Pibo Optik
Gå til

ULIKT UTTRYKK: Jordfargede briller, kantete innfatninger og en vågal variant – alle gode eksempler på sesongens brilletrender. 

Her finner du riktig brille for deg

Runde? Kantete? Enkle? Fargerike? Lette? Kraftige? I sesongens brilletrender finner vi alle ytterpunktene.

 De siste åra har de runde innfatningene dominert trendbildet på brillefronten, men nå svinger pendelen andre veien og peker mot en mer kantete trend. 

- Vi ser en blanding av stiler i butikken nå. Vi har fortsatt med oss en del av de runde formene, samtidig som vi tar inn briller med mer kantete former, forteller Elke Andreassen.

Hun er butikksjef hos Pibo Optik i Harstad sentrum og har god oversikt over hva som rører seg i trendbildet og hva brillekundene vil ha.

HJELPER DEG GJERNE: Butikksjef Elke Andreassen står klar til å hjelpe deg med å finne brillen som passer perfekt for akkurat deg. 

 

Trender kommer tilbake

Briller med cat eye-form, som er briller som er rund i buen under øyet, men med en tydelig tilspissing oppe i de ytterste kantene, er noe av det som kommer sterkere tilbake nå. Slike briller var populære på 1950-tallet, da man fikk en mer bevissthet rundt design på brillene – og ikke kun skulle bruke de av praktiske årsaker. Brillene med cat eye-form som vi ser i dag kan både være mer nedtonet, eller overdrevet enn det vi ser fra 50-tallet.

En tidløs trend er rimless-briller, som er briller enten helt eller delvis uten markert innfatning. Ofte er stengene og nesebuen festet direkte i brilleglasset, og noen ganger er det kun en tynn innfatning i overdelen av glasset. 

- Slike briller er spesielt populære blant de som går med briller hele tiden, og ikke ønsker brillen skal være så synlig. 

FLERE STILER: Moderne retro, enkel eleganse og utpreget cat-eye er tydelige trender på brillefronten. 

 

Viktig å finne noe du selv liker

Trender kommer og går, og på Pibo Optik opplever Elke at de fleste kundene først og fremst er opptatt av å finne en brille man liker og passer til.

- Enkelte har en klar formening om hva de er ute etter, mens andre gjerne vil ha hjelp. Da står vi klare her i butikken til å gi råd om hva som passer de ulike ansiktsformene, forteller Andreassen, som sammen med sine kolleger har lang erfaring med å plukke ut riktige briller til ulike kunder.

- I tillegg låner vi gjerne ut et par-tre briller til kunder som er i tvil, så kan de prøve de i ro og mak hjemme foran speilet, og se hva de synes passer best til seg selv. Det er viktig å finne en brille man trives med, for man skal jo gjerne ha den en stund, sier hun.

Det anbefales å ta en ny synsundersøkelse annet hvert år. Dersom synet forandrer seg, er det mange som velger å kjøpe ny komplett brille hvert andre år. Andre velger derimot å fortsette med samme innfatning, og skifter kun ut selve glassene. Begge delene er enkelt å få til hos Pibo.

Via Pibo Optiks nettsider kan du enkelt bestille time til synsundersøkelse.

MYE Å VELGE I: Utvalget hos Pibo er stort, så det er ingen sak å finne noe man liker. 

Slik finner du riktige briller

Grovt sett kan ansikter deles opp i 5 ulike former. Dette er en pekepinn for hvem som passer hva:

Ovalt ansikt

Du har et jevnt proporsjonert og mykt avrundet fjes, med litt smalere kjeveparti enn panne.
Briller: Du kler det meste, men stangen bør være midt på eller høyt på en ikke altfor stor ramme.

FOR DEN SOM VÅGER: Våg å vise hvem du er med brillene dine – hva med kraftige, kantete og fargerike briller? 

Rundt ansikt

Du har bløte linjer med kinnbenet som det bredeste punktet.
Briller: Tynne innfatninger som ikke trekker oppmerksomheten mot ansiktets bredde. Stangen bør sitte høyt og fasongen kan gjerne være kantet, det vil skape en illusjon av et lengre ansikt.

Diamantformet ansikt

Kinnbenene er mest markert. Ansiktet smalner inn til panne og kjeveparti.
Briller: Bør ha stangfestet midt på eller lavt, innfatningen bør ha god dybde.


DETALJER: Innfatningene kan gjerne være detaljrike, og fungere som et smykke. Disse fra Morel gir en spennende illusjon. 

Hjerteformet/trekantet ansikt

Høye kinnbein, bred panne og smal hake.
Briller: Kler det meste, men stangfestet bør være midt på. Cateye-brillen er spesielt gunstig, da den løfter blikket

Smalt/rektangulært ansikt

Langt og smalt ansikt, ofte med fyldig kjeveparti og høy panne.
Briller: Innfatning med god dybde, og stangen lavt eller midt på. Klassisk pilotfasong vil være kledelig, da det er med på å skape tyngde mot haken.

LETTE BRILLER: Brillene fra Silhouette har svært lav vekt, noe som gjør de veldig behagelig å ha på. 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.