President i Norges Ishockeyforbund, Tage Pettersen. uttaler følgende i en pressemelding: Dette er en stor dag for ishockeyen i Nord-Norge og for norsk ishockey. Vi jobber for å breie idretten vår både geografisk og gjennom å gi flere mulighet til relevant og spennende aktivitet. Tre mot tre serier vil bidra til å realisere dette målet for mange.

– Jeg vil takke klubbene våre i Nord-Norge for engasjementet og ønsker lykke til med åpningen i september og aktiviteten gjennom hele sesongen.

Seriestart er søndag 11.09. Neste runde er i Tromsø ishall lørdag 22.10. Fra kl. 12–16 spilles det kamper i Nordkraft arena i Narvik. Her møtes jenter og gutter fra klubbene Tromsø IHK, Harstad Mariners, Aurora IHK og Narvik IHK. Arrangementene skal, i barneidrettens ånd, fremme idrettsglede og det skal være lav terskel for å kunne delta. Tilrettelegging og fleksibilitet for å oppnå størst mulig mestringsopplevelse hos spillerne skal prioriteres. Vi vil her fremheve Harstad Mariners, som den «uteklubben» som i størst grad deltar på regionens aktiviteter. Vi håper flere etter hvert følger deres eksempel.

Serierundene avvikles i turneringsform og hvert lag spiller flere kamper samme dag I pressemeldingen skriver NIHF Region Nord at de er overbevist om at dette tilbudet er et godt bidrag til økt rekruttering og blest om ishockey i nord.

– 7 lag er påmeldt til åpningen i Narvik. Vi venter med endelig påmelding til siste del av oktober. Dette for at klubbene skal få bedre oversikt over de aller yngste som er på vei inn i ishockeyen. Vi håper også at flere «uteklubber» enn Harstad skal hive seg med.