Berg til DN: – Vil ha en lav profil

Inge Berg forteller til Dagens Næringsliv at årsaken til hemmeligholdet rundt pengegavene til Fremskrittspartiet var fordi han ville holde en lav profil.

Inge Berg fra august i fjor da Nordlaks fikk Havfarm-konsesjon. Arkivfoto  Foto: Arkiv

forsiden

Fem av selskapene til Nordlaks-eier Inge Harald Berg, ga i fjor 9.990 kroner hver til Nordland Frp. Premisset for gaven var at den skulle holdes hemmelig.Summen er ti kroner under beløpsgrensen for bidrag som et norsk parti må melde inn til Partilovnemnda innen fire uker når det er valgår, som i fjor, skriver Dagens Næringsliv.


Ga hemmelig pengegave til Frp

Fem av selskapene til Nordlaks-eier Inge Harald Berg, ga i fjor 9.990 kroner hver til Nordland Frp. Premisset for gaven var at den skulle holdes hemmelig.Inge Berg reagerer på stormen rundt pengegaven til Frp:

– Jeg ga akkurat samme sum, på samme måte, til Høyre. Så dette er ikke unikt for Frp

Inge Berg synes omtalen og stormen rundt pengegaven til Fremskrittspartiet har gått over alle støvelskaft. Han sier også at samme sum ble gitt til Høyre. Inge Berg

 

Partilovnemnda har nå gitt en advarsel til Nordland Fremskrittsparti for brudd på partilovens frist for innberetning av bidrag i valgår. I vedtaket kommer det fram at pengegaven skulle holdes hemmelig.