Bil iNord
Gå til

Før man kjører på langtur, kan det være lurt å sjekke om vindusviserne bør skiftes, sier delelagersjef Thomas Johansen i Bil i Nord.  

Unngå riper og dårlig sikt - derfor bør du skifte vindusviskere

Når vindusviskerne ikke lenger får med seg alt, og det legger seg striper eller en film på bilruta – da er det på tide å bytte.

Striper og film på bilruta er tegnene på at gummien på vindusviskerne begynner å bli hard.

– God sikt er viktig, og dårlige viskerblader som legger igjen striper på frontruta er både irriterende og til syvende og sist trafikkfarlig å kjøre med, sier delelagersjef Thomas Johansen hos Bil i Nord.

Skift 1-2 ganger i året

Vindusviskere er forbruksvare, og delesjefen mener man bør minimum skifte dem én gang i året.

– Det legger seg støv, skitt og asfaltrester også på vindusviskerne. Hver dag får gummien får tøff behandling av det nordnorske været. Kaldt vær gjør gummien hard, noe som øker sjansen for at den kan sprekke. Hvis gummien blir tilstrekkelig slitt, kan også metalldelene på viskerbladene lage riper i vindusruta, sier Johansen.

Les også: Er hjulene ute av kurs? Dette bør du sjekke før du drar på ferie.

 

Vask vindusviskerne

For å forlenge levetiden til viskerne, bør du rengjøre dem med jevne mellomrom.

– Jeg vil anbefale å rengjøre viskerne 1 gang i uka. Da får du med deg mye støv, skitt og asfaltrester. Dra over med en tørr klut, det ligger mye skit på viskerne som ikke ses, fordi de er svarte.

Les også: Skal du på campingferie? Dette må du huske på.

Beskjeden investering

Vindusviskere kommer i alle prisklasser, men delelagersjefen mener det er noen store fordeler ved å dra til forhandleren og kjøpe originale deler.

– Originale deler er gunstig i pris og man vet at de holder svært god kvalitet. De passer også godt til vindusviskerarmen. Vi har noen som har vært uheldig og kommet inn med ødelagt feste, fordi de har knekt hele armen som vindusviskerne skal festes på. Da må dessverre hele armen byttes, og det blir langt dyrere enn å kjøpe ny vindusvisker, sier delelagersjefen.

Det er flere ting på bilen du bør sjekke før du legger ut på sommerens langtur. Er vindusviskerne dine klar til å vaske bort regnskyll, veistøv og insekter?

Ta kontakt med en av Bil i Nords forhandlere dersom du ønsker å kjøpe nye vindusviskere foran årets sommerferie.


 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.