Dancenter
Gå til

Ferie om vinteren i Sverige og Danmark

Vi er heldige som bor i Norge. Det er her oppe vi kan oppleve skikkelig vinter med snø, noe som gir oss mange muligheter for fantastiske utendørsopplevelser. Men noen ganger kan det være godt å komme seg litt ut, og prøve noe annet. Så hvorfor ikke besøke to av våre naboland i vinter, nemlig Sverige og Danmark!

Vinteren behøver ikke kun å bli tilbrakt utendørs på ski, selv om det selvfølgelig både er sundt og morsomt. Det finnes også mange morsomme, sepnnende og interessante aktiviteter og opplevelser som foregår innendørs.


Her har vi laget en liten liste med noen gode forslag for hva du kan gjøre i Sverige og Danmark om vinteren – med eller uten barn.

Gløgg og sauna i Småland

Gløgg-tur, måneskinnstur eller Asa-tur og avslutning med sauna! Det er altså noe magisk ved å oppleve skog og land fra en varm hesterygg en kald vinterdag. I Småland finnes turridning på både Nordsvenske hester, Haflinger og Islendere – med eller uten kane eller vogn.

Finn den hesteaktiviteten som passer for deg og eventuelt familien din. Prøv for eksempel å kombinere naturridetur på Islendere med et hyggelig besøk, og eventuelt overnatning, på Asa Herregård. Du kan kontakte Løvshult Turistsenter for flere opplysninger. Blant de som tilbyr måneskinnsturer er Stall Sonakull ved den lille byen Sonakull.

Pakk bikinien og badebuksa

Kokpunkten i Västerås er Sveriges første action-badeland. Her får du en unik opplevelse med masser av vannaktiviteter fordelt på hele 8 etasjer! Prøv for eksempel tutsjebanen Double Racer, hvor du kan konkurrere med barnet ditt, partneren eller en helt tredje. Det hele handler selvfølgelig om å komme først ned.

Du kan også flyte med strømmen i Black River, eller oppleve det ultimate adrenalin-kicket på rutsjebanen Boomerang.

Hvis du ikke er så begeistret for actionfyllte vannopplevelser, så kan du selvfølgelig også overlate det til resten av familien, og heller slappe av i spa-avdelingen eller vann-kinoen.

Skiferie i Sälen

Man kan neppe si skiferie og Sverige uten å også si Sälen. Og det er det en god grunn til. Sälen er Nordeuropas største skiområde med over 170 løyper, moderne snowparks og masser av gode langrennsmuligheter. Området byr på mange utrolig hyggelige skihytter med ski in og ski out, og masser av morsomme aktiviteter for barna.

Kjør Gokart Formel 1 i Danmark

Her kan du og familien være med til barneløp i Formel 1! Det hele foregår i Action House på utvalgte onsdager. Når dette arrangementet går av stabelen, så er det selvfølgelig kun barn på banen. Alle deltakerne får et flott diplom, og de tre som kommer på pallen får en medalje.

Her lærer du å kjøre som en profesjonell. Instruktøren lærer deg hvordan man kjører best på gokartbanen, og hva flaggene betyr.

Barna får dessuten grundig informasjon om hvordan gokarten fungerer, og hva man kan og hva man ikke kan gjøre på banen.

Du finner Action House ved Løkken, et særdeles populært område hvor man kan leie sommerhus i Danmark.

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

Nordsøen Oceanarium er en av de aller største attraksjonene i Nordjylland. Her finner du morsomme og lærerike aktiviteter året rundt.

Oceanariumet er Nordeuropas største akvarium, og rommer i alt 6 millioner liter vand og 81 forskjellige arter av dyr som bor i Nordsjøen.

Det finnes også flere forskjellige lekeområder, både utendørs og innendørs. I utendørsområdet finner du to unike og utfordrende lekeplasser, blant anet Danmarks største hval-lekeområde, hvor man kan rutsje, klatre og sveve.

På spisestedene serveres velsmakende og enkle fiskeretter. Menyen varierer etter årstidens fisk og skalldyr, men du kan være helt sikker på at det er helt friskfanget, sundt og naturlig. Dere kan selvfølgelig også medbringe egen matpakke og nyte den i de overdekkede spiseområdene.

Gigantium svømmehall i Aalborg

Her kan du svømme noen lengder, slappe av eller ha en morsom dag med vennene eller familien. Fasilitetene er nye og funksjonelle, og de store vinduene gir deg en fantastisk utsikt over byen.

Her tilbys det alt fra babysvømming til vannaerobic, og ren avslapping i wellnessområdet med sauna, spa og kaltvannsbasseng.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.