Johnsen har i utgangspunktet kontrakt som trener for a-laget i 2.-divisjon ut 2016. Den avsluttes med umiddelbar virkning.

Dette opplyser styreleder Frode Henriksen i HIL.

– I fellesskap er Stian og HIL enige om at det ikke er mulig å finne ei tilfredsstillende løsning for 2016, sier Henriksen.

Johnsen har ikke vært tilgjengelig for kommentarer mandag kveld.

– Vanskelig pending

Treneren har i 2015 pendlet mellom arbeids- og bosted Narvik og Harstad. I første halvdel av sesongen var Johnsen til stede mesteparten av tiden. Da timeplanen til læreren ble endret ved skolestart, var det først mulig for Johnsen å komme til Harstad for å lede fredagsøktene, samt kamper. Ei slik løsning ønsket ingen av partene.

– Dette har ikke noe å gjøre med økonomi, men at det er for langt å pendle til og fra Narvik oftere enn det han gjorde i høst. Pendling gjør det vanskelig for Stian. Det aksepterer vi, og jeg forstår situasjonen hans godt. Selv pendler jeg mellom bosted i Harstad og jobb i Bergen, sier Henriksen.

Johnsen har søkt noen jobber i Harstad, men gambler ikke med å flytte enn så lenge det ikke ordnet seg utenfor fotballbanen.

Johnsen har tidligere uttalt at til sist er det klubbens beste som må gå foran hans ønske om å fortsette.

Tre intervjuer

HIL har i de siste ukene vært forberedt på at kontrakten kanskje måtte avsluttes. Henriksen sier at klubben - i samråd med Johnsen - har sondert trenermarkedet parallelt med samtalene om å beholde Johnsen i kontraktsperioden.

– Vi ønsket å ha Stian somhovedtrener, men har sjekket kandidater i tilfelle vi ikke kunne bli enige med Stian. Tre navn er på blokka, den ene utenbys fra. Disse jobber vi videre med, og skal ha intervuet i nærmeste framtid, altså i denne uka, sier Henriksen.

Han opplyser at disse trenerne tidlig uttrykte at de ikke ville være reelle kandidater før Johnsens situasjon var avklart. HIL vil ikke røpe hvem disse personene er.

– Kan det bli vanskelig å få tak i en trener, som vet at vedkommende ikke er et førstevalg?

– Slik er fotball. Vi hadde en avtale å forholde oss til. Den er ikke der lenger, og da snakker vi med nye folk. Nå har vi hatt en del frister, som vi ikke har klart å følge, men forhåpentig er hovedtreneren på plass i begynnelsen av neste uke, sier Henriksen.

– Hva skjer med Johnsens assistenter inneværende år?

– Vi ønsker selvsagt kontinuitet slik at det ikke blir altfor mye nytt, men det henger sammen med hvilken hovedtrener det blir, og hva denne personen selv ønsker. HIL er fornøyd med jobben som er gjort i år, sier Henriksen.