HT Media

ROSER KUNDENE: Jeanette Nielsen (til venstre) og Guro Løvås Fause gir ros til byens kunder. Nå håper de at harstadværingene fortsetter å være flinke til å handle lokalt i førjulstida. 

- Harstadværingene er veldig bevisste på å handle lokalt

Aldri før har vi shoppet så mye i Harstad som vi har gjort i år. Handelsstanden melder om stadig mer bevisste forbrukere.

- Kundene, både fra Harstad og omegn, fortjener virkelig ros for å være så flinke til å bruke lokale butikker.

Honnøren kommer fra Guro Løvås Fause på Vakre Vene, og flere av sentrumsbutikkene stiller seg bak. Detaljhandelen i byen opplevde nemlig rekord i årets første halvår, og ingen andre kommuner i Troms og Finnmark fylke hadde høyere omsetning per innbygger enn Harstad. Også utover høsten har omsetninga holdt seg.

Variert utvalg i Harstad

Etter nedstenginga i mars måtte harstadværinger, i likhet med store deler av resten av verden, holde seg mer hjemme og mange planer måtte legges om på. Reiser ble det markant færre av, og folk brukte mer penger på hjem, oppussing, forbruksvarer og annen detaljhandel.

VIKTIG FOR BYEN: Harstad er en spennende handelsby med et bredt tilbud. Det håper Ellen Bendiksen på Hjemme hos oss at byen er også i framtida. 

 

- Harstad er en spennende handelsby med et godt vareutvalg. Dessuten ligger butikkene tett, slik at det er enkelt for folk å handle de det trenger, forteller Ellen Bendiksen på Hjemme hos oss.

Hun tror smittevernrestriksjonene har fått mange til å reflektere og innse at dersom man vil beholde butikker og andre tilbud i byen, må de brukes.

- Lokale butikker er lokale arbeidsplasser. Det er hos sånne som oss at byens ungdommer har sin første arbeidsplass, det er hit idrettslag kommer for å spørre etter lotteripremier og vi er med på å pynte opp i byen og få ting til å skje, oppsummerer Bendiksen, og fortsetter:

- Mange folk ble nok litt skremt i vinter, da mange butikker stengte ned. «Er det sånn vi skal få det?» var det nok mange som tenkte.

I løpet av årets første måned handlet hver og en harstadværing i snitt for nærmere 50.000 kroner. Dette er en vekst på åtte prosent sammenlignet med året i forveien.

Flinke kunder

På KappAhl på Bysenteret har butikksjef Arne Guttormsen også merket økt pågang i år.

- Helt siden påske har vi merket en økning. Den holdt seg gjennom hele høsten, helt til smittebølgen kom for noen uker siden. Vi merker godt på kundetilstrømminga når det er strengere restriksjoner – da er de flinke til å holde seg hjemme. Men med en gang samfunnet åpner mer opp, kommer de tilbake – og det er vi glade for, sier Guttormsen.

TRYGT: Arne Guttormsen på KappAhl på Bysenteret lover at det skal være trygt å handle lokalt. I både hans og de andre butikkene i Harstad er det hyppig renhold og tilgang på håndsprit. 

 

Både på Bysenteret og de andre butikkene i Harstad står håndsprit lett tilgjengelig, og de ansatte er flinke på hyppig renhold og å holde anbefalt avstand.

- Det skal være trygt å handle lokalt – også nå som julehandelen er i gang.

Ser lyst på framtida

Både på Vakre Vene, KappAhl, Hjemme hos oss og de andre butikkene i byen er julehandelen godt i gang. Med halvannen måned igjen til jul er det ennå god tid til å både planlegge og gjennomføre innkjøp av både gaver, klær, mat og andre ting man trenger til høytidsfeiringa.

- Det skjer mye spennende i Harstad for tida, så det er all grunn til å være optimister, selv midt i en pandemi. Men skal vi være her i framtida, må kundene også fortsette å bruke oss. Alle med hjerte for Harstad bør handle lokalt, smiler Ellen Bendiksen.

Pynting og hjemmekos er ikke avlyst

I år er det mange som ikke skal på julebord eller ha store juleselskaper hjemme. Likevel er lysten der til å pynte både oss selv, hus og heim.

- Etter en sommer der mange pusset opp, ser vi at mange nå vil pynte opp litt ekstra hjemme. Vi skal jo holde oss mye for oss selv, og da er det hyggelig med en ny løper på bordet eller en ny pyntegjenstand i vinduet, sier Ellen Bendiksen.

Også klesbutikken Vakre Vene ser at folk vil pynte seg, selv om det er færre som skal se oss.

- Folk vil fortsatt være fin, selv om de ikke skal på julebord. Det kommer alltids ei anledning for å pynte seg, sier Guro Løvås Fause.

Mye å vinne på å handle lokalt

Ved å handle lokalt i Harstad kan man vinne fine premier. Mange av byens butikker er nemlig med på HT Medias handelskampanje «Handle i Harstad». Ved å registrere butikkbesøket ditt i appen «Handle lokalt» eller fylle ut en kupong og levere denne i en av de tre «Handle i Harstad»-postkassene på Bysenteret og Bertheustorget.

Last ned appen «Handle lokalt» og få fullstendig oversikt over alle deltakerbutikkene. Kanskje vinner du en premie på årets julehandel?

PS: Konkurransen er ikke kjøpsbetinget. Et butikkbesøk = et lodd. Max en registrering i hver butikk per dag.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.