Det lå til rette for et lite cupeventyr. I potten lå hjemmekamp mot eliteserielaget og regjerende norgesmester Bodø, men Harstad tapte overraskende 27-29 for Bravo i cupens 2. runde.

- Vi gjorde en dårlig kamp, fastslår trener Christian Møller-Olsen.

Harstad kom ikke skikkelig i gang med kampen, og treneren tok time out på Bravo-ledelse 6-3. Det hjalp ikke. Vertene økte til 10-4 og var fem mål foran fram til pause. Da var stillingen 18-13.

- Vi brukte lang tid i første omgang på å komme i gang. Vi spilte oss til sjanser, men fikk ikke ballen i mål. Det klarte vi å justere i andre omgang. Vi gikk tøft ut, var mer offensive i forsvar, scoret og kom i flyt, sier Møller-Olsen.

Harstad klarte nesten å innhente Bravo, men 21-20 og senere 23-22 i Bravos favør var det nærmeste bortelaget kom.

- Jeg vet ikke hva som skjedde på slutten. De trakk ned tempo, ganske naturlig, og vi klarte ikke å holde det oppe. Vi spilte oss heller ikke til de rette målsjansene, sier Møller-Olsen.

Bravo økte igjen til firemålsledelse før kampen ebbet ut med 29-27. Dermed blir det ingen gjentakelse av fjorårets håndballfest med storlaget Bodø på besøk i 3. runde.

- Kjempesurt. Det hadde vært artig å gi publikum en slik gave, men det orker jeg ikke tenke på. Da sluttsignalet lød, var toget godt. Synd, men det mp vi bare leve med. Bodø ville vært en bonus. Den gikk vi glipp av, sier Møller-Olsen.

- Det er sikkert 100 grunner til at vi ikke vant, og det er selvsagt ei utfordring at dette er første kamp i oppkjøring, tilføyer Harstad-treneren.

Mens Bravo skal kaste ball i en kretssrie på 3.-divisjonsnivå i vinter, står Harstad for første gang overfor spill på allnorsk nivå. 4. september er det serieåpning mot Kragerø på hjemmebane. Neste helg reiser laget til Boden på turnering og skal innledningsvis spille mot Kiruna, Boden og Gimonäs.

- Er det grunn til bekymring når dere taper for et 3.-divisjonslag?

- Nei, bekymring er et ord som skal brukes om langt andre ting, som krig og elendighet. Men vi har utfordringer har vi. Vi har mistet spillere, og skulle vært besatt med flere seniorer, sier Møller-Olsen.

Han mener målvakt Kurt Gulbrandsen var sitt lags beste - det sier kanskje litt. Veteranen mellom stengene reddet blant annet fire straffer.

Harstads mål ble for øvrig scoret av Thomas Hansen 8, Lennart Edvardsen 5, Øyvind Yttregaard 4, Rejhan Nyheim 3, Mads Estensen 3, Patrick Salimi 2, Helge Haavaag 1 og Eivind Sletten 1.

UTFORDRINGER: Christian Møller-Olsen erkjenner at Harstad har en stor jobb foran seg før møtet med allnorske motstandere. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø