Bakgården
Gå til

Markedet – hjertet i Bakgården

Markedet under Bakgården har vokst år for år, og trekker stadig flere folk til sentrum. I år satser vi på å gjøre markedet enda bedre, og inviterer publikum og utstillere til å fylle sentrum i to dager til ende.

I fjor besøkte nærmere 12.000 personer markedet til Bakgården, og de 80 utstillere fikk virkelig valuta for pengene sine. Flere meldte om tidenes omsetning, utstillere ble utsolgt for varene de tilbød, og det ble “klaget” over at det var for mye folk i sentrum.

I år håper vi at enda flere mennesker skal trekkes til byen under årets Bakgården som arrangeres 15.-17. august.

Les også: - Bakgården blir en folkefest

FOLKELIV: Det er et yrende folkeliv på markedet under Bakgården. Foto: Patty Thorbergsen 

Bakgård

– Markedet blir også i år inne i den ”gamle” bakgården. Her setter vi opp teltene og inviterer inn spennende utstillere allerede fredag 16. august. I tillegg sørger vi for at det blir mulighet til å stille sulten, og lager et eget mathjørne. Lørdag fyller vi også opp Strandgata med utstillere, og da bruker det som kjent å syde i Harstad, med tusenvis av folk som koser seg, forhåpentlig i strålende sol, som vi pleier å ha i bakgårdsuka.

Åpningstidene for markedet forlenges, til glede for utstillere som opp gjennom årene har vært fortvilet over at de har måtte pakke ned sakene sine mens byen fremdeles har sydet av folk. Både fredag og lørdag vil markedet være åpent fra kl. 10.00 – 16.00.

Les også: - Et spennende og variert program

FOLKEFEST: Store og små koser seg på markedet under Bakgården.  

 

Utstillere

Selv om Markedet i Bakgården har opplevd en stor vekst i antall utstillere, så har markedsansvarlig Lena Magnell plass til flere.

– Vi har plass til over 80 utstillere, og vi oppfordrer bedrifter, lag, foreninger, privatpersoner og andre til å delta. Markedet har befestet sin stilling som det mest attraktive markedet i vår region. Bakgården og markedet er derfor et unikt sted å profilere seg på. Gå inn på våre hjemmesider og meld på din bedrift, sier Magnell.

Selv om det er byggearbeid på torget i Harstad under årets festival, har både Harstad kommune og entreprenør Harstad Maskin lovet at det skal gå svært fint å gå rundt arbeidsområdet.

– Siden det er valgkampåpning denne helga, blir det mulig å treffe på samtlige politiske partier i Harstad. De har fått plass på ”blomstertorget”, som på sørsiden av torgområdet.

Klikk her for å melde på din bedrift på markedet under årets Bakgården.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.