Annonse fra BilXtra

Butikksjef Rune Eilertsen på BilXtra i Harstad har DAB-spillere i alle varianter. 

Få «ny bil» med DAB-radio

Visste du at man kan få bluetooth, navigasjon og ryggekamera når man bytter til DAB-radio i bilen?

Inne på BilXtras lokaler i Harstad merker man at det bare er noen få måneder til FM-nettet slukkes i Troms. Flere og flere kunder lurer på hvilke løsninger som finnes for å høre på radio i fremtiden. 

- Det finnes flere løsninger, men de to vanligste er enten adapter til den gamle radioen i bilen, eller så kan man bytte spilleren til en integrert løsning, forklarer butikksjef Rune Eilertsen.

Kundene som kommer innom her vil ofte ha DAB-utstyr til bil, båt og caravan. Eilertsen sier mange lurer på om de skal velge adapter eller integrert løsning.

- Det aller beste er å velge en integrert løsning. I tillegg til flere radiokanaler får man mange nye funksjoner som man tidligere ikke hadde. Pluss at man slipper en jungel av kabler, sier han.

Integrert løsning med alle funksjoner som navigasjon, Apple CarPlay og Android Auto. 

Navigasjon, Spotify og bluetooth

Butikkmedarbeider Stian Johansen foreller at mange blir overrasket når de får vite hvor mange, nye muligheter de får ved å bytte spiller, samt at dette ikke koster så mye.

- De integrerte enhetene har funksjoner som bluetooth, navigasjon og handsfree til mobiltelefon. Det ser pent ut og man slipper ledninger på alle kanter. Du vil også merke at lyden blir bedre på grunn av at spillerne har en mer moderne og kraftigere forsterker, sier Johansen.

I tillegg finnes det spillere med støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

- Det betyr at du kan speile telefonen din på skjermen til spilleren. Da kan du f. eks bruke iGo-navigasjonen til Apple, bruke Spotify, få Siri til å ringe opp og sende tekstmeldinger. Kort og godt alle funksjoner du har på telefonen får du samlet på et sted.

Butikksjef Rune Eilertsen på BilXtra i Harstad har DAB-spillere i alle varianter. 

Mye funksjonalitet

De integrerte enhetene ligger på 5-7.000 kroner ferdig montert.

- I tillegg til DAB vil du f. eks. på de fleste bilmerker kunne benytte rattfjernkontrollen, få usb og aux-inngang, bluetooth, handsfree, bedre lyd, dvd/cd med mulighet for å kjøre ut film til skjerm i nakkestøtter, pluss et mer moderne utseende.

- Til sammenlingning vil man med et adapter kun få DAB og bluetooth-overføring, forteller Johansen.

13. desember slukker FM-nettet i Troms, men butikksjef Rune Eilertsen sier det kan være lurt å komme innom dem allerede nå.

- Vi forventer mer pågang i ukene før jul. Vi har gratis parkering og ligger lett tilgjengelig i St. Olavsgate. Her kan man teste funksjonaliteten på spillerne som står på utstilling i butikken, og vi hjelper deg med å finne den beste løsningen for din bil.

Apple CarPlay og Android Auto speiler skjermbildet på telefonen. 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.