Griffen vant oppskriftsmessig 94-45 over Tromsø Storms ungdomslag i 1.-divisjon lørdag.

Gjestene innledet best og ledet etter første periode. Siden så ikke Griffen seg tilbake, men hjemmelaget kom ikke skikkelig i gang før i tredje periode.

– Forhåpentlig slår vi på bryteren litt tidligere i de neste kampene. Da venter bedre motstand, og vi kan ikke stole på tilfeldigheter. Jeg tror vi må vinne samtlige kamper for å gå til topps i serien, og dermed få mulighet til opprykkskvalifisering, sier spillende trener Adam Finstad.

Han skåret ni poeng før pause. Etter hvilen skjøt han godt og la på med 39 poeng - seks av disse med trepoengsskudd.

– Jeg våknet omsider, og da gikk det bra for min del.

Jeff Rogers var i kjent stil servitør, og en positiv kraft for lagets yngste spillere med gode pasninger når han kunne skåret enkelt selv.

Griffens 1.-divisjonslag har vært gjennom en urolig periode. De yngste spillerne vil ikke lenger trene med laget.

– De liker ikke måten jeg er på eller kravene jeg stiller. Greit nok. Da får vi heller ha to treningsgrupper. Det trenger ikke være negativt for klubben. Kanskje får vi med flere spillere med tilpasset nivå på gruppene, og de yngste har nå fått en egen trener. Helst hadde jeg sett at de ønsket å trene med de beste for å ha noen å strekke seg etter, sier Finstad.

FAKTA

Griffen-Tromsø SU 94-45 (29-21)

Harstadhallen, 1.-div. menn Nord-Norge

Perioderes.: 13-15, 16-6, 28-7, 37-17

Poeng Griffen: Adam Finstad 48, Jeff Rogers 21, Tore Emil Berset 12, Marijan Popovic 9, Olai Paulsen 2, Øyvind Skalle-Eliseussen 2. Også benyttet: Kim Gabrielsen, Halvard Bygdnes

Dommere: Petter Lind og Mohammed Khafajah