Harstad Tidende, Harstad Sentrum AS, Pool1, Harstadregionens Næringsforening, Harstad Kulturhus, Bark Spiseri og Bar, NorthUp, BigHorn Steakhouse

-TRYGT Å KOMME TIL OSS: Borislav Zarkov fra Big Horn Steakhouse, Peter Krarup fra Harstad Kulturhus, Linn Karoliussen Hvattum i Harstad Sentrum AS, Jonas Holte i Harstad kommune, Chanett Gjeitanger fra Bark, Ole-Jonny Korsgaard fra Harstadregionens Næringsforening, Gro Dagsvold fra North Up, Ramona Hegrenes fra Harstad Tidende og Håkon Vahl fra Harsatd Profileringspool. 

Går sammen for trygge arrangementer i Harstad: - Vi trenger alle noe å glede oss til

Flere aktører tilbyr trygge arrangementer og møteplasser i Harstad i førjulstida – alt innenfor trygge rammer. – Sunt for det mentale immunforsvaret, mener de.

Selv om ingenting er som før, kjenner mange harstadværinger behov for å gå ut, delta og være sosiale. Nå i førjulstida er det færre tilbud enn normalt, men noen er det. I Harstad går nå flere aktører nå sammen for å fronte en felles melding: Du skal føle deg trygg på våre arrangementer og i våre lokaler.

- Nå prøver vi å gjøre det vi kan innenfor de gjeldende reglene. Det handler også om hva vi ønsker å gå inn i 2021. Hvis vi skal ha en aktiv og levende by trenger vi at folk fortsatt går på Bark for å spise, benytter seg av aktivitetene hos North Up, tar middagen på BigHorn og så videre, sier Ole-Jonny Korsgaard i Harstadregionens Næringsforening.

Det stiller Linn Karoliussen Hvattum i Harstad Sentrum AS, Håkon Vahl i Harstad Profileringspool, Peter Krarup i Harstad Kulturhus, Ramona Hegrenes i Harstad Tidende, Chanett Gjeitanger på Bark Spiseri og Bar, Gro Dagsvold i NorthUp og Borislav Zarkov fra Big Horn Steak House seg helhjertet bak.

- Vi har forholdt oss til og overholdt smittevernreglene i sju måneder allerede, og vi har alle kommet godt inn i dette nå. Det er trygt å komme til oss, sier Chanett Gjeitanger fra Bark.


Er fortsatt skjerpet

Selv om det for tiden er kontroll på pandemien lokalt, understreker Håkon Vahl i Harstad Profileringspool at dette ikke er en hvilepute for noen, verken bransjen eller publikum.

- Vi kan ikke lene oss på at det akkurat nå ikke er ukontrollert smittespredning i Harstad. Det kan snu. Vi er innforstått med situasjonen, men samtidig må vi gå videre og fortsette å skape den aktiviteten som er med på å gjøre Harstad til et godt sted å bo, sier Vahl.

Peter Krarup på Harstad Kulturhus forteller at de nasjonale reglene krever ett sete mellom hver kohort i teatersaler. I Harstad har han økt dette til to tomme seter, ikke fordi Harstad er farligere enn andre steder, men fordi dette er mulig i Nord-Norges største sal med 1000 seter. Også i Harstad Kinos saler er det god plass

- Dette viser at vi gjør alt vi kan for at det skal være trygt å komme til oss. Jeg tror det er viktig at befolkninga fortsatt har et sosialt og kulturelt tilbud i byen og at de føler seg sikre på at det er trygt å gå ut. Det er rett og slett sunt for det mentale immunforsvaret, sier Krarup.


Et sosialt lys i mørketida

Med vissheten om at de tilbudene som finnes er trygge, håper gruppa at publikum ønsker å benytte seg av det de har lyst til.

FØRJULSAKTIVITETER: Peter Krarup fra Harstad Kulturhus, Gro Dagsvold fra North Up, Chanett Gjeitanger fra Bark, Ramona Hegrenes fra Harstad Tidende og Borislav Zarkov fra Big Horn Steakhouse står alle bak ulike førjulsaktiviteter. De gjør alt de kan for at det skal være trygt for publikum. 

 

- Dersom det ikke hadde vært trygt, hadde ingen av oss hatt åpent eller arrangert ting. Men all den tid det gjøres i tråd med alle gjeldende regler, og i mange tilfeller enda tryggere, trenger man ikke bekymre seg for å ta seg ut av huset. Å delta på kulturelle arrangementer eller mindre sosiale tilstelninger er viktig for oss mennesker. Og kanskje særlig nå i mørketida er vi mange som har behov for et ekstra lyspunkt. Å møtes ute kan da være et fint pustehull, sier Ramona Hegrenes i Harstad Tidende.


Dette er tegnene på et trygt arrangement

Kommuneoverlege Jonas Holte gir initiativet sin støtte.

- Så lenge arrangører følger de nasjonale veilederne for arrangementer og uteliv skal det være trygt å komme dit som publikummer.

AVSTAND OG HÅNDVASK: Kommuneoverlege Jonas Holte minner om at en meters avstand og hyppig håndvask gjelder også på arrangementer og ved restaurantbesøk. 

 

Det viktigste man gjør for å unngå smittespredning er å holde avstand og vaske hender hyppig.

Han forteller at det er noen enkle ting du som publikummer, deltaker og gjest kan se etter for å få en indikasjon på om arrangøren har gjort det en skal for å unngå smittespredning.

- Dersom arrangøren gjør det enkelt å holde avstand er det et godt tegn. Hvis arrangøren i tillegg har lagt opp til å registrere de besøkende, slik at man enklere kan drive smittesporing i ettertid dersom det er nødvendig, er det også bra, sier Holte.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.