Bil i Nord
Gå til

TAKBOKS: Langrennsløper Anna Svendsen er avhengig av en god takboks.  

Slik velger du riktig takboks

For langrennsløper Anna Svendsen er en god takboks alfa og omega for at hun skal få med seg alt skiutstyret sitt på treninger og samlinger. Hva bør man tenke på når man skal velge takboks?

– For meg er det veldig viktig å ha takboks, ettersom jeg har en del ski som jeg må frakte både hit og dit, sier langrennsløper Anna Svendsen.

– Mange tar av takboksen på sommeren, men jeg beholder den på da og. Når jeg kjører på samling, og har med utstyr som staver og rulleski, legger jeg alt oppi takboksen, forteller hun.

Godt samarbeid

Anna Svendsen er avhengig av bil for å komme seg rundt på trening, og setter stor pris på sin Volvo XC40, og samarbeidet hun har med Bil i Nord.

– Takboksen er også fra Bil i Nord, og den passer veldig godt på bilen, sier hun.

Les også: Annas 5 enkle tips til bedre skiteknikk.

Velg riktig

Men hvordan velge riktig takboks? Og hva må man huske på når man har kjøpt en? Jo, salgssjef for nye biler ved Bil i Nord Tromsø, Tom Karlsen, har svarene:

1. – Det aller første man må tenke på når man skal kjøpe takboks er selvfølgelig at den er stor og lang nok til de skiene man har, samt at den passer til bilen. Det finnes forskjellige størrelser på boksene. Noen biler takler større bokser, mens boksene for småbiler kanskje ikke tar de lengste skiene, sier han.

GODE RÅD: Salgssjef for nye biler ved Bil i Nord Tromsø, Tom Karlsen, har mange gode tips når det gjelder takboks.  

 

Fargematch

2. – Mange er opptatte av å ha en takboks som kler bilen, og at det skal se pent ut. De ønsker bokser som ikke stikker så langt over taket, og det er jo også greit dersom man skal inn i en garasje med bilen. Mange vil gjerne at boksen lakkes i bilens farge, men de fleste nyere biler har svarte detaljer, og da passer det godt med en svart boks på de fleste.

Kvalitet

3. – Det kan være lurt å velge kvalitet når man skal kjøpe takboks. Kjøper man en boks av et ordentlig merke er den laget av glassfiber, og ligger stabilt på bilen. God kvalitet på boksen vil merkes på kjøringen. En billig boks kan vri seg på bilen, og man bør velge en som tåler det harde været vi kan ha her i nord, mener Karlsen.

– Kvalitet betyr mye for holdbarheten også – legger man noen ekstra kroner i den, får man gjerne mer valuta for pengene.

Pakk riktig

4. – Dersom man skal pakke mye i takboksen, er det viktig å sjekke at den tåler vekta. Det står i pakningsvedlegget hva boksen tåler. Sjekk også at lasteholderne på bilen tåler vekta. Det er dessuten viktig å feste tingene i boksen, samt passe på at man ikke har store, tunge ting i boksen som vil komme flyvende fram i stor fart dersom man må bråbremse, råder han.

PAKK RIKTIG: Det er viktig å pakke takboksen riktig, og feste tingene du har i den.  

 

Ta av boksen

5. – Dersom takboksen ikke er i bruk, burde du ta den av. Det finnes for eksempel systemer for å heise takboksen opp i garasjetaket. På grunn av luftmotstanden vil drivstoffbruken være om lag 10-15 prosent høyere når man kjører med en takboks, forteller Karlsen.

6. – Og sist, men ikke minst: sørg for at takboksen blir montert korrekt! Det kan vi gjøre på Bil i Nord. Dersom den ikke monteres ordentlig, kan det blant annet føre til vindsus og «uling» når du kjører.

Annet ekstrautstyr

Det er ikke bare takboks Bil i Nord kan hjelpe deg med – de har en stor mengde tilleggsutstyr tilgjengelig.

– Nå for tiden leverer vi for eksempel veldig mye ekstralys. Med en lang og mørk vinter, er det mange som er interessert i en LEDbar, og de nye ekstralysene er såpass diskret at de nesten ser integrert ut i bilen, forteller han.

– Mot sommeren leverer vi mye sykkelstativ – både de man kan feste bak på kroken, og de man kan feste på taket. Kajakkstativer selger vi også, og egentlig kan man jo frakte alt mulig på lasteholderne. Det er nesten bare fantasien som setter grenser!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.