Bakgården
Gå til

– Et spennende og variert program

Bakgården er svært stolte av årets program, som byr på artister fra øverste hylle i det musikalsk landskapet.

Her finner du alt fra fengende rock fra selveste Åge Aleksandersen, folkrock og poprock, til tropical house og popmagi fra Nordens største kvinnelige artist, Veronica Maggio.

– Vi har hentet artister som vi vet kommer til å levere forrykende konserter. Det er det det handler om for oss: Å gi et stort festivalpublikum magiske konsertopplevelser med artister de liker, eller artister som de ikke visste at de liker før de får oppleve dem i Bakgården, sier festivalsjef Jan Santocono.

Under kan du lese litt om årets artister, sortert etter dag:

Torsdag 15. august:

Veronica Maggio: Den kritikerroste, svenske popstjernen har vunnet hele fem Grammis, to P3 Guld, tre Rockbjörnen og tre Gaffa-priser i Sverige. Hun er kåret til Nordens største kvinnelige artist, og er den første kvinnelige artisten som har solgt ut Stockholm Stadion!

The September When: I år er det tretti år siden bandet ga ut sin første plate og ti år siden sist TSW var på veien. Anført av Morten Abel blir det en formidabel mimrestund når bandet framfører en rekke av sine mest kjente hiter.

Ruben: Han er fra Bjarkøy og sto på en stor festivalscene for første gang under Bakgården for to år siden. Siden den gang er han blitt popstjerne med to spellemannpris-nominasjoner i bagasjen.

QUEEN: Sammen med mannskoret Bel Chorus skal Åge Sten Nilsen framføre de beste sangene fra Queen-katalogen.  

Fredag 16. august:

Matoma: Musikkprodusenten og dj-en Matoma har over én milliard streams verden over. Til Bakgården kommer han med fullt band for å spille monsterhiter som «False alarm»,  «Running Out» og Coldplay-remiksen «Adventure of a lifetime».

Queen - Åge Sten Nilsen feat Bel Chorus: Queen sine låter er udødelige, noe som ble ytterligere forsterket og revitalisert med den fantastiske Bohemian Rhapsody-filmen, som vant fire Oscar-priser. Åge Sten Nilsen synger fantastisk og sammen med mannskoret Bel Chorus kommer fremfører han de beste sangene fra Queen-katalogen.

ISÁK: Med Stjernekamp-vinner Ella Marie Hætta Isaksen som frontfigur har trioen i ISÁK tatt Musikk-Norge med storm. ISÁK er simpelthen er en av de mest lovende elektropop-gruppene fra Norge på lenge.

Staut: Folkrockbandet STAUT har tatt musikk- og festival-Norge med storm. I Bakgården lover å vise hvorfor de omtales som et av landets beste live-band.

Dagbladets anmelder mener anmelderen at låta ”Øpin grind” gir oss en musikalsk smak av Bruce Springsteen og E-Street Band i folkrockmodus.

Les også: – Bakgården blir en folkefest

LEGENDE: Åge Aleksandersen jubilerer og spiller selvfølgelig på Bakgården i august. Foto: Marthe Vannebo 

Lørdag 17. august:

Åge og Sambandet: I år er det 35 år siden trønderrockeren ga ut det ikoniske albumet “Levva Livet”. Det skal feires med turneen ”3570”. 2019 er nemlig også året Åge Aleksandersen fyller 70 år, og nasjonalrockeren kommer selvfølgelig til Bakgården når han jubilerer!

Sol Heilo: Musikkens svar på Pippi Langstrømpe, tidligere Katzenjammer-medlem Sol Heilo, kom rett inn i stua i vinter takket være det populære programmet «Hver gang vi møtes». Der sjarmerte hun og begeistret alle med sin energiske musikalitet.

Violet Road: Med stor musikalitet og et smittsomt humør er det knapt et band i landet som utstråler en større spilleglede enn Violet Road. Der disse gutta dukker opp blir det fest, noe som har gjort bandet til et svært ettertraktet liveband.

Blått & Rått: I snart 30 år har Blått og Rått rocket regionen med sin musikk. For 20 år siden ga bandet ut albumet Oppned, og det skal selvfølgelig markeres. Det blir heftig allsang når låter som «Oppned»,  «Nytt Liv», «Profet i egen by», «Svart & Hvitt» og «D e ikkje nøye» fremføres.

Bakgården arrangeres 15.-17. august. Klikk her for å melde din interesse på arrangementet deres på Facebook.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.