Annonse fra Ving
Gå til

Vinterguide: Hit bør du reise på ferie

Dette er de beste stedene for en ferie full av solskinn og spennende opplevelser i vinter! Ett av Syden-reisemålene kan du reise direkte til fra både Tromsø og Evenes.

– Det virker som om det stadig blir mer og mer populært å reise vekk når vintermørket og kulda gjør sitt inntog her hjemme, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum fra Ving.

Tallene fra Norges største reisearrangør viser at vi reiser både kort og langt denne vinteren, og særlig Kanariøyene, Thailand, Den dominikanske republikk og cruiseferier frister. 

Tidligere i år ble det attpåtil mulig å fly direkte fra Tromsø og Evenes til Gran Canaria med Ving, og det fortsetter gjennom vinteren.   

– Gran Canaria er som vanlig en klar favoritt blant nordmenn, og det er gøy å se at nyheten Den dominikanske republikk også lokker denne vinteren.

Fossum skjønner godt at folk unner seg en uke eller to i varmen i løpet av vinteren.

– Den norske vinteren har sin sjarm, men lite slår å bytte ut snøslaps med en strandferie og spennende opplevelser, sier hun.

Tips! Her kan du se alle charteravgangene fra Tromsø og Evenes

UNIKT REISEMÅL: Cubas hovedstad Havanna er noe helt for seg selv. Kombiner noen dager i Havanna med strandparadiset Varadero og få mest mulig ut av ferien din i vinter. Foto: Privat 

Tilbringer vinteren i eksotiske omgivelser

Sammenlignet med i fjor ser Ving en økning i antallet personer som velger å bestille vinterferien tidlig. Det er med andre ord ingen grunn til å sitte på gjerdet. Katrine Parker (bildet) jobber i Ving og er blant dem som gjerne legger en ferieuke eller to til vinterhalvåret.

– Jeg elsker å forkorte vinteren med et par ukers ferie i februar eller mars. Solen sørger for litt ekstra energi i vintermørket, og du kan nærmest føle våren rett rundt hjørnet når du kommer hjem igjen, forteller hun.

I tillegg er været som regel perfekt, med mildere temperaturer enn om sommeren. Til nå har spennende steder som Cuba, Aruba og Mexico stått på programmet for Parker og ektemannen.

– Nå er vi godt voksne og ferdige med skolebarn, så vi trenger ikke å ta hensyn til skoleferier eller velge barnevennlige hotell lenger. Vi reiser gjerne langt og prioriterer å bo bra, gjerne på 5-stjerners hotell som er kun for voksne, tipser hun.

Besøket i den kubanske hovedstaden er blant favorittopplevelsene til nå.

– Cuba var veldig spesielt, og jeg er glad vi fikk oppleve den særegenheten som lenge har hersket der. Havanna var utrolig livlig, opplevelser ventet rundt hvert gatehjørne, det var vakre mennesker overalt og maten var nydelig. Vi opplevde utrolig mye bare ved å gå rundt i gatene, og det var som å leve i en gammel film. For en by!

Forrige vinter sto den eksotiske drømmeøya Mauritius for tur, og i år vurderer de en tur til Bahamas, forteller Katrine.

–  Øyene i Karibia er en klar favoritt både hos meg og mannen min, men etter at vi besøkte Mauritius for første gang i 2009 var vi begge fast bestemt på at vi måtte tilbake dit også. Du har helt sikkert sett bildene av kritthvite strender og snorkling i krystallklart vann, men det er faktisk enda finere i virkeligheten.

ANBEFALER VINTERREISER: Katrine Parker foretrekker å bytte ut den norske vinteren med vaiende palmer og strålende sol – gjerne i Karibia. Foto: Privat 

Mauritius er for øvrig også en drømmedestinasjon for alle golfentusiaster. Parker og mannen bodde på hotellet Belle Mare Plage der spill på de to golfbanene er inkludert.

– Han er nok over gjennomsnittet glad i å spille golf, så for oss var dette perfekt. Selv spiller jeg litt, men jeg foretrekker nok å tilbringe dagene på solsengene med behagelige madrasser og de hyggelige servitørene som vimser smilende rundt og serverer det du måtte ønske, minnes Katrine.

POPULÆR ØY: «Alle» skal til Kanariøyene i vinter. Las Canteras-stranden på Gran Canaria er populær både blant turister og lokalbefolkningen. Foto: Ving 

Kort vei til nordmenns vinterfavoritt

Eksotiske reisemål blir mer og mer populært, men aller flest skal til den populære ferieøya Gran Canaria i vinter. Kanskje ikke så rart, når du kan velge mellom alt fra spennende storbyliv i Las Palmas til fornøyelsesmetropolen Playa del Inglés og rolige perler som Puerto de Mogán på den solsikre sydkysten.

– Noe av det beste med Gran Canaria er at du ikke trenger å tenke på været. Det er alltid fint! Jeg elsker også at kanarierne er så «cariñosos». De er varme, åpne og lette å prate med, sier Sarah Sundstrøm, som jobber som destinasjonssjef for Ving på den mest klassiske av alle Kanariøyene.

ET MUST: De berømte sanddynene i Maspalomas på Gran Canaria er et vakkert syn, og et must for alle førstegangsbesøkende. Foto: Ving 

Ifølge Sarah er sanddynene i Maspalomas og en dagstur med bil i fjellene et must.

– Det er utrolig hvordan naturen endrer seg underveis, og du kan stoppe i hvilken som helst koselig by på veien. En av mine favoritter er Puerto de las Nieves.

