Harstadbygg Entreprenør
Gå til

PROSJEKTLEDERE: Guro Rue Johnsen og Rolf-Magne Hansen har ulik bakgrunn, men jobber med det samme i Harstadbygg Entreprenør. Begge er prosjektledere for arbeider i millionklassen. 

Her har Guro (28) og Rolf (58) samme viktige jobb

I Harstadbygg Entreprenør ønsker man en kombinasjon av folk med lang erfaring og nyutdannede, digitale hoder. De to prosjektlederne Guro Rue Johnsen og Rolf-Magne Hansen har samme arbeidstittel, men to ulike veier inn til yrket.

Den ene startet med sommerjobb som kaigutt etter 9. klasse, mens den andre hadde sin første arbeidsdag i bedriften for én måned siden. I dag styrer begge hver sine byggeprosjekter i til flere titalls millioner kroner.

- Grunnen til at jeg har vært i bedriften så lenge er at jeg hele tiden har fått nye utfordringer og ikke minst blitt vist tillit, forteller Rolf.

Han er inne i sitt 41. år i Harstadbygg Entreprenør. Sin første arbeidsdag her hadde han sommeren etter 9. klasse. Da jobbet han på kaiprosjektet til daværende Furuholmen, som senere ble en del av Harstadbygg Entreprenør. Deretter gikk veien videre som lærling i faget for forskalinssnekkere, deretter tok han fagbrevet noen år seinere før han gikk formannsskolen og til slutt teknisk fagskole.

I dag er Rolf-Magne Hansen prosjektleder for Kvæfjord Helsehus, som ferdigstilles til høsten.

40 ÅR I BEDRIFTEN: Rolf-Magne Hansen har over 40 års fartstid i Harstadbygg Entreprenør. Her trives han veldig godt. 

 

Betong-nerd

Det har etterhvert blitt mange og store prosjekter på Rolf. Blant annet har han vært med på å føre opp Sortland Storsenter, politihuset i Harstad, ulike barnehager, Essos tankanlegg og Andselv kjøpesenter – for å nevne noe.

- Jeg er nok spesielt opptatt av betong, og liker godt å jobbe med det. Det er mer utfordrende å få til og flere vurderinger må gjøres og spille på lag for å få et godt resultat. Det er ikke noe IKEA-flatpakke der du følger ei tegning, forteller han.

Nå begynner det å bli en stund siden Rolf jobbet direkte med betong. Som prosjektleder for et så stort prosjekt som Kvæfjord Helsehus, er jobben for det meste administrativ. Det er hans oppgave å holde styr på de andre fagene på byggeplassen, og sørge for at snekkere, elektrikere, malere og rørleggere kommer inn på rett plass til rett tid for at prosjektet skal kunne drives fram i tråd med alle planene han har lagt på forhånd.


Ansetter egne folk

Mens Rolf har hatt hele sin yrkeskarriere innen bygg og anlegg, er Guro Rue Johnsen fersk i bransjen. Etter fullført bachelorgrad i petroleumsteknologi fra Universitetet i Stavanger og mastergrad i industriell teknologi fra UiT - Norges arktiske universitet i Narvik i 2017, gikk hun til en jobb i konsulentbransjen. Under ordførerens romjulstreff kom hun i snakk med Martin Mathisen, daglig leder i Harstadbygg Entreprenør, som fortalte henne om mulighetene i bedriften.

- Der fikk jeg vite at Harstadbygg Entreprenør var ute etter medarbeidere med prosjektledererfaring, men ikke nødvendigvis fra byggebransjen. Det jeg fikk vite om bedriften var også veldig spennende og ga meg et inntrykk av en fremoverlent bedrift, noe det virkelig har levd opp til, forteller Guro.

Harstadbygg Entreprenørs filosofi er at bedriften skal kunne gjennomføre prosjekter med en stor andel egne ansatte.

Selskapet har en 34 år lang historie i Hålogalandsregionen, og er den største entreprenøren i området med lokale eiere. Harstadbygg Entreprenør er en del av SE-gruppen, et konsern med opprinnelse i Vesterålen, som også eier blant annet Harstadbygg Bolig og XL-Bygg Harstad.

LÆRER MYE: Det er stadig utvikling i byggebransjen, hvor stadig mer digitaliseres, forteller Guro Rue Johnsen og Rolf-Magne Hansen. Likevel må prosjektlederne ofte ut på byggeplassen og se prosjektet ta form med egne øyne – akkurat som før. 

