Ungt Entreprenørskap
Gå til

MORGENDAGENS GRÜNDERE: Den nye stillinga skal blant annet jobbe med barn i grunnskolen. Jonas, Emma, Isak og Anne Linea ved Tromsdalen skole har vært igjennom Ungt Entreprenørskaps program SMART, hvor de laget med en modell som illustrerer dyrs livssyklus. 

Søker brobygger mellom skole og næringsliv

Ungt Entreprenørskap Troms satser i sørfylket, og har nå ledig stilling som prosjektleder.

– Det handler om å lære ved å gjøre. Ungt Entreprenørskap jobber med tverrfaglige prosjekt i samarbeid med lærerne, der vi bruker tidsriktige problemstillinger fra arbeids og næringsliv, sier Liv Brandvoll.

Hun er daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms, og er nå på jakt etter en ny medarbeider som skal ha ansvar for kommunene i Sør-Troms. Stillinga er nyopprettet, og med det vil den rette kandidaten ha mye spennende arbeid foran seg.

  • Les mer om stillinga her!

Kreative barn

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som jobber med entreprenørskap som metode i skolen. Organisasjonen jobber for å utvikle barn og ungdoms kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

SAMARBEID: Ungt Entreprenørskap og skolene samarbeider om å finne relevante temaer for prosjekter som er nyttige for både elever og næringsliv. Selma C. Hansen fra Ibestad 

 

– Kreativitet er en egenskap som kan læres, trenes og utvikles, og som ofte er sterkest blant de yngste. Da er det smart å starte med entreprenørskap tidlig, mens man er på det mest åpne. Det gjør det også veldig spennende å reise rundt på skolene. Det er utrolig artig å se hvilke ideer elevene kommer opp med, sier Maria Gudmundsen.

Hun er prosjektleder i Tromsø, tilsvarende stilling som nå utlyses for Sør-Troms.

Ulik bakgrunn

Jobben som prosjektleder for Ungt Entreprenørskap i Sør-Troms er todelt: Man må både kunne skape og opprettholde god kontakt med næringslivet i området, samtidig som man skal igangsette prosjekter i samarbeid med lærerne i grunnskolen.

I tillegg må man like å holde seg oppdatert på det som skjer i samfunnet for øvrig.

– Det er en fordel med pedagogisk utdanning, men det viktigste er at man trives i et klasseromsmiljø og kan formidle til både voksne og barn. I tillegg er det bra med kjennskap til næringslivet og det som rører seg i politikken og samfunnet i Sør-Troms. Det er mye spennende som skjer, så her må man trives med mange baller i luften, forklarer Liv Brandvoll.

Viktig verktøy for framtida

Neste år kommer det nye læreplaner for den norske skolen, som blant annet fokuserer på å forberede elevene bedre for livet etter skolen og framtidas arbeidsliv. Ungt Entreprenørskaps programmer blir viktig i den sammenhengen.

UNGE KREFTER: Årets praksiselev i Ungt Entreprenørskap er Sellhadin Sraj. Han er med og hjelper til ved arrangementer i hele fylket.  

 

– Vi vet at interessen på skolene er stor for arbeid med entreprenørskap som metode, så framover blir det viktig å være tilstede her og jobbe fram gode opplegg for både elever, lærere og næringsliv, sier Liv Brandvoll, og fortsetter:

– Det er viktig å starte med å jobbe med egne ideer og lage egne løsninger fra tidlig alder. I tillegg er det viktig at elever i Nord-Norge ser mulighetene i egen region, og da må vi ha det lokale næringslivet inn for å vise dem frem. Kanskje kan vi da sikre oss at enda flere unge vil bli, eller kommer tilbake når de har vært ute og utdannet seg.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.