Visit Senja
Gå til

STORFANGST: Det er gode forhold for å få sitt livs største fangst under en sommerferie på Senja.  Foto: Senja Arctic Lodge

Ferie på Senja – noe for alle

Fjell, fjorder og fiske. Adrenalin, aktivitet og avslapning. Senja har noe for alle, både små og store.

Helt på yttersia av Troms, med storhavet som nærmeste nabo, ligger Dyrøy og Senja klar og venter på årets sommerferiegjester. Her spiller det ingen rolle om sola skinner eller regnet pisker – opplevelsene er noe helt eget uansett vær på sommeren.

HVITE STRENDER: Gode muligheter for både strandliv og bading på Bøvær ved Kråkeslottet.  Foto: Tobias Bjørkli

Eventyrøyene Senja og Dyrøy er fullspekkede med vakre landskap, flotte toppturer og råe fjell, i tillegg til fine kyststier og rik kulturhistorie.


Frodig og rått

Grønt og frodig eller dramatisk og spektakulært – hvorfor velge? På Dyrøy og Senja får du begge delene. Dyrøy, som ligger på innersia, er kjent for å være spesielt grønn og frodig, og ligger der som en mektig kontrast til de dramatiske fjellene og vakre fjordene du finner på Senja.

Mange trekkes hit for de mange mulighetene til flotte fjellturer. Mest kjent er kanskje fjellet Segla, som har blitt som et symbol for de voldsomme fjellene på yttersida. Turen starter fra Fjordgård, hvor det går godt merket sti til toppen som ligger 639 meter over Mefjorden.

INSTAVENNLIG: En topptur til Barden gir mange gode fotomuligheter. Fjellet har godt utsikt mot midnattssola.  Foto: Stein Eirik Simonsen/Backdrop

Men Senja har så mye mer enn Segla å by på til fjellfolket.

- Et godt tips for ivrige fjellvandrere som er ute etter en litt mindre kjent topp, men vel så spektakulær, er et godt tips Sjursviktinden på Sør-Senja. Ser du godt etter, finner du et hull i fjellet som du kan se rett igjennom, forteller Jenny Hoff, markedssjef i Visit Senja Region.

Andre skjulte perler på Senja og i Dyrøy er Sukkertoppen, Dronningruta rundt Stongodden, Dyrøygommen og Berg som varmt kan anbefales.


Selvfangst til middag

Det er ikke bare fjell som er synonymt med Senja, man kan nesten ikke være her uten å prøve fiskelykken. Her er mulighetene mange, og det finnes en rekke steder du kan leie fiskebåt eller bli med en bemannet båt ut for å kaste ut snøret. Kanskje er du heldig å få såpass med fangst at kveldens middag er berget? Hos Visit Senja Region finner du oversikt over flotte rorbuer du kan leie båt med, og leier du hytte tre netter får du i år leie båt til halv pris i to dager.

TIL SJØS: Det er noe eget med å kunne dra til sjøs og fiske fra båt. Flere steder kan du leie båt, med eller uten mannskap.  Foto: Jæger Adventur Camp

Fangsten kan du tilberede på bål i fjæra, eller på fullt utstyrt kjøkken i en av de mange campinghyttene og rorbuene på øya.

Overalt i regionen kan du få servert lokale delikatesser og er vel verdt et besøk. Disse finner du via denne lenken.


Alle barn gratis

Det skal være enkelt og behagelig å feriere på Senja, også for de små. Her finnes mange tilbud for de yngste, blant annet hos Snyfjellet Gård Smådyrpark i Grasmyrskogen og hos Salmar Salmon Center på Finnsnes. Spennende museumsaktiviteter får du hos Midt-Troms Museum.

Sommerkampanjen «Alle barn gratis» gir alle barn til og med 15 år i følge med en voksen gratis overnatting, frokost og middag på Dyrøy og Senja. Tilbudet gjelder ved booking over tre netter denne sesongen.

- Det kalles ikke «eventyrøyene Senja og Dyrøy» for ingenting. Her er det eventyrlig å være for barna. Uansett hvor du snur deg finnes det enten ei fjære eller en spennende lekeplass for barna i naturen, forteller Jenny Hoff.

ALLE BARN GRATIS: I følge med voksne får alle barn til og med 15 år gratis overnatting, frokost og middag på Dyrøy og Senja.   Foto: Jenny Hoff

Kanskje er det på den skjulte perla i Finnlandsvika i Dyrøy at minstemann lærer å svømme i år på vakker sandstrand? Eller er det kanskje i naturvernsområdet ved Bergsøyene at tenåringen padler kajakk for første gang? Barna får kanskje oppleve å få sin både første og største fisk og de aller fineste bakgrunnene til både Instagram og Tiktok.


Slik kommer du deg hit

Du kan komme hit med bil, hurtigbåt, ferge, hurtigruten eller fra flyplassene Bardufoss (BDU), Tromsø (TOS) eller Harstad/Evenes (EVE).

Hurtigbåt
Følg avgangen Tromsø-Finnsnes (Senja) – Brøstadbotn (Dyrøy) – Engenes Harstad (linje 2), eller avgangen Tromsø-Vikran-Tennskjer-Lysnes (Senja, linje 4). Du kan også ta båt mellom Harstad og Skrolsvik (linje 6) Sjekk rutetider på tromskortet.no


Ferge
Det går sommerferge mellom Andenes (Vesterålen) og Gryllefjord(Senja), og mellom Brensholmen (Tromsø) og Botnhamn (Senja). Sjekk rutetider på tromskortet.no


Buss
Bussruter i regionen finner du på tromskortet.no

IDYLL: Dyrøy Holiday ligger eventyrlig vakkert til. Her er det enkelt å ha det godt på ferie.  Foto: Dyrøy Holiday

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.