Mal Proff Harstad
Gå til

Arild Godal (driftssjef), Andreas Aksberg (daglig leder Harstad) og Terje Langmoe (direktør Mal Proff Norge) foran Mal Proffs splitter nye utsalgssted i Harstad, på åpningsdagen 28. november 2019.  Foto: Ht Marked

Mal Proff Harstad – ny butikk for proffmarkedet

Den 28. november kunne Mal Proff feire åpningen av sin splitter nye butikk for proffmarkedet i Mercurveien 39. Direktør Terje Langmoe stod selv for snorklippingen, til applaus fra de mange fremmøtte fagfolk fra det maritime og industrielle markedet.

Fargehandelen hadde sin begynnelse i Storgata, hvor malermester Johan Bakkeli fra 1914 drev Bakkeli Fargehandel A/S. Her hadde de forretning i første etasje, og utsalg av maling fra kjelleretasjen. Senere overtok sønnen Sverre Bakkeli, og inngikk avtale med Malorama og Mal Proff. I 2010 fusjonerte de med Fargerike i Skoleveien. Nå åpner Mal Proff en egen, ny butikk for proffmarkedet i Mercurveien 39.

- Med denne historien i bunn har vi en sterk forankring i Harstad. Vi har butikker fra Kristiansand i sør, til Bodø og Tromsø i nord. Nå gleder vi oss til oppstart i Harstad også. Vi har sterk tro på vekst i Harstad fremover, og mener det er viktig å være tilstede lokalt, sier direktør Terje Langmoe.


De som har vært med å bygge butikken i Harstad ble gjort stas på med fine ord og gavekort.  Foto: HT Marked

Folkelige fagfolk

Når du ser fargene på båtene i Harstad, er det høy sannsynlighet for at materialene er levert av Mal Proff. Med 70% av markedet på landsbasis er de en stor aktør på proffmarkedet.

- De fleste sjarker langs norskekysten har fått varer fra oss. Vi har levert skipsmaling, kompositt og glassfiber til det maritime og industrielle markedet i en årrekke. Hos oss er det alltid fagfolk på jobb, og vi har flere som er frosio-sertifiserte. Det vil si at vi kan godkjenne installasjoner til havs. I dag på åpningen er vi fine i dress, men til vanlig er vi en gjeng folkelige, godt utdannede malermestere, forteller Langmoe, som selv er malermester og ingeniør.


Positivitet i nord

Med hovedkontor i Oslo og 64 utsalgssteder over hele landet, blir det mye reiser og møter med folk fra alle landsdeler.

- Nylig var vi på Lofotmessa og snakket med folk i bransjen. Det er mye positivitet i nord generelt, og Harstad spesielt, og vi spår videre vekst i ressurser langs kysten. Butikken i Bodø,  som åpnet for 5 år siden, har gått kjempebra. Den kommende opprustningen av Harstad/Narvik/Evenes flyplass er et sterkt signal til næringslivet, og vi er overbeviste om at Harstad vil fortsette å blomstre, sier Langmoe entusiastisk.


Mange fra proffmarkedet hadde møtt opp for åpningen av den nye butikken til Mal Proff i Mercurveien 39. Etter snorklipping og trekning av premie ble det tid til trivelig prat med kaffe og kaker.  Foto: HT Marked

 

Åpningstid og sortiment er skreddersydd for proffmarkedet

Daglig leder Andreas Aksberg er som en bauta i bransjen å regne. Han har vært med siden 1974, og solgt maling fra kjelleren i storgata. Nå er han stolt av nyåpningen av Mal Proff Harstad.

- Dette har vært etterspurt av proffkundene i mange år. Her vil vi alltid ha det gangbare sortimentet på plass i butikken etter ønske fra håndverkerne. Maling, lim, malerverktøy, avrettingsmasser, gulvbelegg, tepper, teppefliser, malersprøyter, og båtmaling er bare noen av varene vi selger. Lokalet på 600 m2 vil fungere både som butikk og pallelager. Som proffkunde kan du legge inn bestilling på nettsiden slik at varene står ferdig plukket og klart til henting. Vi åpner kl. 06:30, slik at malermester kan hente varer og stå klar på byggeplass fra kl. 07, forteller Aksberg.

Avfall på byggeplass – en ressurs

Som proffenes partner på utstyr, er det viktig å følge markedets utvikling. Miljøaspekt er en viktig faktor i dette, hvor Mal Proff etterstreber å være en god partner.

- På byggeplass er avfall en utfordring, men også en ressurs. Vi ser på løsninger for resirkulering, hvor skre kan bli til nye produkter. Resirkulering av utstyr, returordninger for bygg og anlegg, HMS med sikring på byggeplass er noe vi kan løse på en kostnadseffektiv måte, sier Langmoe.

I løpet av 2020 har de som mål at butikken i Harstad bli miljøsertifisert, samme år som Mal Proff feirer 70 år i Norge. Med mange oppmøtte fagfolk på åpningsdagen er det tydelig at Mal Proff er et kjærkomment tilskudd for et Harstad i vekst.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.