Harstad Tidende/HT Media
Gå til

TAR ELDREDAGEN UT TIL FOLKET: Peter Tulinius Karup, Sigrid Furu Berg, Ramona Hegrenes og Jan Fjellstad gleder seg over at enda flere kan få med seg Eldredagen når den nå arrangeres på nett – helt gratis. 

Slik blir den internasjonale Eldredagen markert i Harstad i år

Aldri før har det vært enklere å delta på Eldredagen – også for de som ikke enkelt kan forlate eget hjem.

- Eldredagen har i flere år vært et arrangement som mange eldre har sett frem til og gledet seg til. Selv om samfunnet preges av smittevernrestriksjoner, vil vi likevel få til en markering av dagen i år – og alle er invitert, sier Jan Fjellstad.

Han er leder av kommunens eldreråd, og sammen med nestleder Sigrid Furu Berg og resten av eldrerådet er han godt i gang med planlegginga av årets eldredag.


Gratis for alle

Årets Eldredag vil foregå som en TV-sending på internett. Sendinga vil vare i en time, og er å finne for alle som klikker seg inn på ht.no fra klokka 12.00 torsdag 1. oktober. Sendinga vil ligge på internett i opptak også etter dette tidspunktet, sånn at man har mulighet til å se den seinere også. Du trenger ikke pluss-tilgang for å se Eldredagen 2020 – den er gratis for alle.

I fjor ble Eldredagen direkteoverført på video til alle byens sykehjem, slik at også de som ikke hadde mulighet til å stille i storsalen på Kulturhuset kunne få med seg arrangementet. I år er markeringa tilgjengelig kun via en slik overføring.

- Kanskje vil dette også være med på at enda flere vil få med seg Eldredagen – ikke bare de som ser på seg selv om «eldre», sier Sigrid Furu Berg.


Samarbeid mellom flere

Det er takket være et godt samarbeid med Harstad Kulturhus og HT Media at årets Eldredag blir gjennomført.

- Selv om man ikke kan være sammen på samme måte som før, er det veldig viktig at slike markeringer ikke avlyses. Mange er isolerte hjemme og har mindre sosial omgang enn før, og da er det viktig å kunne samles om slike arrangementer – selv om man ikke møtes ansikt til ansikt, sier Peter Tulinius Karup, direktør ved Harstad Kulturhus.

FÅR MED FLERE: Peter Tulinius Karup i Harstad Kulturhus og Ramona Hegrenes i HT Media tror at enda flere – ikke bare de som definerer seg som «eldre» - vil ha glede av å følge Eldredagen 2020 på ht.no. 

 

Det er HT Media som skal stå for produksjonen av nett-TV-sendinga.

- Ved å gjøre Eldredagen digital, vil den være tilgjengelig for flere. Nå når vi ut til enda flere, sier Ramona Hegrenes i HT Media.


Tradisjonelt opplegg

Tradisjonelt sett har Eldredagen blitt markert med et storstilt arrangement i storsalen på Kulturhuset. Selv om arenaen ikke er den samme i år, vil programmet følge samme oppsett som før. Det settes opp forskjellige kulturelle innslag med folkekjære artister innen både musikk, dans og humor.

Det blir også tale fra Bendiks Harald Arnesen og Harstad eldreråds innsatspris, med støtte fra Sparebank 68° Nord, skal deles ut.

Konferansierer for dagen er tidligere kulturhusdirektør Manne Løkholm og Ungdommens hus-leder Hanne Johnsen Handå.


Gir gratis teknisk hjelp

Mange eldre er allerede drevne i å bruke tekniske hjelpemidler, og de fleste har tilgang til datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner med internettilgang. For de som føler seg litt usikre på om de får til å koble seg på nett og se den direkteoverførte nett-TV-sendinga 1. oktober, stiller Kulturhuset og HT Media med gratis teknisk hjelp i dagene i forveien.

- Det er veldig enkelt å få til, men om man ikke finner ut av det, så er det hjelp å få, sier Ramona Hegrenes.

HYGGELIG MARKERING: Ramona Hegrenes, Jan Fjellstad, Sigird Furu Berg og Peter Tulinius Karup gleder seg til å markere Eldredagen på en ny måte. De lover at det kommer til å bli en hyggelig opplevelse for alle som ser på. 

 

Se faktaboksen på denne siden for oversikt over mulighetene til å få hjelp.

- Og kanskje er det noen som kan få hjelp fra barn, barnebarn, venner eller naboer – og kanskje vil de til og med se på sendinga sammen? Det er jo ekstra hyggelig når man er flere, sier Sigrid Furu Berg.Slik får du sett sendinga:

  • Sendinga starter på www.ht.no 1. oktober klokka 12.00
  • Mobiltelefon og nettbrett: Gå inn på internett til www.ht.no ( søk enten opp den adressen eller gå via ht.no -appen, velg det som passer deg best)
  • På forsiden inne på ht.no, finner du «Her ser du eldredagen-sendingen», klikk der og vips får du opp sendingen!
  • PC: Gå inn på internett til www.ht.no.
  • På forsiden inne på ht.no, finner du «Her ser du eldredagen-sendingen», klikk der og vips får du opp sendingen!
  • Smart-TV: Gå inn på internett til www.ht.no.
  • På forsiden inne på ht.no, finner du «Her ser du eldredagen-sendingen», klikk der og vips får du opp sendingen!
  • Last ned ht.no-appen i Google Play eller Appstore på din mobiletelefon!


KONKURRANSE:

Hvem skal du se sendinga sammen med?

Send en e-post til ramona.hegrenes@ht.no og fortell hvem du skal se sendinga sammen med – vi trekker ut tre heldige vinnere som får levert en flott kake hver i god tid før sendinga. Frist for å sende Ramona en e-post er tirsdag 29. september klokka 12.00.


PS: Husk å overholde smittevernreglene, med 1 meters avstand og maksimalt 20 personer samlet.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.