Bil i Nord AS
Gå til

Kjøpe bruktbil? Se vår sjekkliste for et trygt kjøp

Her er sju tips for å unngå trøbbel med bruktbil-kjøpet.

Bruktbil er årlig på Forbrukerrådets klagetopp, og de aller fleste klagene kommer fra privatkjøpte biler. Få kjenner regelverket og slike tvister kan det være vanskelig å løse opp i.

Forbrukerrådet understreker at det er viktig å være på vakt når man kjøper bruktbil, og særlig når man handler av en annen privatperson.

– Bil er en stor investering for de fleste av oss, og det gjelder å sjekke om det er feil eller mangler med bilen, før avtalen blir inngått. Mange personer opplever at de har kjøpt og betalt for noe som er i dårligere stand enn de trodde., sier daglig leder Roger Storrødvann hos Bil i Nord Mo i Rana.

For å unngå bruktbil-trøbbel er det sju ting du må gjøre for at du skal være trygg på bilkjøpet.

1. Sjekk den tekniske tilstanden

Ta en gjennomgang av bilens tekniske tilstand. Du ønsker å vite om eventuelle feil og problemer før du kjøper bilen.

– La en fagperson gå igjennom bilens tekniske tilstand. Da kan du være sikker på at tilstanden som er beskrevet er riktig. Det er også viktig på grunn av trafikksikkerheten, slik at du for eksempel vet at bremsene fungerer godt. Dersom du kjøper bruktbil hos en merkeforhandler, leveres bilen selvfølgelig med en detaljert beskrivelse av tilstanden, sier Storrødvann.

STOR BRUKTBIL-PARK: Bil i Nord har en rekke leveringsklare bruktbiler, grundig kontrollert og sjekket, forteller Roger Storrødvann hos Bil i Nord. 

2. Sjekk eventuelle heftelser

Gjennom Brønnøysundregisteret kan du sjekke om det er heftelser knyttet til bilen. Det kan være at eieren har lånt penger med pant i bilen. Hvis lånet misligholdes, kan kreditor krevet pantet – altså bilen – tvangssolgt. –  Dersom du kjøper bruktbil hos Bil i Nord, har vi allerede sjekket om det er noen heftelser knyttet til bilen. Alle våre biler selges fri for heftelser, sier Storrødvann.

3. Sjekk kilometerstand

En rekke biler er i dag importerte, og ikke alle har en kilometerstand som er korrekt.

– Vi har instrumenter og erfaringer som avdekker uregelmessigheter, og kilometerstanden som oppgis er garantert riktig.

4. Innbytte

Skal du bytte inn din gamle bil med en nyere? Hos en merkeforhandler får du innbytte på din gamle bil, slik at du slipper å stå med to biler i oppkjørselen. Alle merkeforhandlere benytter autoriserte takstmenn. De gir deg en riktig takst etter nøye spesifisert skjema.

- Du kan være trygg på at taksten stemmer. For de fleste er det vanskelig å selge en bil privat og det kan ta tid.

5. Prøvekjør bilen

Hvem tør vel kjøpe bruktbil uten å ta en grundig prøvetur? Hos Bil i Nord kan du når som helst ta deg en prøvetur – med eller uten selger.

6. Bruktbilfinansiering

Hvordan skal du finansiere bilkjøpet? En forhandler har tilfang på flere forskjellige biler, og hjelper deg å finne den rette bilen utfra dine behov og din lommebok.

GIR RÅD: Aleksander Rørnes hos Bil i Nord forklarer hva du bør se nøye etter når du handler bruktbil.

 

– Vi kan også tilby deg gunstig finansiering, slik at du kan realisere bildrømmen din. Vi har også egne takstmenn som gir deg takst på din gamle bil mens du prøvekjører en ny.

Bil i Nord har en utvidet garanti på bruktbiler, der du kan levere tilbake og få byttet til en tilsvarende bil innen 24 dager eller 1500 kilometer, hvis du ikke er fornøyd med kjøpet.

7. Sjekk om bilen har garanti

Hvis bilen er under 5 år og alle servicer er holdt, så gjelder fortsatt garantien. Hvis du kjøper hos merkeforhandler kan du være trygg på at kjøpsloven følges om noe uforutsett oppdages.

– Vi har også en egen utvidet garanti som heter Bil i Nord24. Det innebærer et 24 dager åpent kjøp, slik at du kan komme tilbake med bilen hvis du ikke er fornøyd og få byttet til en tilsvarende.

– Vi ønsker at kunden skal være fornøyd og at det skal være trygt å kjøpe bruktbil hos oss, understreker Storrødvann.


Interessert i ny bruktbil? Bil i Nord har en rekke gode bruktbiler på lager.

Klikk her for å se utvalget.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.