Harstadbygg Entreprenør
Gå til

JOBBER LOKALT: Både formann Halvard Lind Solheim (til venstre) og betongarbeider Alexander Eidissen ser klare fordeler med å jobbe på lokale prosjekter. 

Fra lærling til forman: Her kan du gjøre karriere

I 2001 hadde Halvard Lind Solheim (35) sin første arbeidsdag hos Harstadbygg Entreprenør AS, som utplassert elev fra videregående skole. I dag, 19 år etter, har han steget i gradene og jobber som formann. Lærling Henrik Julius Lund (19) og betongarbeider Alexander Eidissen (22) vil gå samme vei.

- Om du står på i denne bedriften, får du anerkjennelse for det du gjør. Her blir du satset på og du får mange muligheter, sier Halvard Lind Solheim.

Han er formann i Harstadbygg Entreprenør AS, og leder arbeidet på byggeplassen på det som skal bli det nye kommunale renseanlegget for sørlige del av Harstad.

ANSVAR: Som formann har man ekstra ansvar ute på byggeplassen, noe Halvard Lind Solheim Eidissen liker godt. 

Jobber lokalt

Han startet karrieren sin i bedriften i 2001, da han gikk tømrerlinja på Stangnes videregående skole. I 2004 tok han fagbrevet, og fem år senere fikk han tilbud om å starte på formannsskolen.

- Det ansvaret med å være byggeplassleder gir meg ekstra giv. Å lede folk ute på byggeplassen, og ikke minst være med på å skape noe som skal bli stående i mange år synes jeg er artig. Dessuten er arbeidsmiljøet godt – jeg hadde ikke vært her så lenge om jeg ikke trivdes, sier Halvard.

BYGGER FOR FRAMTIDA: Daglig leder i Harstadbygg Entreprenør, Martin Mathisen, og formann Halvard Lind Solheim ser lyst på framtida til bedriften. I løpet av kort tid skal det ansettes opp mot 20 nye personer her. 

Han bor i Kasfjord, og er med det kroneksempelet på en ansatt i Harstadbygg Entreprenør: Utdannet, erfaren, og lokalt bosatt - med mulighet for en normal hverdag også etter klokka 16.

- Som lærling reiste jeg en del i jobben, som jo er normalt i denne bransjen. Men her i Harstadbygg Entreprenør får jeg jobbe på lokale prosjekter, og kan dra hjem til mine tre små når arbeidsdagen er over, i stedet for å sitte på ei brakke, forteller Halvard.


Rom for fritid

En slik tilværelse er noe også Alexander Eidissen synes er tiltalende. Han kommer fra Evenskjer, og har bakgrunn fra en nasjonal entreprenør, der det ble mye reising. Nå har Alexander kommet hjem, og trives godt med å kunne jobbe lokalt.

- Det er veldig fint å slippe all reisinga som gjerne kommer med denne jobben. Det gir meg mulighet til å drive med det jeg vil på fritida, som å være hjemme og sysle med et båtprosjekt, løpe i fjellet og være med venner, forteller Alexander.

BYGGER STORT: Det er litt ekstra stas å kunne kjøre forbi store bygninger, peke og si at man har vært med på å bygge det, medgir Alexander Eidissen. Her er han utenfor det nye renseanlegget for Harstad Sør. 

 

Han er betongarbeider, og var som skoleelev utplassert i Harstadbygg Entreprenør.

- Jeg hadde veldig lyst til å komme tilbake hit, så da det åpnet seg en mulighet her var jeg ikke sein å be, forteller han.

Selskapet har en 34 år lang historie i Hålogalandsregionen, og er den største entreprenøren i området med lokale eiere. Harstadbygg Entreprenør er en del av SE-gruppen, et konsern med opprinnelse i Vesterålen, som også eier blant annet Harstadbygg Bolig og XL-Bygg Harstad.

I dag har Harstadbygg Entreprenør 43 ansatte, men selskapet har som mål å øke til mellom 50 og 60 ansatte i løpet av relativt kort tid.


Yrke som er godt for kropp og hode

Det var ingen selvfølge at det var denne yrkesveien Alexander skulle velge.

