RBK-kapteinen før skjebnekampen : – Jeg gir meg den dagen jeg ikke gleder meg til å spille en slik kamp

Årets fiaskosesong for Rosenborg startet med tap for Glimt i Bodø. Nå er RBK helt nødt til å ta tre poeng på Lerkendal for å holde liv i Europa-drømmen.

Mike Jensen etter tapet for Glimt i serieåpningen i mars. Nå ønsker han revansje mot årets store overraskelseslag i Eliteserien.   Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

fotball

Se på bildet øverst i denne saken. Det er 31. mars, og en irritert, forbanna og skuffet Mike Jensen står foran pressen etter kampen som innledet 2019-sesongen. RBK har nettopp blitt satt solid på plass, og tapt 0–2 mot Glimt. Nå, drøyt sju måneder og 27 seriekamper senere, sier Jensen at han ikke skjønte hvilken blytung vårsesong sesongåpningen bar bud om.

– Vi hadde hatt en preseason hvor ting gikk litt opp og ned. Ting hadde ikke helt satt seg, men vi gikk likevel ut på banen i Bodø som regjerende cup- og seriemestere. Vi spilte ingen god kamp, og tok det som enda et tegn på at ting ikke helt hadde satt seg. Men jeg hadde en fornemmelse av at det var spørsmål om tid før spille ville sitte bedre. Man blir først mer bekymret når man oppdager tendenser som er dårlige. Og det kan du ikke lese ut av en kamp. Det var først etter noen flere kamper, sier han.