HT Media
Gå til

ALLE MÅ TA ANSVAR: For at Harstad skal være et godt sted å bo, må både næringsliv og private ta ansvar, mener banksjef Frank Kulseng (Sparebank 68° Nord), markedsdirektør Ramona Hegrenes (HT Media) og salgs- og markedssjed Elin Westvik (Hålogaland Kraft). 

Går sammen for å løfte lokalsamfunnet

Skal vi ha et godt lokalsamfunn, må vi alle støtte opp om lokale bedrifter, arrangementer og tilbud. Derfor er bautaene Sparebank 68° Nord og Hålogaland Kraft sponsorer for «Handle i Harstad».

Sparebank 68° Nord, Hålogaland Kraft og Harstad Tidende har samarbeidet om flere arrangementer over flere år, og deres nye, felles prosjekt er handelskampanjen som skal få flere til å velge å handle lokalt i Harstad framfor for eksempel på nett.

- Sparebank 68° Nord sin visjon er «Mer verdi lokalt». Dette forplikter oss medarbeidere til, hver eneste dag, å jobbe hardt med ett eneste mål for øyet: Å skape et bedre lokalsamfunn for oss som lever og bor her. Det betyr at vi skal være en attraktiv og lokal finansiell partner for privatpersoner og bedrifter. For å utvikle et sterkere lokalsamfunn trenger vi et solid og attraktivt næringsliv, slik at folk får lyst til å bosette seg her – og ikke minst bli boende, sier Frank Kulseng.

Han er banksjef Harstad i Sparebank 68° Nord, og sammen med Elin Westvik, salgs- og markedsleder i Hålogaland Kraft, er han ikke i tvil om at «Handel i Harstad» er et godt initiativ for å støtte opp om lokal aktivitet.

Alle må ta bevisste valg

Både lokalbanken og kraftlaget er store bidragsytere i harstadsamfunnet, og gir deler av sitt overskudd tilbake til lokalsamfunnet, blant annet til idrettslag og ulike organisasjoner. Nå støtter de handelskampanjen også.

- Alt henger sammen med alt. Hvis vi skal bo og trives her, må vi blant annet ha et rikt næringsliv. For å få til det må sånne som oss, banken og kraftlaget, og den enkelte harstadværing ta ansvar. Vi må bruke de tilbudene som er her for at vi skal kunne velge de i morgen også, sier Westvik.

- Det er ikke Amazon, Ebay eller Facebook som støtter de lokale idrettslagene eller gir premier til skolearrangementer og basarer rundt omkring. Det er det de lokale aktørene som gjør. Vil man ha de her fremover, må man bruke de, sier Ramona Hegrenes, markedsdirektør i Harstad Tidende.

Hun fortsetter:

- For gode handelsopplevelser er det viktig med en miks av kjedebutikker og lokale spesialbutikker. Vi har jo både et rikt mangfold med flere kjøpesenter og hyggelige handlegater her i Harstad og vi finn både eksklusive merkevare her og kan gjøre et kupp. Og det varierte tilbudet vil vi jobbe for å bevare.

SAMMEN OM GODE TILTAK: "Handle i Harstad" er en av flere prosjekter som Elin Westvik i Hålogaland Kraft, Frank Kulseng i Sparebank 68° Nord og Ramona Hegrenes i Harstad Tidende samarbeider om. 

 

Handle lokalt

Det siste året har i snitt én bedrift gått konkurs hver måned i Harstad. Korona-epidemien har gjort det vanskelig for flere bedrifter, og nå håper Frank Kulseng, Elin Westvik og Ramona Hegrenes at harstadværingene er sitt ansvar bevisst, og velger lokal handel der det er mulig, for å støtte lokalt næringsliv. Målsettingen er å skape et sterkere lokalsamfunn.

- For eksempel går vi mot en ferieperiode, der nok mange skal gjøre ekstra innkjøp. Nå har du mulighet til å ta et valg om hvor du skal legge igjen pengene dine. Skal du handle nye joggesko på nett, eller skal du gå i en lokal butikk? Hvor velger du å kjøpe bilutstyr? Klærne dine? Sportsutstyr? Ferieopplevelser? Du sitter med makta, sier de tre.Les også:


Hålogaland Kraft, Sparebank 68° Nord, Sulland Harstad er hovedsponsorene til "Handle i Harstad", som HT Media står bak. 

Slik deltar du:

Kupong:

  • Oppsøk en av kampanjebutikkene og be om å få en kupong.
  • Fyll ut kupongen med navn og telefonnummer (husk å skrive tydelig, sånn at vi vet hvem vi skal kontakte om du vinner).
  • Lever ferdig utfylt kupong i kassa.

Mobil:

  • Last ned appen «Handle lokalt»
  • Legg inn navn og telefonnummer
  • Velg Harstad som din by
  • Trykk på QR-leser-symbolet nede i høyre hjørne og scan QR-koden i butikk eller på din netthandel-kvittering

I appen kan du se hvilke butikker som er med og som du dermed kan scanne QR-koden i når du handler der neste gang. I tillegg er alle markert på kart, slik at det er ekstra lett å finne frem.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.