Satser millioner på familien

– Jeg kunne ha cashet ut og blitt pensjonist. Men hvorfor skulle jeg det? Det er jo mye artigere å skape noe, sier fiskeskipper John-Hugo Olsen. Han har flyttet rederiet fra Vesterålen til Harstad og investert millioner i båten Aunegut.

–Jeg skulle egentlig kaptein på båt. Men da jeg var ferdig som matros, var det lett og fint å starte som fisker. Jeg visste jo hva det innebar, og likte det fra før. Jeg synes det er veldig artig. Ingen dager er like. Det kan være hardt, men når man er ferdig med økta, kan man glemme alt annet, sier Lars Anton Olsen. Foto: Øivind Arvola 

6847

I 2008 etablerte fiskerbrødrene John-Hugo og Fred Agnar Olsen virksomheten sin i Andøy, der de gikk inn i kompaniskap med andre i firmaet «Nordmelaværing AS».

Nå er de bokstavelig talt tilbake til røttene - og er blitt et rent familieforetagende. Selskapet har skiftet navn til «Fred-Hugo AS», og flyttet til Aune i Harstad, der virksomheten opprinnelig startet for mange tiår siden.