Hålogaland Kraft
Gå til

MILJØVENNLIG, KORTREIST KRAFT: Når du kjøper Garantert lokal vannkraft får du et bevis fra Hålogaland Kraft på at tilsvarende mengde strøm som du kjøper blir produsert på en miljøvennlig måte. Pengene fra opprinnelsesgarantiene går tilbake til de lokale vannkraftverkene, forteller Astrid Birkeland. 

Sprer positiv energi med garantert lokal vannkraft

Neste gang du setter kontakten i veggen, kan du være sikker på at du bidrar til å produsere mer miljøvennlig energi ved de lokale vannkraftverkene til Hålogaland Kraft.

Hålogaland Kraft lanserte nettopp sitt nyeste produkt: Garantert lokal vannkraft. Med det kan du som kunde være sikker på at samme mengde strøm du forbruker blir produsert lokalt.

- Dette er et miljøvennlig produkt som vi har tenkt på en stund, og som vi nå kan tilby alle våre kunder, forteller Astrid Birkeland, salgsansvarlig i Hålogaland Kraft.

Når du kjøper Garantert lokal vannkraft får du et bevis fra Hålogaland Kraft på at tilsvarende mengde strøm som du kjøper blir produsert på en miljøvennlig måte. Pengene fra opprinnelsesgarantiene går tilbake til vannkraftverkene. 


Lokal, miljøvennlig kraft

Hålogaland Kraft produserer i dag miljøvennlig kraft ved sine ni vannkraftverk. Disse ligger i Grovfjord, Gausvik, Ibestad, Gratangen og Bogen i Ofoten. Disse overvåkes og styres via Hålogaland Kraft Produksjons lokaler på Helleren i Grovfjord, der Øyvind Strøm er produksjonsleder. Sammen med sine sju kolleger har han kontroll på at alt fungerer som det skal i både kraftverk og vassdrag.

- Alle kraftverkene våre er magasinverk, det vil si at vi har demninger som holder igjen vannet sånn at vi kan lagre det og ta det ut når forbrukerne trenger kraft – for eksempel på vinteren. Nå har vi ganske stor flom flere steder og har tilnærmet fulle magasiner, så vi har et godt utgangspunkt for høsten og vinteren, forklarer Strøm. 

SKAPER STOLTHET: Maja kommer fra Grovfjord, hvor ett av Hålogaland Krafts vannkraftverk ligger. Hun synes det er bra at kraftselskapet er opptatt av miljøet, og vil sette grønne, lokale fotavtrykk. 

 

I praksis kan du aldri helt vite hvor nøyaktig strømmen du bruker kommer fra, men med Hålogaland Krafts vannkraftverk spredt omkring i hele regionen, er du sikret lokalprodusert kraft.

- Når vi produserer en kilowatt vannkraft, får vi utstedt et sertifikat på at vi har generert miljøvennlig kraft. De sertifikatene kan vi selge til de som selger strøm, og per definisjon kjøper de da miljøvennlig kraft fra oss, forklarer Strøm og legger til:

- Rent fysisk vil strømmen alltid ta korteste vei, så de som bor i nærheten av der vi produserer kraft får den fysiske krafta vi produserer.Støtter lokale arbeidsplasser

Med Hålogaland Kraft som et stødig lokalt kraftselskap og deres miljøvennlige vannkraftanlegg plassert rundt om i distriktet, kan kundene være trygge på at man er med på å støtte opp om lokalmiljøet sitt. I tillegg til lokalt ansatte, bidrar Hålogaland Kraft mye til lokalsamfunnene med å benytte lokale samarbeidspartnere og leverandører. De er også opptatt av å bidra til vekst og utvikling i by og bygd, og støtter over 100 forskjellige formål innen kultur, idrett og lokale arrangement hvert år.     

MYE VANN: Den snørike vinteren og varme forsommeren har gitt mye vann i magasinene. Det gir et godt utgangspunkt for strømproduksjonen til høsten og vinteren, forteller produksjonsleder Øyvind Strøm. 

- Spesielt bygdene rundt kraftverkene har et godt forhold til kraftverkene og produksjonen vi gjør. Det gir en god feeling å kjøpe kraft som er kortreist. Kortreist mat er noe du vet hvor kommer fra, og her kan du peke på vannet og si at her får jeg krafta mi, sier Strøm, og fortsetter:

- Når vi bygger ut og rehabiliterer kraftverk, er vi opptatt av å skape konkurranse lokalt. Derfor deler vi gjerne opp entreprisen slik at lokale entreprenører kan komme med anbud.

Sagt på en annen måte: Neste gang du slår på lyset, føner håret eller lader mobilen kan du være med på å støtte lokale arbeidsplasser i Harstad-regionen.


Få ditt eget diplom

Garantert lokal vannkraft tilbys til alle med strøm innenfor Nord-Norge.

- Det skal ikke koste noe særlig mer å velge dette produktet, og derfor tilbyr vi dette til en pris alle kan leve med, forteller Astrid Birkeland.

Hver enkelt kunde får også tilsendt et diplom på e-post, som et bevis på at man støtter det lokale produktet og kjøper kraft som produseres miljøvennlig. Dette diplomet kan man selv skrive ut og for eksempel henge på kjøleskapet, som en liten påminnelse om god samvittighet på kraftfronten.

Vil du også ha garantert lokal vannkraft? Bestill hos Hålogaland Kraft her!

Du kan også kontakte de på e-post, telefon, skrive til de på Facebook eller ta turen innom hovedkontoret i Rødbergveien i Harstad.

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.