Kvæfjerdingen Bygdnes gikk direkte til finale i helgens norgescupstevne i Trondheim. Der sto hun overfor Marte Mostling fra Stjørdal - en utøver hun aldri før har stått overfor.

Oppgaven løste hun like bra som da hun vant sesongens første norgescupstevne i Horten i november. Den gang med finaleseier over Hedda Sæternes fra Stjørdal.

– Det ble en veldig klar seier. Jeg fikk god kontroll på første runde. Med litt småjusteringer i andre og tredje runde, bokset jeg enda bedre, sier Bygdnes.

Hun er tilfreds med finalen.

– For min del var det en veldig god kamp. Jeg er i form, hadde god trenerveiledning og klarte å løse oppgavene jeg hadde fått.

Bygdnes tar ikke av etter seier nummer to på like mange stevner.

– Jeg fikk som alltid en pekepinn på hva jegmå trene mer på, sier hun.

Gullet i lomma

I teorien sikret hun seg sammenlagtseieren i norgescupen i klasse lettkontakt -65 kilo. Ett stevne gjenstår. Det finner sted i Bergen siste helga i februar. Ingen av de 12 konkurrentene med norgescuppoeng hittil i vinter kan ta henne igjen.

– Jeg trenger bare sette foten på matta i Bergen, og sammenlagtseieren vil være sikret. Der stiller jeg, sier Bygdnes.

Hun har lyst på seieren i sin fjerde sesong på nasjonalt nivå.

– Sist sesong satset jeg på fullkontakt, og var bare med på to stevner med lettkontakt. Da ble det andreplass totalt.

Mulig ring-comeback

Hun har ikke gått ut av ringen og lagt fullkontakt-kamper bak seg for godt.

– I Bergen vurderer jeg å prøve meg i fullkontakt igjen. jeg må se litt hvordan det går på trening framover, sier Bygdnes.

I vinter representerer hun Oslo-klubben Fighter etter å ha byttet studiested fra Tromsø til Oslo. Hun flyttet for å få et miljøskifte - ei vurdering tatt grunnet muligheten for å kombinere studier med idrett på et høyt nivå.

– Utviklingen har vært god. Det er jo alltid en overgang å skulle trene med nye folk og nye trenere, men nå får jeg jo trent med de beste. Jegt er veldig godt fornøyd med klubb og trenere, sier Bygdnes.

MILJØSKIFTE: Foran årets sesong, flytet Marianne Bygdnes til Oslo grunnet studier og muligheten til å trene med landets beste utøvere. Foto: Kjell Magne Angelsen