Fataga-dalen ca. 18 mil nord for Maspalomas er også verdt et besøk, spesielt på en skyfri dag når du kan se kontrastene mellom den frønne dalen, de nakne, mektige fjellene og den knallblå himmelen. Men det er imidlertid de fine strendene som frister nordmenn aller mest.

UTENFOR ALLFARVEI: Den vakre Fataga-dalen nord for Maspalomas er også verdt et besøk, synes Vings destinasjonssjef på Gran Canaria. Foto: Ving 

– Jeg er faktisk egentlig ikke noe strandmenneske, men jeg liker stranden Las Canteras i Las Palmas. Det er et perfekt sted å slappe av, og dessuten blir du underholdt av alle de lokale som kommer og går med bord, stoler og mat til hele slekten gjennom hele dagen, tipser Sarah.

  • Lyst til å se mer av Gran Canaria? Dette er øyas mest sjarmerende småbyer. 

    KAST LOSS: Vil du se mest mulig i vinter? På cruise i Karibia får du både i pose og sekk: sol, late dager og spennende opplevelser i land. Foto: Privat 

Karibisk cruise og drømmestrender

Også Vings reiserådgiver Kristina Erlandson Hauge anbefaler vinterreiser og setter kurs mot varmere strøk i vinterhalvåret. I fjor var hun og en venninne på cruise i Karibia, og ferien om bord på Celebrity Reflection falt så godt i smak at de gjentar suksessen i år.

– Turen var helt fantastisk, og vi fikk med oss fire forskjellige reisemål på ni dager til en ganske hyggelig pris. Denne vinteren skal vi innom flere nye steder, som Guadeloupe, Saint Lucia og Barbados, forteller Kristina.  

Ifølge Vings markedsdirektør er det stadig flere som reiser på cruiseferie.

– Ving har doblet salget årlig siden vi startet med cruiseferier i 2014, og også i vinter ser vi at antallet cruisereisende øker. Det virker som om flere og flere har kastet de gamle cruisefordommene over bord og oppdager at cruise er en kjempefin måte å få både opplevelser og avslapping på en og samme ferie, forklarer Fossum.

VELKOMMEN TIL MIAMI: Miami, Grand Cayman, Bermuda, Antigua, Key West – det er bare noen av stedene du kan velge mellom på cruise i Karibia i vinter. Foto: Privat 

Kristina synes det aller beste med vinterreisene er at du har noe å glede deg til gjennom sommeren, og at vinteren blir mye kortere.

– Vinteren er den desidert beste tiden å reise på, og jeg vil anbefale alle å i alle fall prøve hvis de ikke allerede har gjort det. Jeg reiser egentlig alltid i perioder når ikke så mange andre reiser, for da er det litt mindre folksomt, og ikke minst kan du få reisene mye billigere enn i høysesong, tipser hun.

Aruba er et av Kristinas favorittreisemål, og hun vurderer en ny tur dit i slutten av vintersesongen. 

– Jeg har reist mye og har vært både i Brasil og Mexico over lengre perioder, men Aruba troner uansett øverst på listen over stedene jeg har likt aller best. Øya har fantastiske strender og god mat, og du får alt du forventer deg av en karibisk paradisøy der, avslutter hun.

GLEM ULLSOKKENE: Thailand er også en klar vinterfavoritt hos oss nordmenn. Med Ving flyr du direkte til Phuket og lekre strender, som denne på Phi Phi. Foto: Privat 

Thailandsk solskinn og gjestfrihet

Thailand har etablert seg godt som en vinterfavoritt hos mange nordmenn. Kanskje ikke så rart, med temperaturer på rundt 30 grader og minimalt med regn fra desember til mars. I vinter går det også direktefly fra Oslo til Phuket, noe Ving er alene om å tilby.

– Thailand er herlig. Jeg har vært flere steder, men favoritten min er nok den lille øya Koh Mook som jeg besøkte med samboeren min, sier Lén Kongerud i Ving.

Koh Mook har få hotell, ingen biler, bare motorsykler – og på østsiden kan du bo i bungalow rett på det som sies å være øyas fineste strand. Puddermyk og hvit som vaniljesukker.

REIS RUNDT: Lén og samboeren reiste rundt med ferge for å få med seg mest mulig i løpet av ferien. Her er de på vei tilbake til Phuket etter en uke på vakre Koh Lanta. Foto: Privat 

– Vi hadde sol hver eneste dag og storkoste oss. Restauranten som ligger helt ute på denne øyspissen i øst flytter bordene ut på kveldstid, så her spises middagen under stjernene og barføtt i sanden, sier Kongerud. Hun er ikke i tvil om at vinterreiser er å foretrekke.

– Når vinteren er på sitt aller kjipeste, det siste, seige strekket i februar og mars, da er det så fint med en dose energifremkallende solpåfyll. Jeg har reist til varmere strøk i denne perioden flere år på rad, og det kan absolutt anbefales, fortsetter Kongerud.

LILLE KOH MOOK: På Koh Mook tilbringer du det meste av ferien akkurat slik du forestiller deg en thailandsferie - på en lekker strand med tærne i den myke sanden. Foto: Privat 

Hun anbefaler å kombinere flere reisemål for å få med seg litt mer når du først er på tur. Selv blandet hun rolige Koh Mook med den større og mer livlige Koh Lanta.

– Hadde vi reist med små barn ville jeg kanskje heller vurdert Phuket med sine barnevennlige strender og lekre familiehotell. Thailand har jo så mange fine reisemål at du kan velge og vrake – og stort sett bli fornøyd uansett.

Psst! Kvier du deg for å mellomlande i Oslo? Ving samarbeider med et flertall store ruteflyselskap og kan derfor tilby reiser til mange eksotiske reisemål – uten stopp på Oslo Lufthavn underveis.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.