Teknor
Gå til

SAMLER INN DATA: For å avdekke eventuelle vedlikeholdsbehov samler vi inn data på maskiner under normal drift.   Foto: Michael Ulriksen

Teknor i Kilbotn gikk fra å leve av havari til å gjøre alt for å forhindre det: Suksess med optimalt vedlikehold

Havari på elektriske maskiner, motorer og generatorer, samt gir, gir store kostnader og inntektstap. Med Teknor sin unike mekaniske tilstandskontroll sikrer man seg mot uforutsett stans.

- Tradisjonelt gjør man vedlikehold på maskiner enten etter en oppsatt kalender eller når det skjer et havari. Med vårt overvåkningssystem kan vi heller gjøre vedlikehold etter tilstanden på maskinen. Dermed forlenger vi levetida samtidig som man forhindrer havari, forklarer Torstein Broderstad, daglig leder i Teknor.

Med avanserte måleverktøy kan Teknor gjøre en mekanisk tilstandskontroll på maskiner av alle størrelser, også maskiner brukt på skip.

Vår ambisjon er alltid å gjøre industrien til havs mer lønnsom og bærekraftig gjennom optimalt vedlikehold på elektriske maskiner, gir og tilhørende utstyr, sier Broderstad.

GIR ANBEFALING: Når avvik er avdekket presenteres disse for kunde. Vi kommer med våre anbefalinger på hva som bør gjøres når, og tilbyr også vår spesialkompetanse på optimalt og presist vedlikehold. 

 

Sparer kostnader og miljøet

I praksis foregår dette ved at de avanserte måleinstrumentene festes på maskinene og registrerer vibrasjoner og frekvenser. Er det vibrasjoner i dag som ikke var her i går? Hvor kommer de fra, hvordan utvikler de seg, hva må vedlikeholdes og hvilke slitedeler må skiftes? Alt dette kan Teknor sin analyserobot og sertifiserte kontrollør finne ut av, og i neste ledd komme med en rapport og anbefaling til kunden. Hva bør gjøres – kjøre videre eller aksjonere?

- Ut fra dette kan kunden hente to gevinster: Maksimal oppetid og økt lønnsomhet.

Kunden unngår unødvendig vedlikehold og kan derved hente ut en elegant miljøgevinst.

Alle som drifter elektriske maskiner og gir vet at oppetid og forutsigbar drift skaper gode leveranser og marginer, dette får du hos Teknor, sier Broderstad, og fortsetter:

- I dag skal våre kunder produsere og levere som avtalt til et stadig mer krevende marked. Teknor leverer et komplett system som gir kundene stabil produksjon. Dette kan utgjøre hele forskjellen.

- I tillegg kan man også ved å bruke systemet over tid, hjelpe til med at maskiner som har indikasjon på skader kan oppnå å kjøre frem mot planlagt vedlikeholdsstopp. Dette i samarbeid med Teknor sine eksperter. Kombinasjonen med å ha Teknor sine løsninger på tilstandskontroll og overvåkning sammen med de mange tiårene med erfaring og forståelse av selve maskinene, gir det beste resultatet.

Vi ser at de beste og mest krevende kundene stadig velger Teknor – fordi det lønner seg!

Den maritime industrien utgjør majoriteten av kundegrunnlaget for mekanisk tilstandsovervåkning og optimalt vedlikehold. Skip som utfører passasjertransport, fisketransport, transport av fiskefór, fiskeri og annen frakt og shipping er blant kundene.

KVALITETSSIKRING: Den innsamlede dataen kjøres gjennom en analyserobot som beskriver eventuelle avvik. Disse avvikene sendes så til våre sertifiserte ingeniører, her representert ved Kurt Nilsen, som kvalitetssikrer resultatene og utarbeider en kunderapport. 

 

Unik i nord

SKF (Svenska Kullagerfabriken) og Moholt Gruppen har utviklet måleinstrumenter og analyseroboter. Teknor er spesialister i bruken av systemet og selve vedlikeholdet.

Måledata fra kundens maskiner går gjennom Teknors analyserobot, og henter ut avvik. Vi kvalitetssikrer dette med sertifiserte ingeniører. Kunden får en konkret anbefaling av hva som bør gjøres og når det bør gjøres.

En enkel og oversiktlig webportal som rapporteringsplattform gjør at kundene enkelt kan se tilstanden på sine maskiner.


Tilstandsbasert vedlikehold

Ja, vi er spesialister, både på tilstandsovervåkning og utførelse av vedlikehold på elektriske maskiner og gir. Dette har vi utviklet sammen med våre samarbeidspartnere over mange år.

- Her hos oss har vi folkene, utstyret, verktøyene, verkstedet og testfasilitetene som gjør at kunden får tilbake en maskin som er optimalt vedlikeholdt. Det er det som lønner seg, konstaterer BroderstadAlt vi gjør, gjør vi skikkelig

Gjennom snart 70 år har vi bygget en robust bedriftskultur på en grunnmur av pålitelighet og kompetanse. Vårt ufravikelige mål om å være nyskapende og løsningsorientert har definert arkitekturen oppå. Vår lidenskap for faget skal vises, og vår målsetning er at alle våre kunder og partnere skal nikke anerkjennende når vi sier; alt vi gjør, gjør vi skikkelig.TEKNOR

  • Teknor er et selskap lokalisert i Harstad, nærmere bestemt i Kilbotn.
  • I dag er vi 19 ansatte og omsatte i 2019 for 43 mill Kroner.
  • Teknor lever av å holde elektriske maskiner og tilhørende utstyr i drift.
  • Et flerfaglig kompetansehus som ivaretar mange fag, omså hele maskinparken

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.