Sulland Harstad
Gå til

LOKALE KREFTER: Marius Dreyer (fra venstre, salgssjef og merkeansvarlig for Volkswagen), Robert Krogstad (merkeansvarlig for Skoda) og Henning Eliassen (merkeansvarlig for Audi) er ikke i tvil om at lokal tilhørighet er et viktig suksesskriterie. 

Sulland: - Vi velger alltid lokalt

Lokalt ansatte, lokale lærlinger og lokale entreprenører ved utbygging. For Sulland er det viktig å satse lokalt for å skape arbeidsplasser og ei framtid.

- Om du handler lokalt, er du med på å skape arbeidsplasser og servicetilbud der du bor, sier Leif Gunnar Rørvik.

Han er daglig leder på Sulland Harstad, og er sammen med sine ansatte opptatt av å støtte opp om lokalt næringsliv, lokale krefter og lokale initiativer.

- Hvis ikke du og jeg handler lokalt, risikerer vi at nærbutikken forsvinner, at verkstedene blir borte og at servicen blir dårligere.


RINGVIRKNINGER: For daglig leder Leif Gunnar Rørvik og resten av Sulland Harstad er det viktig å satse på lokale krefter. Det skaper ringvirkninger langt utenfor egen bedrift, og er nyttig for hele lokalsamfunnet. 

 

Som en del av sin lokale satsning, er Sulland Harstad med på kampanjen «Handle i Harstad», som HT Media står bak. Konseptet skal bidra til å framsnakke viktigheten av å velge å handle lokalt, velge lokale leverandører og lokale samarbeidspartnere.


Bygger ut

Sulland Harstad er Harstads største bilforhandler, og fører Audi, Skoda og Volkswagen. Til tross for et utfordrende 2020, har bedriften hatt en enorm økning i bilsalget i første halvdel av året. Det gjør at Sulland nå kan utvide driften. Nylig kjøpte de opp Bilskadesenteret Harstad AS. Arealene, hvor det tidligere var skadeverksted, skal bygges ut og brukes som vanlig verksted.

- Her var vi tidlig ute med å be om tilbud lokalt. Prisene vi fikk på bordet viste seg å være en anelse høyere enn om vi hadde søkt sørover etter leverandører, men for Sulland er det såpass viktig å satse på lokale krefter at konsernledelsen står stødig på at vi skal velge tilbydere fra nærområdet, sier Rørvik.


Ansetter flere mekanikere

Mer enn 1 av 3 personbiler som selges i Harstad, kommer fra Sulland, og for nyttekjøretøy er tallet enda høyere. Med utvidet verksteddrift, blir det dermed behov for enda flere ansatte. Også her satses det lokalt. Bedriften har i dag 32 ansatte i Harstad. I løpet av de neste ukene skal det ansettes ytterligere to mekanikere og to lærlinger.

- At vi opplever suksess legger et visst press på oss for å levere bra videre. Det er overhodet ikke et tema å lene seg tilbake. Derfor skal vi nå forbedre kapasiteten på verkstedet slik at vi får kortere ventetid og rask respons. I dag kjører det over 7.000 Volkswagen-, Skoda- og Audi-kunder i vårt distrikt, og disse skal vi ta godt vare på, sier Marius Dreyer, som er salgssjef og merkeansvarlig for Volkswagen.

LÆRLING: Aleksander E. Mikalsen er en av Sullands lærlinger. Han stortrives på verkstedet. 

 

Sulland har i dag tre lærlinger. To av disse tar straks fagbrev, og har mulighet til å gå direkte ut i fast jobb hos Sulland. Med det åpner det seg også plass for to nye bilmekanikerlærlinger til høsten.

- Å ta imot lærlinger er ei investering for framtida, ikke bare for oss i Sulland, men for hele bransjen. Om alle er flinke til å utdanne nye fagfolk, nyter vi godt av det alle sammen, sier Rørvik, og legger til:

- Dessuten er det et samfunnsansvar i det hele. Når vi gir lokale ungdommer muligheten til å skape seg en framtid der de kommer fra, legger vi også til rette for at byen skal kunne vokse og gjøre dette til et attraktivt sted å leve livet sitt.
Sulland Harstad

 • Selger bilmerkene Audi, Skoda og Volkswagen
 • Har hittil i år hatt en oppgang på 156% i salg av Audi i Harstad
 • Står bak salget av den mest populære nybilen i Harstad i år, Audi e-tron, med 39 registrerte salg.
 • Fra 17. juni tar Sulland imot bestillinger på nye Volkswagen ID.3
 • Sulland Harstad bidrar med hovedpremien i Handle i Harstad, en Skoda CITIGO e iV. Denne trekkes våren 2021.
 • I tillegg til Sulland Harstad og Bilskadesentret Harstad eier Sulland Gruppen også BMW forhandleren Sulland Auto Nord i Harstad.


Handle i Harstad

Slik deltar du:

Mobil:

 • Last ned appen «Handle lokalt»
 • Legg inn navn og telefonnummer
 • Velg Harstad som din by
 • Trykk på QR-leser-symbolet nede i høyre hjørne og scan QR-koden i butikk eller på din netthandel-kvittering
 • I appen kan du se hvilke butikker som er med og som du dermed kan scanne QR-koden i når du handler der neste gang. I tillegg er alle markert på kart, slik at det er ekstra lett å finne frem.

Kupong:

 • Oppsøk en av kampanjebutikkene og be om å få en kupong.
 • Fyll ut kupongen med navn og telefonnummer (husk å skrive tydelig, sånn at vi vet hvem vi skal kontakte om du vinner).
 • Lever ferdig utfylt kupong i kassa.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.