Eiendomsmegler1 Nord-Norge, avd. Harstad
Gå til

DRØM I OPPFYLLELSE: På Pynten er standarden høy. Det passer fint for Nora-Kristine og Torgeir, som setter pris på det gode liv, med reising, restaurantbesøk og hotellovernattinger.  

Nå slipper de snart snømåking, plenklipp og vedlikehold

I flere år har Nora-Kristine Mathisen (41) og Torgeir Ingebrigtsen (53) drømt om å bytte ut 90-talls-eneboligen med en flunkende ny leilighet. Nå blir drømmen snart virkelig, med nykjøpt leilighet på Pynten – midt i Harstads indrefilet.

Paret er blant de første som har kjøpt leilighet i det nye Pynten, i vannkanten i nordre del av Harstad sentrum. Her har de sikret seg en av toppleilighetene i 8. etasje, som står klar på sensommeren 2022.

- Å flytte i leilighet er noe vi har tenkt på og drømt om lenge, og da Pynten-prosjektet dukket opp ble vi raskt overbevist om at dette var det riktige for oss, sier de.

Har fått nok av snømåkinga

I dag bor de i en romslig enebolig i Dalsletta. Torgeir bygde huset selv i 1995, og for 9 år siden flyttet Nora-Kristine inn. Her bor også Nora-Kristines sønn, William (14), og Torgeirs sønn, Runar (17). Eldstemann Nathaniel har nettopp flyttet ut.

- Jeg kjenner at jeg begynner å få nok av snømåking, særlig etter fjorårets vinter, i tillegg til alt annet som hører med av plenklipping, maling, fiksing og ordning. Da er det bedre å flytte før man blir alt for lei, sier Torgeir.

Han har bodd i enebolig siden han var 27 år, og føler seg ferdig med den tida. Nå er han mer enn klar nok for livet i leilighet som ikke krever noe vedlikehold, men fortsatt rommer alt han trenger.

Plass til alle

Om to år flytter paret inn i ei 117 kvadratmeter stor leilighet på Pynten. Her er det tre soverom, romslig stue og kjøkken, vaskerom, bad, veranda og oppvarmet garasje. I tillegg har de, som de andre beboerne i bygget, tilgang til en fullt møblert gjesteleilighet for de dagene de får tilreisende besøk og har behov for ekstra overnattingsplass.

- De fleste venter til ungene har flyttet ut før de flytter over i leilighet, men det trenger ikke være et hinder. På Pynten er det plass til at guttene kan fortsette å bo hjemme, og så er det selvsagt også plass til at eldstemann kan komme hjem. Her blir det plass til alle, sier Nora-Kristine.

ROM TIL ALLE: Når William, Nora-Kristine, Torgeir og Runar flytter til Pynten, er det god plass til dem alle. I tillegg får de tilgang til en egen gjesteleilighet, til når de får overnattingsbesøk. 

 

Høsten 2022 starter William sannsynligvis på Heggen videregående skole, og får da like lang skolevei som han hadde hatt om han fortsatt bodde i Dalsletta. Samme høst har Runar tenkt å begynne å studere sykepleie på UiT, kun et steinkast unna leiligheten på Pynten.

- Det blir litt rart å flytte herfra, siden det er her jeg har bodd hele livet, men det blir også fint. Og så får jeg kort vei til besteforeldrene mine, som har leilighet i nabobygget. Det blir veldig hyggelig, sier Runar.


Gjør egne tilpasninger

Fordi det ennå er tidlig i Pynten-prosjektet, har Nora-Kristine og Torgeir og de andre kjøperne mulighet til enkelt å gjøre egne tilpasninger slik at leiligheta blir akkurat slik de ønsker.

- Prosjektet har en rekke gode løsninger og holder høy kvalitet i utgangspunktet. Sammenlignet med lignende byggeprosjekter synes jeg Pynten framstår som en oppgradert versjon, sier Nora-Kristine.

Alle leilighetene er oppgradert med høyere standard på kjøkken og bad. Gulvene er i 1-stavs eikeparkett med vannbåren varme. Her er luksus, men ikke prangende. Rett og slett bokvaliteter det er lett å sette pris på.

GLEDER SEG: Nora-Kristine Mathisen og Torgeir Ingebrigtsen gleder seg til å komme på plass i ny leilighet. Nå bruker de litt tid på å bestemme seg for tilvalg og andre justeringer. 

 

I toppleiligheta har paret bestemt seg for å endre litt på planløsninga, slik at det blir plass til en ekstra dusj. Det skal også settes inn glassvegger med sorte sprosser – en detalj som tas opp i skyvedørsgarderoben på hovedsoverommet. Tak og vegger skal være listefrie, og i stua kommer det kanskje på plass en spilevegg bak TVen.

- Badet er såpass fint at det skal vi beholde slik utbyggeren har planlagt det. Det har lysebrune, store fliser på gulv og vegger, sier Nora-Kristine og fortsetter:

- Det er betryggende når prosjekteieren har slått på stortromma og lagt seg på det nivået som de er på, da føler vi oss trygge på at dette blir bra, selv om det ikke står ferdig ennå.

Dyrker interiørinteressen

Paret liker å ha det pent rundt seg, og for Nora-Kristine er interiør en av hennes store lidenskaper. Instagramkontoen hennes, norashome, har over 30.000 følgere, og her legger hun jevnlig ut bilder fra hjemmet – alt i en stilfull og minimalistisk stil. Nora-Kristine er opptatt av å handle lokalt, og gjerne hos favorittbutikken Ness&Lind.

- Jeg er veldig glad i den minimalistiske stilen og liker ikke å ha for mange ting eller farger rundt meg. Med et hus fra 1995 er det grenser for hva man får gjort, så jeg gleder meg veldig til å komme inn i et nytt hjem og tilpasse det, forteller hun.

I perioder er hun mye hjemme, og da kjenner hun at det er ekstra viktig å trives i omgivelsene. I leiligheta på Pynten vil de store vinduene mot nord og vest prege oppholdsrommet, og fungerer som et stadig skiftende maleri etter hvert som vær og årstider skifter.

- Jeg kjenner at det å ha det fint rundt meg gir meg mer sinnsro. Å kunne sitte på Pynten og bare ta innover seg utsikta kommer til å bli helt nydelig.  

INTERIØRINTERESSERT: Nora-Kristine har øye for detaljer, og har interiør som hobby. Da er planlegging av ny leilighet perfekt! 

 

Pynten

  • Plassert ytterst på Holstneset, rett over vågen fra Kulturhuset
  • 70 leiligheter, både selveier og borettslag
  • Størrelsene varierer fra 38 til 118 kvadratmeter
  • Møblert gjesteleilighet i samme bygg til disposisjon for beboerne
  • Byggestart vinteren 2021, innflytningsklart 3. kvartal 2022
     

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.