 

Skal doble omsetninga – igjen!

Harstadbygg Entreprenør doblet omsetninga si fra 2018 til 2019, og det ligger an til nok en dobling i år. Samtidig har selskapet mange spennende prosjekter på gang, og er på vei inn i flere nye. Til det trengs det ennå flere kloke hoder og dyktige hender, og derfor søker Harstadbygg Entreprenør nå etter både prosjektledere, formenn og fagarbeidere. I dag har Harstadbygg Entreprenør 43 ansatte, men selskapet har som mål å øke til mellom 50 og 60 ansatte i løpet av relativt kort tid.

- Det har vært mye nytt å sette seg inn i, spesielt når det gjelder terminologien. Samtidig er mange av prinsippene de samme og mye er overførbart fra å være prosjektleder i konsulentbransjen til å være prosjektleder i byggebransjen, forteller Guro.

Hun leder flere delprosjekter, blant annet er hun delaktig i oppdraget med å renovere eksisterende bygningsmasse for Forsvarsbygg på kampflybasen på Evenes.


Frihet under ansvar

- Jeg har hatt en veldig bratt læringskurve, men det er på ingen måte avskrekkende. Man får ansvar tidlig, så man bidrar helt fra start, forteller Guro.

Både hun og Rolf er enige om at Harstadbygg Entreprenør har en god og åpen kultur der alle drar lasset i samme retning, og det er rom for å spørre om råd og hjelp.

­- Arbeidskulturen her er med på å få folk til å trives. Her har du frihet under ansvar, det er ingen som henger over deg og overvåker jobben du gjør. Det er heller ikke noen som stjeler jobben din, du må gjøre den selv, sier Rolf.


Styrke med ulik bakgrunn

Som prosjektleder kommer det godt med å være strukturert, systematisk og ha solid gjennomføringsevne. Dette finner vi hos både Rolf og Guro, selv om bakgrunnene er helt ulike.

- Vi har nok mange likheter, selv om det er 30 år i mellom oss. Jeg bruker nok litt lengre tid på det faglige, sier Guro, før Rolf fortsetter:

- Mens jeg trenger nok litt mer tid på det digitale enn de som kommer direkte ut fra skolen og har det i fingrene. Likevel får vi begge jobben gjort på en god måte.


Se alle de spennende jobbmulighetene som finnes i Harstadbygg Entreprenør her.


OVERSIKT FOR ALLE: Alt av planer og dokumenter ligger lagret digitalt, men en fysisk kalender på pauserommet med oversikt over framdriftsplanen er nyttig for alle ansatte, forteller prosjektleder Rolf-Magne Hansen. 

Harstadbygg Entreprenør

  • 43 ansatte i Harstad.
  • Har hovedkontor i Margrethe Jørgensens vei 10, flytter inn i nybygde lokaler på Gangsås Næringspark i begynnelsen av 2022.
  • Omsatte for 117 millioner kroner i 2019.
  • Er en del av SE-gruppen, et lokalt konsern med 14 bedrifter og over 220 ansatte som har spesialisert seg innen entreprenørtjenester og byggevarer.

Harstadbygg søker etter:

PROSJEKTLEDER
Prosjektlederen planlegger og gjennomfører byggeprosjekter i tett samarbeid med byggherren og øvrig prosjektorganisasjon. Du er strukturert, har god tallforståelse og trives godt med en hektisk hverdag. Vi ser fortrinnsvis etter ingeniører med noen års erfaring innen bygg & anlegg eller lignende bransjer, men alle med prosjektledererfaring er velkommen til å søke!

BYGGEPLASSLEDER / FORMANN
Formannen er byggeplassens øverste leder. Du har fagbrev og gjerne noen års erfaring fra yrket. Du har høyt fokus på både kvalitet og HMS/KS. Erfaring som formann/byggeplassleder er et pluss. Om du ønsker deg en spennende lederstilling i et av Hålogalands ledende entreprenørselskap kan dette være jobben for deg!

TØMRERE OG BETONGARBEIDERE
Spennende og innovative byggeprosjekter er under oppføring, nye oppdrag er rett rundt hjørnet og etterspørselen øker. Derfor søker vi nå etter flere dyktige og entusiastiske fagarbeidere innen tømmer og betong. Du er løsningsorientert og evner å jobbe både selvstendig og i team. Du har fagbrev eller lang erfaring innen faget som kan kompensere for manglende utdannelse.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.