Tchamba reddet plassen for Strømsgodset

Duplexe Tchamba ble Strømsgodset-helt da han scoret 2–1-målet borte mot Kristiansund i siste serierunde av Eliteserien søndag. «Godset» unngikk dermed nedrykk.

Strømsgodset-spillerne feiret 1-0-scoringen til Mikkel Maigaard.   Foto: Ned Alley / NTB scanpix

fotball

Haugesund – Strømsgodset 1–2

Kristiansund hadde ikke annet enn plassering å spille om, mens Strømsgodset lå på 12.-plass med 29 poeng, i likhet med flere andre lag. En seier ville sikre plass i Eliteserien neste år.

Mikkel Maigaard åpnet scoringsballet med et nydelig mål for Strømsgodset, men Sondre Sørli utlignet like før pause. Tchamba ble Strømsgodsets store helt da han løp inn 2-1-scoringen ti minutter ut i annen omgang. Målet sikret fornyet eliteseriespill neste sesong.

– Vi har ligget sist nesten hele året, men snudde det mot slutten. Det er helt utrolig. Eksperter har ikke peiling, og det er deilig å motbevise dem, sa Strømsgodsets Lars-Jørgen Salvesen til Eurosport.

Praktscoring

Etter en jevn åpning satt den for Strømsgodset i det 18. minutt. Maigaard snurret en runde utenfor Kristiansunds 16-meter, før han spilte gjennom til Kristoffer Tokstad. Han hælsparket tilbake på første touch, og fra femten meter plasserte Maigaard ballen i det lengste hjørnet.

Snaue kvarteret senere kunne Moses Mawa ha doblet ledelsen da han sto alene på seks meter, men headingen gikk over mål.

Like før pause kom Kristiansund på en overgang, og Torgil Gjertsen fikk ballen inne i feltet. Avslutningen ble reddet like foran streken, men på returen var Sondre Sørli frampå og utlignet for KBK.

– Kommer til å feire

Etter hvilen kjørte Strømsgodset på og skapte flere store sjanser. Ti minutter ut i omgangen stusset Jakob Glesnes ballen til Duplexe Tchamba, som løp bortelaget i føringen.

Kristiansund trykket på mot slutten av kampen, men scoringene uteble, og Strømsgodset berget med det plassen. Kristiansund endte på 6.-plass.

– Det er en stor lettelse nå, å kunne ta ferie etter å ha holdt plassen. Det kommer til å bli en liten feiring her i kveld, sa kaptein Jakob Glesnes.