- Før videregående hadde jeg ikke anelse om hva jeg skulle søke, men siden jeg alltid har likt å bruke kroppen, være aktiv og samtidig bruke hodet, valgte jeg å søke på bygg- og anlegg. Der fikk jeg en veldig fin start, og har hele veien vært veldig fornøyd med at jeg valgte å gå denne veien, sier han og fortsetter:

- Til de som ikke er helt sikre, men er nysgjerrig på byggfag, så vil jeg bare si: Det er bare å prøve. Det er en variert og artig jobb, og ikke minst er det stas å se byggverkene reise seg og kunne kjøre forbi i ettertid, peke og si «det der har jeg vært med på å bygge». Det gir en egen, god følelse, smiler Alexander, som håper på en lang og god karriere i Harstadbygg Entreprenør.


- Aldri en dårlig dag på jobb

En annen person som liker å se at det han jobber med blir til noe stort til slutt, er Henrik Julius Lund. Han kommer fra Kasfjord, og er nå helt i slutten av lærlingetida som tømrer. Han jobber på prosjektet med å bygge Kvæfjord Helsehus på Borkenes, som ferdigstilles i løpet av få måneder.

- Jeg skal opp til fagprøve snart, og er veldig spent. Forhåpentligvis går den veldig bra, og jeg drømmer om å deretter gå over i fast jobb i Harstadbygg Entreprenør, forteller Henrik.

ALDRI EN KJEDELIG DAG PÅ JOBB: Lærling Henrik Julius Lund trives på jobb, hvor han aldri har en kjedelig dag. 

 

Han er oppvokst på gård, og har allerede mye erfaring med praktisk arbeid derfra. Det kommer godt med på jobb også.

- Akkurat nå jobber jeg med innsetting av dører, listing og foring. Dagene er varierte, og jeg gleder meg alltid til å komme hit. Det er aldri en dårlig dag på jobb, forteller lærlingen.

Som lærling er det lagt opp til at man skal utdanne seg til et yrke ved å jobbe i en bedrift, hvor du får både opplæring og praktisk erfaring.

- Her er alt veldig godt tilrettelagt, og det er godt miljø for å hele tiden lære noe nytt.

Etter at fagprøven er bestått, har Henrik en drøm om å gjøre karriere i Harstadbygg Entreprenør.

- Nå vil jeg bli enda bedre på alt jeg har lært. Den store drømmen er å ende opp som formann her, sier Henrik.

FRAMTIDIG FORMANN: I dag er han lærling og skal snart opp til fagprøve. Henrik Julius Lund drømmer om en dag å bli formann. 

 

Se alle de spennende jobbmulighetene som finnes i Harstadbygg Entreprenør her.


Harstadbygg Entreprenør

  • 43 ansatte i Harstad.
  • Har hovedkontor i Margrethe Jørgensens vei 10, flytter inn i nybygde lokaler på Gangsås Næringspark i begynnelsen av 2022.
  • Omsatte for 117 millioner kroner i 2019.
  • Er en del av SE-gruppen, et lokalt konsern med 14 bedrifter og over 220 ansatte som har spesialisert seg innen entreprenørtjenester og byggevarer.

Harstadbygg søker etter:

PROSJEKTLEDER
Prosjektlederen planlegger og gjennomfører byggeprosjekter i tett samarbeid med byggherren og øvrig prosjektorganisasjon. Du er strukturert, har god tallforståelse og trives godt med en hektisk hverdag. Vi ser fortrinnsvis etter ingeniører med noen års erfaring innen bygg & anlegg eller lignende bransjer, men alle med prosjektledererfaring er velkommen til å søke!

BYGGEPLASSLEDER / FORMANN
Formannen er byggeplassens øverste leder. Du har fagbrev og gjerne noen års erfaring fra yrket. Du har høyt fokus på både kvalitet og HMS/KS. Erfaring som formann/byggeplassleder er et pluss. Om du ønsker deg en spennende lederstilling i et av Hålogalands ledende entreprenørselskap kan dette være jobben for deg!

TØMRERE OG BETONGARBEIDERE
Spennende og innovative byggeprosjekter er under oppføring, nye oppdrag er rett rundt hjørnet og etterspørselen øker. Derfor søker vi nå etter flere dyktige og entusiastiske fagarbeidere innen tømmer og betong. Du er løsningsorientert og evner å jobbe både selvstendig og i team. Du har fagbrev eller lang erfaring innen faget som kan kompensere for manglende utdannelse.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.