Annonse fra Harstad Tidende
Gå til

Opplev festivalen fra innsiden

Det arrangeres over 4000 festivaler i Norge hvert år som finansieres av egeninntekter og offentlig støtte. Men det er de mange ildsjelene som virkelig gjør dette mulig og sist men ikke minst, de mange tusen frivillige som hver bidrar med sin kompetanse uten å få betalt for det. I følge nasjonal statistikk for musikkfestivaler la frivillige ned en arbeidsinnsats på rundt 420 000 timer totalt, noe som tilsvarer 240 årsverk. Så hva er det som får så mange til å jobbe som frivillig?
 

Det er mange ulike motiver for å delta som frivillig. Ofte er det en stor nok gulrot at man får festivalpass og kan få med seg konserter og arrangement når man har fri. For noen kan det også være et skritt i retningen av en karriere innen musikk, events eller prosjektledelse generelt. Det er positivt å vise til erfaring med frivillig arbeid uansett hvilken karriere man satser på.

Møt nye folk

Å jobbe med å arrangere konserter kan gi en stor fellesskapsfølelse. Når man samarbeider med andre mot et felles mål er det naturlig at man blir godt kjent, og kanskje varer vennskapet også etter at festivalen er over. Tenk på alle de vennene du ikke har møtt ennå?

Det er ofte møter eller kick-off fester i forkant, opplæring underveis og en fest i etterkant for alle som jobbet på festivalen. Det er i det hele tatt en kjempeflott arena for å gjøre noe sammen med andre og møte nye folk!

Lønn for strevet

Selv om man ikke får betalt som frivillig kan det likevel vanke noen goder. Det er vanlig at man får en t-skjorte eller hettegenser som man skal ha på seg under festivalen. Det er gjerne også et eget frivillig-område med mat og drikke til pausene. Dersom du ikke skal jobbe alle dagene vil det være mulighet for å delta gratis på festivalen.

Man vil også lære mye om hvordan en festival blir til og kanskje får man opplæring i noe man ikke kunne fra før. Den store mestringsfølelsen man sitter igjen med etter noen slitsomme men morsomme dager er vel verdt det. Festival-arrangørene er helt avhengige av de mange frivillige og vil gjøre sitt ytterste for at du sitter igjen med en god opplevelse og får skryt for innsatsen.

Vil du være en frivillig-helt?

Tenker du allerede nå at dette er noe du har lyst å prøve er det bare å ta kontakt med den festivalen du vil jobbe for. Det finnes helt sikkert informasjon på nettsiden eller Facebook-siden deres om hvordan du skal gå fram. Ta deg fri slik at du er disponibel under hele festivalen, da er du mest til nytte og får også størst utbytte selv.

Tenk gjerne gjennom hva du har lyst til å bidra med. Har du erfaring med mat, lyd eller lys? Det kan være nyttig for de som administrerer festivalen å vite hva du kan, så de på best mulig måte kan fordele arbeidsoppgavene. Så er det veldig viktig at du møter presis og med strålende humør, enten sola steker eller det regner sidelengs. Du er der for å gi festivaldeltakeren en uforglemmelig opplevelse, og til gjengjeld får du evig takknemlighet og litt til.

Lykke til med festivalsommeren, enten du skal delta eller gjøre en heltemodig innsats som frivillig!


Få oversikten over alle festivalene her

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Harstad Tidendes redaksjon, men av Harstad Tidendes markedsavdeling.

Harstad Tidende er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på ht.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.