XL-BYGG
Gå til

MEDARBEIDERNE: Ketil Thomassen, Emil Munkvold og Jørgen Molberg Tobiassen jobber i dag på XL-BYGG i Harstad, og får snart ny sjef.  Foto: HT Marked

XL-BYGG søker blid, ekte og proff leder

Store ting skjer i XL-BYGG Harstad/Kvæfjord. Kjeden er nå på jakt etter ny daglig leder som skal ta butikkene til nye høyder.

I løpet av de kommende åra skjer det mye i XL-BYGG Harstad/Kvæfjord. Butikken på Borkenes vil bestå, samtidig som butikken på Sama skal flyttes til Norges mest moderne byggevareanlegg på Gangsås. På kort tid skal også omsetninga dobles, fra 50 millioner til 100 millioner kroner.

Til det søkes det nå en ny daglig leder for XL-BYGG Harstad/Kvæfjord.

- Organisasjonen er i rivende utvikling. Mens man i dag i prinsippet kan lede direkte og ha egne hender borti de fleste avgjørelser, vil det i framtida bli mye viktigere å lede gjennom andre, sier Atle Bakke, fungerende daglig leder.

Han fortsetter:

- En daglig leder vil i framtida være mer en coach, sparringsspartner og en gledesspreder som jobber mer med menneskene enn å ta hver eneste forretningsmessige avgjørelse selv.

KJEMPEPROSJEKT: Om halvannet år flyttes Harstad-butikken fra Sama til Gangsås. Det blir et kjempeprosjekt for den nye daglige lederen, sier Atle Bakke, her sammen med Ketil Thomassen.  Foto: HT Marked

 

Skal lede kjempeprosjekt

XL-BYGG Harstad/Kvæfjord har siden 1996 vært en viktig leverandør av trelast og byggevarer til regionen. Selskapet betjener både proff- og privatmarkedet, og har i dag 24 stolte og engasjerte medarbeidere. Både nå – og etter at den nye butikken er etablert på Gangsås – er målet at selskapet skal være den foretrukne leverandøren av byggevarer i regionen.

- Å skulle etablere og flytte til et nytt anlegg er et kjempeprosjekt. Måten hele organisasjonen skal jobbe på blir annerledes og vi skal igjennom store endringer. For en som syns at slikt er gøy er dette drømmejobben, sier Bakke.

Se hele utlysningsteksten her!

UTVIKLING: Atle Bakke, fungerende daglig leder, melder om en bedrift i rivende utvikling. Med det vil også stillinga, som nå er ledig, endre seg fra slik man kjenner den i dag.  Foto: HT Marked

 

Må ha ledererfaring

Den riktige kandidaten som skal ansettes i stillinga som daglig leder må oppfylle viktige hovedkrav: Personen må ha erfaring som leder og ha den formelle kompetansen på plass. I tillegg må personen evne å fokusere på både ansatte og kunder.

- Man må legge masse energi i folkene våre. Er de ansatte fornøyde, blir kundene fornøyde. Så enkelt og så komplisert er det. Det handler om kultur, opplæring, oppfølging og utvikling. I tillegg må man kunne låne bort øret for å høre hva kundene trenger, hvordan vi kan hjelpe de til å drifte bedre og hva vi må gjøre for å utvikle oss i markedet, sier Bakke.

GANGSÅS NÆRINGSPARK: Hit skal Harstad-butikken flyttes i løpat halvannet år.  Foto: Norconsult

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.