Det sier Andrea Erntstsen og Frøya Søreng, og minnes rundturen på jakt etter poster i Folkeparken med en god knivsodd av oppgitthet. For da kan venninnene fra byskolen berette at alt absolutt ikke gikk som planlagt under Skolesprinten i Folkeparken.

– Derfor satser vi jo på at Fjorårets bomtur ikke kommer til å gjentas. Vi satser hardt på å lære av fjorårets feil, sier duoen.

– Fint å lære navigasjon

Fjorårets lange omvei har likevel ikke satt sine spor på byskole-duoens oppfatning av Skolesprinten. For i sitt tredje år som deltakere i årets Skolesprint, var det to spente elever som gledet seg til å sette i gang med årets utgave av sprintløypa i Folkeparken.

– Vi har jo lært mye om de ulike ferdighetene som man trenger når man skal orientere. Det er jo veldig fint å kunne bruke ferdighetene som kreves for å navigere i skog og mark. Og det er jo også greit å få seg en tur ut i naturen i stedet for å sitte inne på klasserommet når det nærmer seg sommer, sier 7.-klassingene.

Da vi tok igjen de to jentene ute i skogen, hadde de innledet langt bedre enn hva som var tilfellet i fjor. Da hadde de nemlig truffet blink på dagens første post.

– Herlig å treffe posten. Nå er det bare å gunne på videre, sier venninnene, før de spurter videre på sin runde.

Ildsjel i sitt 15. år

I lokal sammenheng er det ingen navn som det lukter mer kart og kompass av enn Vidkunn Eidnes. Han har vært den store ildsjelen bak dette prosjektet. I år sto han på gjennom tre formiddager for å lære mellomklassetrinnets 800 elever fra ni av Harstads skoler orienteringskunnskaper.

– Det er min glede å kunne være ute sammen med elevene for å lære dem hvordan man orienterer med kart og kompass.

– Det er pensjonistene som står for dette. Den eldste er 90 år, og fortsatt en av de sprekeste.

– Det er eventyrlig å se hvor nær folk er naturen her i byen. Det gir livsgnist, mener 87-åringen.

– Signerer du ny 10-årskontrakt med o-sprinten?

– Nei, nå har vi begynt å ta ett år av gangen, humrer Eidnes.

KONSENTRERTE: Ragnhild Lynum og Lukas Nordahl fra Kanebogen skole stormer ut for å finne postene. Foto: Ivar Hjelvik
EVIGUNG: Vidkunn Eidnes var på plass for å øse ut av sin store orienteringskunnskap i sitt 87. år.