Norges Håndballforbund offentliggjorde torsdag at Harstads seniorlag for menn skal spille mot Alta, Bodø 2, Falk Horten 2, Herulf Moss, Kragerø, Sandefjord 2, Ski, Tjølling, Urædd og Vestli etter omleggingen av seriesystemet.

Harstad kvalifiserte seg med andreplassen i nordnorsk 2.-divisjon. Kun de tre beste lagene unngikk nedrykk til 3.-divisjon på kretsnivå i overgangsåret til et nytt seriesystem.

– Umiddelbart er jeg veldig glad for at vi ikke havnet i gruppe med de fleste Oslo-klubbene, sier trener Christian Møller Olsen.

– Hvorfor?

– Der er de beste lagene. De har enormt med gode spillere å ta av.

– Sportslig sett gir dette oppsettet oss en større mulighet for å beholde plassen, som er vårt mål for sesongen. Klarer vi det, har vi gjort en veldig god jobb, sier treneren.

Harstad har mistet scoringsmaskinen Martin Nilsen, samt Mads Brenna.

– Vi har ikke klart å erstatte disse per i dag. Vi har noen spillere på hånden, men ingenting er sikkert, sier Møller-Olsen.

– Dette blir spennende. Jeg har ventet på oppsettet i flere måneder, og gleder meg til å dele nyheten med klubben.

Harstad har aldri tidligere hatt et lag på allnorsk nivå, mens naboklubbene Landsås og Lia-Brage begge har hatt kvinnelag i 1.-divisjon - hakket over nåværende 2.-divisjon.

Torsdag kveld er det ekstraordinært årsmøte i Harstad Håndballklubb. Økonomi står på agendaen. Oppsettet vil gjøre det vanskelig for 2.-divisjonslaget å reise tur retur på en og samme dag, og klubben må ta høyde for betydelige reisekostnader.

RØRT: Christian Møller-Olsen var rørt over lagets innsats sist sesong.