Bakgården
Gå til

– Bakgården blir en folkefest

Bakgården har satt sammen en konfekteske av en line-up med fabelaktige band og artister som garantert vil skape den gode festivalstemninga alle liker.

Det blir garantert trøkk, allsang og fantastiske konsertopplevelser når Åge Aleksandersen, Veronica Maggio, The September When – anført av Morten Abel, Violet Road, Blått & Rått, Staut og ikke minst den fantastiske Queen-hyllesten fremført av Åge Sten Nilsen og harstadkoret Bel Chorus går på scenen. For ikke å snakke om Matoma, Isák, Sol Heilo og Ruben.

Eventyr

At alle disse banden skal stå på samme scene i lille Harstad, er egentlig et eventyr. Og når du tenker på at du ”bare” betaler 200 kroner per band per kveld, er det ikke rart festivalen både tror og håper det blir fullt på området i år også.

– Vi har senket prisene på dagspass sammenlignet med i fjor. Forhåpentlig vil også dette være med på å lokke harstadværingene opp av sofaen og inn på festivalområdet vårt. I år kommer vi til å ha enda flere sitteplasser på området, og tilbudet av både mat og drikke vil også være bedre, sier festivalsjef Jan Santocono.

Strålende

Festivalområdet blir også i år på parkeringsplassen ved Harstad kino. Erfaringene og tilbakemeldingene fra publikum etter fjorårets tiårsjubileum var entydige: Dette området fungerer strålende, og gir festivalpublikummet et bedre tilbud enn tilfellet var i den gamle bakgården.

– Ikke minst gir det oss mulighet til å sette ut flere benker og bord slik at folk kan sitte. Vi er en byfestival, og det er tungt å stå på asfalt i så mange timer. Men i år skal vi sørge for at det blir enda flere sitteplasser på festivalområdet. Forhåpentlig kommer det mye folk, slik at vi også i år kan vise artistene at vi har verdens beste publikum her i Harstad, sier Santocono.

Med salg fra flere barer, både inne på området og ute i forgården, en egen sortimentbar og flere salgspunkter for spennende mat, skal det godt gjøres å ikke finne noe som stiller tørsten og/eller sulten inne på festivalområdet.

Et viktig år

Selv om festivalen er blitt arrangert ti ganger tidligere, er årets arrangement på mange måter svært viktig og representerer en ny begynnelse.

– Bakgården Harstad AS er et helt nytt non-profitt-selskap som skal stå på egne bein. Og som alle nystartede bedrifter er vi selvfølgelig avhengig av at folk vil kjøpe det vi tilbyr. Dersom det ikke kommer nok publikummere på festivalen, er det ikke sikkert at Bakgården som vi kjenner den vil bestå i årene som kommer. Heldigvis har billettsalget vært veldig godt, så vi er rimelig sikre på at også årets festival blir en folkefest, sier festivalsjefen. 

Bakgården arrangeres 15.-17. august. Klikk her for å melde din interesse på arrangementet deres på Facebook.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.