Bil i Nord
Gå til

DEKKHOTELL: Dekkene som er lagret på dekkhotell får en grundig gjennomgang i løpet av sesongen, forteller dekkhotellsjef Kristoffer Lockert på Bil i Nord.   Foto: Tom Benjaminsen, iNord

Ikke stå koronafast – skift dekk på bilen i tide

Den første snøen har allerede kommet på fjelltoppene her i nord – og da er det snart på tide med dekkskift. På grunn av smitteverntiltak er det i år ekstra viktig å være tidlig ute.

Bil i Nord følger myndighetenes retningslinjer for smitteverntiltak. Det betyr at man kan ha færre personer i lokalene og selskapet må være grundigere med desinfisering og vask av både biler og nøkler.
 

Hvert dekkskifte og hver hotellinnsjekk tar dermed noe lengre tid. Hvis flere er tidlig ute, unngår man store køer den dagen snøen kommer. 

– Vi oppfordrer folk til å heller legge om for tidlig, enn å vente til den første snøen kommer. Da kan det være fullbooket, og man må la bilen stå, oppfordrer dekkhotellsjef Kristoffer Lockert hos Bil i Nord.

Bestill dekkskift her!

Frist 16. oktober

Hos Bil i Nord er de første bookingene på dekkskift allerede kommet inn, og som vanlig er det noen hektiske uker som kommer før alle har fått skiftet fra sommer- til vinterdekk.

– Fristen for å legge om til vinterdekk her i nord er 16. oktober, men man er også pålagt å sko seg etter forholdene. Hvis du vet at du skal over et fjell eller være lenge borte, så kan det være smart å sjekke langtidsvarselet og se om det er fare på ferde, sier dekkhotellsjef Kristoffer Lockert hos Bil i Nord.

Han forteller at det er tre ting du må undersøke før du bytter dekk.


1. Mønsterdybde

Mønsterdybden på vinterdekk må være minimum 3 mm, men helst mer. Det kan du måle med en linjal, eller komme innom, så sjekker vi det for deg.

2. Nok pigger?

Hvis du kjører med piggdekk, må du sjekke om piggene er begynt å ramle ut. Hvis det mangler flere, er det på tide å kjøpe nye dekk.

PRODUSERT: Produksjonsdatoene er stemplet inn på siden av dekket.   Foto: Trond Tomassen, iNord

 

3. Hvor gammelt er dekket?

På dekket er det et stempel som viser både produksjonsuke- og år. Hvis det tallet er mer enn 5 år gammelt, begynner gummien å bli hard. Det gir dårligere gripeevne. Dekk er ferskvare, og hvis gummien er hard, hjelper det ikke om mønsterdybden er ok.

Godt tilbud på nye dekk

Hvis du trenger nye dekk, selger Bil i Nord prisbelønte Nokian-dekk.

– Vi er konkurransedyktig på pris, og kan tilby dekk til alle som ønsker, også om de ikke har dekkhotell eller har kjøpt bil hos oss. Vi leverer dekk til alle merker, sier Lockert.

DEKKHOTELL: Dekkene lagres tørt, mørkt og med riktig temperatur på dekkhotellet hos Bil i Nord.   Foto: Tom Benjaminsen, iNord

 

Sjekker dekk på dekkhotellet

Bil i Nord har dekkhotell ved alle avdelinger, og for dem som har dekkene sine lagret her, så undersøkes de i god tid før dekkskift.

– Vi tar en gjennomgang på dekkhotellet, og hvis vi ser at det er noe å utsette på dekkene, så får eieren beskjed om det.

PROFF: Bil i Nord har profesjonelt utstyr som løfter hele bilen og raskt skifter de fire hjulene.   Foto: Trond Tomassen, iNord

 

Skifter dekk på 30 minutter

Våre profesjonelle dekk-eksperter skifter et sett med dekk på 30 minutter, og du rekker du knapt å drikke en kopp kaffe mens du venter.

– Vi setter av en halv time per kunde. Det går mye raskere med vårt profesjonelle utstyr enn hvis du må jekke opp hvert hjul hjemme.

Lockert oppfordrer folk som vet at de har låsebolter på hjulene sine om å legge dem tilgjengelig inne i bilen.

– Hvis vi må inn i bagasjerommet for å lete etter låseboltene, så kan det by på problemer med å overholde tiden. Det er enklere for både oss og kunden hvis de legges fram.

Smittevern

Bil i Nord følger Folkehelseinstituttets retningslinjer for smittevern, og er opptatt av at det skal være trygt å komme med bilen til dekkskift eller til verksted.

Vi følger de vanlige smittevernreglene, som dreier seg om personlig håndhygiene, holde avstand og godt renhold. Vi har også antibac til kundene våre, som de oppfordres til å bruke.

Dekkskift, nye dekk eller dekkhotell kan enkelt bookes via Bil i Nords nettside. Klikk her for å bestille!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.