Bil i Nord
Gå til

SOMMERSJEKK: Servicemarkedsleder Steffen Jakobsen ved Bil i Nord Tromsø anbefaler en sjekk av bilen før sommerferien.  

Norgesferie i år? Gjør bilen klar for sommeren!

Mange må nok utsette den planlagte sommerferien til utlandet, og heller belage seg på norgesferie i år. Skal man feriere med bil, kan det være lurt med en ordentlig bilsjekk først.

– Før man reiser på sommerferie med bilen bør man få tatt en ordentlig sjekk og gjennomgang av denne, mener servicemarkedsleder Steffen Jakobsen ved Bil i Nord Tromsø.

­– Om man skal på service før sommeren gjør man selvsagt det, men har man en serviceintervall som gjør at bilen ikke skal på service før i november-desember, bør man få tatt en sjekk av bilen før ferien, legger han til.

 

Aircondition

Jakobsen anbefaler at man blant annet ser over understellet på bilen, dekkene og hjulstillingen.

– Det kan være lurt dersom man skal kjøre langt. Dessuten kan det være greit å sjekke at AC-anlegget fungerer som det skal. Det er kjipt å være på ferie i 30 grader, og så funker ikke air condition’en, sier han.

Rush før sommeren

Hos Bil i Nord opplever de generelt en større pågang på servicer rett før sommeren. Steffen Jakobsen spår derfor at det i år vil bli ekstra hektisk, ettersom mange sannsynligvis må bytte ut utenlandsplaner med norgesferie.

HEKTISK: Steffen Jakobsen ved Bil i Nord Tromsø tror det kommer til å bli hektisk på verkstedet før sommeren.  

 

– Jeg tror det kan være lurt å være tidlig ute med å bestille time. Det vil bli fort fullt fram mot sommeren, ettersom vi ser for oss at mange vil satse på bilferie i år.

Utsatt EU-kontroll

Statens vegvesen har dessuten utsatt fristen for EU-kontroll med to måneder for de som opprinnelig hadde frist i perioden 13.mars til 30. april. Det er nå bekreftet at det ikke vil bli gitt ytterligere utsettelser på grunn av Covid 19.

­– Dermed kan det også bli ekstra trykk på EU-kontroller nå før sommeren. Har man derfor mulighet til å ta den litt før, kan det være lurt, mener Jakobsen.

Kampanje på tilbehør

Bil i Nord har for tiden 30 prosent rabatt på originalt tilbehør, slik at du kan gjøre bilen din både tryggere, finere og kjappere til sommeren. I tillegg får du 30 prosent rabatt på Polestar-optimering.

– Blant annet kan man få montert krok på bilen – noe som kan komme til nytte i sommer. Kanskje planlegger man å rydde hagen, og trenger en henger til hageavfallet? Eller kanskje skal man på tur med campingvogn, eller båt?

Tar forholdsregler

Hos Bil i Nord er de naturligvis opptatt av å ta sine forholdsregler når det gjelder korona-situasjonen, og de følger helsemyndighetenes anbefalinger.

– Vi har satt ut Antibac i lokalene våre, vi rengjør jevnlig kontaktflater, vi bruker engangshansker når vi kjører biler inn og ut, vi holder avstand og vi håndhilser ikke, sier Jakobsen.

Man kan også velge å betale med Vipps, dersom man ikke ønsker å komme inn i anleggene.Tar selv norgesferie

Selv belager Steffen Jakobsen seg på bilferie i Norge med familien i sommer.

– Kanskje blir det en tur til Finnmark på oss, og kanskje kjører vi litt sørover, sier han.

– Det finnes utrolig mange fine plasser å kjøre til i Nord-Norge, for eksempel i Lofoten eller på Senja. I Finnmark er det også mange flotte steder – og kanskje særlig om man liker fiske!

Bil i Nord har verksteder fra Mosjøen i sør til Tromsø i nord, dersom noe skulle oppstå på ferieturen.

Obs! Husk å holde deg oppdatert på helsemyndighetenes reiseråd for innenlandsreiser. Les reiseråd her!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.