Gå til

Slik startet «Spis for 100»

Salgssjef Henning Eliassen i Harstad Tidende fikk ideen på Sørlandet, men tradisjonen har røtter helt tilbake til 1800-tallets Frankrike.

- I Kristiansand hadde de gode erfaringer med å tilby matkupp for en hundrelapp. Spisestedene meldte om nærmest ville tilstander på byen, sier Eliassen.

Harstadværingen var rask med å foreslå ideen for salgsavdelinga i avisen.

- Jeg tenkte at dette kunne være bra for Harstad, og spesielt i tider på året da sesongvariasjonene gjør at det er mindre trøkk på byen.

Denne uka er det andre gang festivalen arrangeres i Harstad. Tradisjonen har også spredt seg til andre steder som Vesterålen, Alta og Tromsø.

Bakerinnen er et av stedene som er med på høstens «Spis for 100» i Harstad. Her møter du Camilla, Frida og Morten. 

- Vi kan vel i all beskjedenhet si at i Nord-Norge startet «Spis for 100» i Harstad. Men tradisjonen skal opprinnelig komme fra 1800-tallets Frankrike, ble jeg fortalt i Kristiansand. Ideen har hele tiden vært å tilby kvalitetsmat til lave priser. Jeg er glad i Harstad og synes at byen fortjener folk i gatene, og folk fortjener gode matopplevelser. Så dette er vår måte å gi noe tilbake på, sier Eliassen.

Annonse- og markedsavdelingen arrangerer festivalen to ganger i året i samarbeid med spisestedene i byen.

- Det er stor interesse for tilbudet, sier arrangementsansvarlig Børge Kristian Eriksen, og viser frem menyen som i skrivende stund er sett av over 5.200 personer på facebooksiden til «Spis for 100».

Big Horne Steak House byr på ytrefilet, salat og poteter. – Menyen er rikholdig hos de 12 spisestedene som er med, sier arrangementsansvarlig Børge Kristian Eriksen. 

- Dette er en unik mulighet til å komme seg ut å nyte god mat sammen med andre. Menyene til de forskjellige spisestedene er rikholdige, og man får alt fra tradisjonskost til mer internasjonale retter, sier Eriksen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.