Annonse fra Delticom
Gå til

Stålfelger eller lettmetallfelger?

Dette bør du velge.

Hvis du skal kjøpe felger til dekkene dine er det mange ting å tenke på og ta hensyn til. Generelt sett deles felger inn i to hovedgrupper, stålfelger og lettmetallfelger. Funksjonen til disse er naturlig nok den samme, men de er laget i to forskjellige materialer, nemlig stål og aluminium. Mens stålfelgene er tyngre og mer holdbare, er aluminiumsfelger lette og mer estetiske.

Hva man bør velge kommer dermed i stor grad an på hvilke egenskaper man ønsker og hvor mye penger man ønsker å bruke. Samtidig må man til en viss grad velge hva som er viktigst – det visuelle eller det praktiske. Mens aluminiumsfelger normalt er mer kosmetisk tiltalende, er nemlig stålfelger langt enklere å vedlikeholde. Uansett hva du velger kan du enkelt bestille alt du trenger på nettet. Du finner et stort utvalg av felger og tilbehør hos nettbutikker som Felger-shop.no og 12bildeler.no.

Forskjellen mellom stålfelger og lettmetallfelger

Den mest åpenbare forskjellen mellom stålfelger og lettmetallfelger er naturlig nok materialet de er laget i. Mens stålfelger før var det eneste alternativet, har man i nyere tid begynt å produsere felger i lettere materialer, som aluminium. På grunn av at stål er langt tyngre enn aluminium, er stålfelgene mye tyngre.

Samtidig er de mer holdbare og kan bankes ut ved skade, mens skader på en aluminiumsfelg er nærmest umulig å bli kvitt. De aller fleste aluminiumsfelgene er dessuten lakkerte eller har en annen type overflatebehandling. Det skal lite til for å få riper eller andre sår i dette laget, og det er en relativt stor jobb å få fjernet slike skjønnhetsfeil. 

Hvilke felger bør du velge?

Hva slags felg man bør velge avhenger i stor grad av hvilke behov man har, og hvor stor lommebok man har. Stålfelger er generelt sett tunge og ruster lett, noe som gjør at de er mindre egnet om vinteren. Aluminiumfelgens lavere vekt gir langt bedre arbeidsforhold til støtdemperen og veigrepet forbedre, noe som er spesielt viktig om vinteren.

Uavhengig av om du går for stål- eller aluminiumsfelger om vinteren er det viktig å velge en type med få eiker. Disse felgene er enklere å rengjøre, noe som er svært viktig etter å ha kjørt på saltede vinterveier.

En annen fordel med få eiker er at snøen har vanskeligere for å pakke seg, og det er dermed lettere å unngå ubalanse. Aluminiumsfelger er best egnet for mildere temperaturer. Den lavere vekten gir økt akselerasjon, og generelt økt ytelse. En lavere vekt gir dessuten økt drivstoffeffektivitet, noe som kommer både lommeboken og miljøet til gode.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.