hvert, forklarer Sverre Utvåg i Nordic-gruppen.

ROSER SAMARBEIDET: Sverre Utvåg i Nordic-gruppen understreker at godt samarbeid er viktig for å få til store ting.  

 

Utviklinga på Larsneset er bare ett av mange store prosjekter som lokaleide Nordic-gruppen står bak i Harstad. De er en betydelig samfunnsaktør i Harstad og regionen rundt.


- Samarbeid er viktig

Det nye Scandic-hotellet på Sortland åpner 15. mars. Hotellet, som har 128 rom, er reist og vil bli drevet i samarbeid med fiskerikonsernet Holmøy-gruppen.  Også Arena Larsneset er et samarbeidsprosjekt. Det er Nordic-gruppen som står for utbygginga, men det har vært et tett samarbeid med flere aktører, som Harstad Havn og Bonord.

NYHOTELLET PÅ SORTLAND: Med utsikt mot Møysalen ligger Nordics nye hotell på Sortland flott til i havna.  Foto: LINK Arkitektur AS

 

Leilighetsdelen av prosjektet eies og utvikles av Nordic og Bonord.

- Samarbeidet med Bonord er spennende og inspirerende.  Bonords betydelige kompetanse innen utbygging og salg gir prosjektet et betydelig løft, sier Utvåg.

Ferdig utbygd representerer Arena Larsneset en investering på 900 millioner kroner.

- Vi har ingen lang tradisjon for slikt samarbeid i Harstad, vi er vant til å gjøre ting alene. Men her har det fungert veldig godt, forteller Utvåg.

Harstad Havn er nå i full gang med å bygge ny kai på Larsneset og dette vil sammen med Nordics planer revitalisere hele Larsneset – midt i byens hjerte!

- Harstad Havn har vært løsningsorienterte og entusiastiske hele veien, og er en selvfølgelig forutsetning for å kunne etablere Arena Larsneset. Et godt eksempel på et privat-offentlig samarbeid.


Morgendagens bo- og sentrumsmiljø

Da tanken om Arena Larsneset først ble sådd, var grunnideen å utvikle det eksisterende kjøpesenteret Bertheustorget. Med tiden har ideen utviklet seg til å skape nærmest en ny bydel.

- Den tradisjonelle kjøpesentertankegangen har endret seg med tiden. Det skal mer til enn butikker for å trekke folk til et slikt senter, det må være noe mer. Derfor skal vi her mikse inn aktiviteter, kulturtilbud, spisesteder, boliger, parkering – og shopping, forklarer Utvåg, og fortsetter;

HANDEL OG OPPLEVELSER: Et kjøpesenter er ikke lenger bare et kjøpesenter, det er en arena også for opplevelser, mat og drikke. Slik vil det være på Arena Larsneset også.  Foto: LINK Arkitektur AS

 

- Mens du tidligere dro ut ens ærend for shopping, er handlinga i dag mer en konsekvens av at du drar ut for å gjøre noe annet. Når vi får kombinert dette, vil tilbudet bli bedre.

Et attraktivt bymiljø vil kunne gi nye og attraktive bokvaliteter.


Noe for alle

Arena Larsneset strekker seg over 35.000 kvadratmeter. I de to første etasjene vil det være ulike butikker, spisesteder, parkeringsanlegg, underholdnings- og kulturtilbud. Videre oppover i etasjene vil det etableres flotte leiligheter, med en utsikt få andre kan skilte med.

- Arena Larsneset skal være for alle, både unge, barnefamilier og seniorer, sier Utvåg.

MODERNE BOLIGER: Få andre steder kan du få like god utsikt som her.  Foto: LINK Arkitektur AS

 

- Vi må til og med heie på Narvik – og de på oss

Sverre Utvåg er opptatt av at man også i framtida skal få til godt samarbeid, ikke bare lokalt, men i hele regionen. På den måten kan både Harstad og omland bli enda mer attraktive.

- Vi må alle, både private aktører og kommunen, løfte blikket og se på større sammenhenger. Vi i Nordic-gruppen tror veldig på regionsamarbeid. Harstad må samarbeide med Ofoten, Narvik-regionen, Vesterålen, Lofoten. Om vi klarer å stå sammen kan vi skaffe flere arbeidsplasser hit, sier han og legger til med et smil:

- Det betyr at vi av og til må heie på Narvik. Og at Narvik av og til- til og med - må heie på oss i Harstad.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.