24-åringen trener og konkurrerer til daglig i Tromsø. I finalen klasse damer -65 kilo møtte hun Oslo-utøveren Camilla Nesvik Nysted, opprinnelig fra Øverbygd i Troms. Kampen endte med klar seier til kvæfjordjenta. Dette er utøvere som kjenner hverandre godt, etter mange år i kampsportsirkuset. Alle tre dommerne ga henne seieren. Bygdnes tok i tillegg sølv i lettkontakt pointfight lørdag.

Trenger kamper

- Satsingen går nå primært mot fullkontaktvarianten av idretten. Jeg deltok i lettkontakt for å holde kroppen og det mentale i gang, mens jeg ventet på den viktigste kampen søndag. I lettkontakt gikk det jo også veldig bra, helt til finalen. Der møtte jeg Kjersti Larsen, en veldig rutinert ringrev som sjelden lot meg slippe til, ler Bygdnes.

- Fullkontaktkampene blir veldig spesielle. Man vil for enhver pris unngå en knockout, for da er spillet over. Så det blir taktikkeri fra første sekund. Dessverre er det få utøvere i de forskjellige klassene som går slike kamper. Man må derfor ta med seg de man får.

- Å delta i norgescupen er utrolig viktig for utviklingen min som kickbokser. Det er tross alt fullkontakt jeg øver på i treningssammenheng. Skal jeg bli bedre må jeg få gå kamper mot andre utøvere som satser i samme disiplin, påpeker hun.

Instruktør

- Jeg trener veldig mye boksing. Teknikk. Eksplosivitet. Sparkene legger jeg inn i rytmen alt etter som det passer inn i kampsituasjonen, forklarer Bygdnes. Men det dreier seg ikke bare om egen utvikling.

- Akkurat nå gleder jeg meg bare til Nord-Norge Open som går i Tjeldsund i slutten av måneden. Jeg er instruktør for ungdomspartiet ved Tromsø kampsportsenter. Blir spennende å se om alt det gode treningsarbeidet vi har lagt ned bærer frukter, slutter Bygdnes.